Sommaren närmar sig med stormsteg och ett härligt midsommarminne ska jag delge er

Det är redan maj och sommar står i farstun och trampar. Det var inte länge sedan man steg in i ett nytt decennium och man tänkte på vart 2010 skulle föra en. Nu har jag en aning. Stress, stress och åter stress. Stressen gäller huruvida man kommer att vara arbetslös eller inte under en längre period. Annars så har sommaren mycket annat att erbjuda än stress. Grillkvällar var och varannan dag, bad i diverse sjöar, det klassiska nationaldagsdoppet i Ensjön, cruisingkvällar med Besten samt öl, öl, öl och grogg, grogg, grogg och whisky lite titt som tätt (fast inte innan kl 16) Sedan har vi höjdpunkten på sommaren, i alla fall en väääldigt viktig sådan. MIDSOMMAR. För 2 år sedan fick jag och några kompisar låna familjens landställe ute på Lilla Grytholmen (en ö i Bråviken), förra året var vi ett par stycken ute i S:t Anna på en liten ö som en kompis brorsas flickväns föräldrar äger. Det var oerhört mysigt och trevligt med badande, bastande, ätande och socialiserande. Detta var en dröm, men det slår inte midsommaren ute på Lilla Grytholmen (eller Lilla katten som vi säger på ön). Denna midsommarafton var fullständigt lysande. Den innehöll, socialiserande med kaffe och öl framför huset, sedan plockades potatisen fram och rengjordes och kokades. Sedan plockades den övriga maten fram (och på sedvanligt vis så hjälpte alla till att tillaga käket och att duka bordet).

 

Vi hade gjort en bra insats med käket för det smakade, utan att skryta, gudomligt gott. Fan vad bra man är på att laga mat. Självklart hade vi en kvarter nubbe med oss som vi delade på. Ingen av oss är så värst vidare glada i snaps, men är det midsommar så är det och då spelar det ingen roll vad det är för dryck som intas. Bara det är alkohol i det. Hungern som hade skrikit i våra magar innan middagen blev nu lugn och omvandlades till en mätthet utan dess like.

 

Sedan var det dags för ett traditionellt spel, kubb. Krokeksgänget (jag och Tommy) utmanade stadsborna (Joel, Pettson och Totte) på en match. En match som slutade med förlust för Krokeksgänget. Krokeksgänget klagade då på den oerhört dåliga lutningen av banan och krävde en returmatch. Vi bytte sida. Nu skulle väl de där betongbarnen få så de teg. Men inte då. För en andra gång vann stadsborna den oerhört viktiga kubbtävligen och var kaxiga över det i hela 10 minuter, sedan började vi törsta efter mer alkohol.

 

Eftersom vårt hus samt tomt ligger så bra till att många som lägger till vid öns största brygga måste gå igenom vår tomt. Där satt vi med öl i våra händer, lagom dragna, och hälsade glatt på alla som gick förbi. Senare på kvällen tyckte vi att det var dags för musik och drog igång min bärbara stereo, men då lasern gav sig fanns inte mycket annat än att gå upp med stereon till huset och bege oss upp till platsen för midsommardanserna runt stången. Just då blev det, som alla väntat på, svenskt midsommarväder. Regn började falla från skyn och vädergudarna tyckte att det även skulle börja blåsa lite mera.  Danserna (om det nu var några danser så sent, jag kommer inte ihåg) slutade tvärt och alla samlades runt ett långbord som hade satts upp och på bordet stod allt möjligt i alkoholväg. Detta var 5800000 gången den dagen då Pettson sa ”Faan Danne att du inte har med dig guran.) Du gamla, du fria sjöngs för full halls och om vår skönsång hördes ända in till Lindö så är jag inte förvånad. Regnet och blåsten vann till slut och alla bestämde sig för att gå, vingla, krypa hem.

Ytterligare lite senare, efter lite brännvin och öl i stugan så fick vi den ljusa idén att sticka upp till midsommarstången igen och dansa. Sagt och gjort. Dock så var det ingen fin dans. Mest hoppande utan musik.

 

Senare sen på natten, när vi satt inne i stugan och snackade och drack så kom Micke Hell förbi. En stor kraftig karl som ser ut som att ha rymt från nåt fängelse, men som är världens snällaste.  Vi satt inne i stugan och pratade om allt och inget, samt drack (det är ju midsommar för fan.)

 

Detta var i stort sätt allt som hände under midsommarafton på Lilla katten. Om ni vill ha en längre historia om vad som hände är det bara att hoppa in i vårt gang här i norpan, så får ni alla detaljer .

Svensk midsommar i skärgårdsmiljö är underbart    


Kommentarer
Postat av: P

Sanslöst alltså...

Långt...

2010-05-12 @ 23:14:23
Postat av: IK

18 dagar kvar.



Jag är dock besviken, vart fan var pannkakorna´på middagen?

2010-05-13 @ 08:23:30
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: Tommy



Fullkomligt underbar skildring av ett sommarminne, Danne! Och för er som är intresserad av att höra legenden om David (Tommy) och Goliat (Micke Hell) i ny reviderad form med ett miljöombyte från Antikens Grekland till Lilla Katten, så är ni välkommna att dyka upp på en av vår Otraditonella Filmkvällar. Hejdlösa ont-i-magen-skratt garanteras.

2010-05-14 @ 19:02:39
Postat av: Tommy

Gamla testamentets Jerusalem ska det förhelvete vara. Tror jag tänkte på mig själv som Akilles när jag skrev Antikens Grekland ;)

2010-05-14 @ 19:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0