När norskan är borta...

I dag var det dags för dubbla jaktstarter i tyska Oberstdorf. Först på dagen var det herrarna. Tyvärr så slutade det inte bra för svensk del. Marcus Hellner var uppe i ledningen, men ramlade oturligt nog och kunde därefter inte avancera åter till ledningen utan han slutade som tionde man.

Det som man kan glädjas åt som svensk i alla fall (i herrloppet) var att FIS ifråntog Petter Northug hans 15 sekunder, som han vann i ett spurtpris. Han åkte upp i ledningen och för att vara säker på att vinna så såg han till att sicksacka framför Marcus Hellner och Dario Cologna, så dessa inte kunde komma förbi och Northug vann detta spurtpris. Men om norsken hade varit lite sportsmannamässig så hade han förståt att man inte får göra sådär som han gjorde. FIS gjorde en korrekt bedömning och ifråntog Northug hans 15 sekunder.

15.35 var det dags för damernas dubbeljakt. Utan en Björgen såg det ut att vara fritt fram för de svenska tjejerna. Men det fanns en välkänd polack i vägen. Justyna Kowalsczyk, som inte är att leka med. Det ser man om man tittar på resultattavlan över touren. Kowalsczyk leder nämligen Tour de ski och vann dessutom världscupen förra året. Så bara för att Maskin-Marit inte ställer upp på startlinjen så innebär inte det att det kommer bli ett lätt lopp. Som sagt. Kowalsczyk visade att hon minsann inte planerade att släppa ifrån sig ledningen. Charlotte Kalla, som inte är lika stark i klassisk still som i fristil, hamnade snabt långt bak i fältet. Dock så hängde Anna Haag bra med täten och gav polskan och italienskan Follis en match.

Skidbyte och nu var det dags för Kalla att visa sina konkurrenter. Och som hon gjorde det och uppför det sista krönet så kom båda svenskorna förbli Kowalsczyk, som inte kunde göra mer än att låta svenskorna åka om henne. Kalla och Haag in som etta och tvåa på upploppet. Men Kalla kunde inte komma om sin lagkamrat och dalkullan Haag sträckte armarna i vädret när hon som segrare paserade mållinjen. Kalla kom en knapp sekund bakom och var lika glad hon.

När norskan är borta dansar svenskorna på podiet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0