Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 30-21.

30.John Alvåge-Örebro SK.

Kommentar: Alvbåge är sista utpost i ett Ösk som denna säsong har varit helt okej men saknat den sista gnistan för att blanda sig i toppstriden. En av de målvakter som slåss om andratröjan i landslaget efter givna Isaksson. Har slipat bort mycket av de enkla misstag som förr kunde ske och är idag en av allsvenskans absolut bästa målvakter, men lider likt övriga målvakter av den stenhårda konkurrensen bakom Isaksson och för Alvbåges del även av att han är jämngammal med Isaksson.

29.Kim Olsen-Örebro SK.

Kommentar: kanske inte lika bra iår som innan men han är fortfarande mycket bra när det stämmer och enligt min mening (och här på denna listan bestämmer ju jag) så är han fortsatt mycket bra och väldigt viktig för ÖSK. Stark och en målskytt som behövs i alla lag.

28.Henrik Rydström-Kalmar FF.

Kommentar: Allsvenskans största pratkvarn och en medieprofil som det så vackert heter. Sanslöst viktig för Kalmar FF och en pådrivare av rang, ingen spelare för den absoluta toppen i allsvenskan men en spelare som just i Kalmar FF betyder mer än just diverse stjärnspelare. Kalmar lär fasa för den dagen då Rydström lägger skorna på hyllan, ty då försvinner otroligt mycket av ryggraden i laget.

27.Sebastian Eriksson-IFK Göteborg.

Kommentar: Sebastian ska spela innermittfältare och det är som sådan han bedöms på denna listan med även om de senaste matcherna spelat vänstervack till följd av alla skador och avstängningar. Som innermittfältare är han en av de jobbigaste att möta i hela allsvenskan och det som gör att han inte klättrar ännu högre på listan är bristerna i passningspelet, en spelare för kommande u21mästerskap och då inte bara som komplementsspelare utan som en nyckelspelare. Otroligt viktig för blåvitt på mitten.

26.Roni Porokara-Örebro SK:

Kommentar: Min favorit i ÖSK, en spelare som kan göra det oväntade och som verkligen verkar HATA att förlora och det är en sanslöst viktig egenskap på toppnivå i fotboll. Ösk sägs ofta vara rätt profillöst men Porokara är en profil och en spelare som man aldrig kan räkna bort ur en match.

25.Erik Sundin-Helsingborgs IF.

Kommentar: Sundin var en favorit redan i Trelleborg och även om han spelat mycket på sistone så är han inte ordinarie i ett ordinarie hif, men det är en gåta i sig. Det är en mycket bra spelare som skulle tagit en plats i de flesta allsvenska lag. Sundin besitter en mycket härlig snabbhet och är hyperfarlig för alla allsvenska försvar. Hade han stannat i TFF hade han antagligen haft flertalet större europeiska klubbar efter sig. En mycket intressant spelare som inte hamnar högre listan pga den begränsade speltiden som gör att man inte hundra vet hur han håller i ett topplag.

24.Christoffer Andersson-Helsingborgs IF.

Kommentar: En spelare alla redan känner till efter alla år i allsvenskan och landslaget. En spelar som ligger precis under de absolut bästa i landet på sin position kort och gott.

23.Magnus Bahne-Halmstad BK

Kommentar: Halmstad bästa spelare? ja,kanske det, iaf en otroligt skicklg målvakt som även vaktar det finska landslagsmålet. Stabil och hade det inte varit för den allvarliga skadan för ett tag sedan hade han antagligen redan varit ute i en ännu större europeisk liga, men dagen lär komma i sinom tid.

22.Mattias Lindström-GAIS.

Kommentar: Lindström är min personliga favorit i Gais, det förvånar mig en del att han valde just gais men det ska gais bara skatta sig lyckliga för. Visst är det en klubb i kris men Lindström har ändå visat vad han kan och ska inte ta åt sig för mycket av kritken. Lindström är otrolig viktig för gais med sin rutin från toppnivå i allsvenskan och även om flera i gais har rutin är Lindström viktig. Dessutom viktig som symbolvärvning.

21.Dominic Chatto-BK Häcken.

kommentar:Otroligt viktig för hisingslaget och en spelare som lär gå vidare till större uppgifter snart. Häcken ska nog njuta så länge man får behålla honom helt enkelt och se till att skriva ett kontrakt som ger dom en del pengar när han väl lämnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0