Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 20-11.

20.Michael Görlitz-Halmstad BK.

Kommentar: Kom från Bayern Munchens b-lag och har övertygat rejält i Halmstad. Ett riktigt fynd av hbk och en spelare som väl likt många på denna listan inte lär stanna speciellt länge i allsvenskan om hans form fortsätter vara sådan här. Å andra sidan har han redan känt på livet i en storklubb så det kan göra att hbk får dra nytta av sin eminenta mittfältare längre än vad som annars varit fallet. En spelare som hbk har otroligt nytta av och som om han spelat i ett allsvenskt storlag hade utsetts till "en av allsvenskans bästa spelare" direkt i sthlmsmedia...Men plats 20 får han här, han lär klättra när han spelat längre och bevisat att han håller mer än ett halvår...

19.Kim Christensen-IFK Göteborg.

Kommentar: Allsvenskans bästa målvakt, ofta backup i det danska landslaget (och vi som sett vm-kvalet vet det lagets kapacitet). Visst undrade man vad det var för en tjomme blåvitt värvat när han inte direkt övertygade i supercupfinalen mot Kalmar ifjol men sedan dess har Kim verkligen övertygat och varit en starkt bidragande orsak till blåvitts otroligt starka defensiv. Har räddat många poäng till laget och kan mycket väl bli ytterligare en målvakt som stannar 10år i IFK. Allsvenskans bäste på sin position i vilket fall som helst.

18.Rasmus Bengtsson-Trelleborg FF.

Kommentar: har nu lämnat tff, men var kvar när listan gjordes varvid hans plats ligger kvar. Riskerar dock en två års avstängning om Lazio har belägg för sina anklagelser.

17.Marcus Lantz-Helsingborg IF.

Kommentar: Bilden symboliserar väl vad Lantz är för spelare.... Han spelar tufft och får en del smällar själv med. Är tveklöst lika viktig för HIF som Henke Larsson, om inte viktigare. Lantz har mycket rutin och spelar med det en viktig roll i ett ofta rätt ungt och orutinerat hif. En klassisk svensk innermittfältare som är stenhård, en utdöende art i svensk fotboll men Lantz visar att det fortfarande finns spelare av den kalibern i allsvenskan.

16.Teddy Lucic-IF Elfsborg.

Kommentar: Ingen har glömt judassveket, man gör inte så och fortsätter vara betraktad som människovärdig! As simple as that. Men judas kan dock lira mittback av hög klass än och är otroligt viktig för ellos i mittlåset. Var nära en plats i em ifjol men tackade nej pga för kort betänketid. Han har en spelstil som gör att han gör precis vad som behövs oavsett vem som står på andra sidan. Möter han toppspelare gör han vad som krävs för att stoppa dom, möter han div.7spelare gör han precis vad som krävs för att stoppa dom med, glänser aldrig utan är stabil, den 30e får du det dock hett om öronen judas....

15.Amadou Jawo-IF Elfsborg.

Kommentar: Gick från Gefle till Elfsborg nyss och har inte hunnit komma tillrätta där än, men han var otroligt viktig för Gefles anfallsspel innan övergången och såg till att klubbens saknad av Oremo och skadade Hasse Berggren inte var så stor trots allt. Jawo har nu gått upp en nivå via övergången till Ellos och det återstår att se vad han kan göra där.

14.Rasmus Jönsson-Helsingborg IF

Kommentar: Henke beskrev Jönsson som den bästa i den åldern han någonsin spelat med vilket är ett gott betyg. Jönsson har nu på sistone fått lite mindre skador men lär snart vara tillbaka och han gör mycket nytta längst fram i hif. Otrolig blick för målet och en framtida skyttekung och garanterat proffs snart om hans utvecklingskurva fortsätter uppåt. Bara nu inte skadorna sätter stopp...

13.Gustav Svensson-IFK Göteborg.

Kommentar: Glenns favorit i nuvarande blåvittuppställning. Gurra är troligen den som gått absolut mest framåt sedan u21em och det verkar onekligen som han trivs med att få ökat ansvar sedan en del spelare fallit ifrån. Gurra har dessutom ett skott som han plockar fram då och då (minns ellos hemma ifjol och vitryssland i u21em) men framförallt sliter han som ett helt lag i sin defensiva mittfältsroll. En spelare som varje lag verkligen behöver och det är onekligen så att man hoppas att blåvitt får behålla honom länge, även om den chansen är tämligen liten med tanke på hur bra han är.

12.Emil Johansson-Hammarby IF.

Kommentar: En av få ljusglimtar i Bajen iår och en frisk fläkt på sin kant under u21em och även i allsvenskan, en backtyp som sverige inte direkt dräller av och en mycket trolig kommande landslagsman. Kanske inte den som syns mest i mediala sammanhang men vad gör det? han låter fotbollen tala och det gör han otroligt bra.

11.Emir Bajrami-IF Elfsborg.

Kommentar: En spelare som man aldrig vet vad han hittar på när han får bollen, mycket viktig för Ellos och var även med i u21em i somras och gjorde bra ifrån sig där. Bajrami är en spelare många tjötar på ska in i landslaget redan nu och varför inte, kapaciteten finns där men själv tror jag nog det är bra att ta det lite lugnare, han har trots allt inte spelat allsvenskt allt för länge än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0