Melodifestivalen 2011 - Deltävling 4 - Inför

Ikväll, lördag, avgörs den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2011. Sedan har svenska folket fått höra alla bidrag och då blir det därefter dags för sista chansen och slutligen även finalen i Stockholm. Den här gången beger sig dock cirkusen till Malmö och tävlingens mest intressanta deltagare är Lasse Stefanz!

 

Melody Club - The hunter

Melody Club som har haft en del hits tidigare under 2000-talet gör nu schlagerdebut (om jag inte har förstått det hela fel). De ställer upp med en ganska bra låt som man förmodligen kommer få höra ganska ofta på radio framöver. Om den räcker till final är dock oklart!

Betyg: 3 starka bananer av 5 möjliga

 

Julia Alvgard - Better or worse

Det här är en ny bekantskap för mig, och förmodligen även för stora delar av det svenska folket. Som nykomling är det viktigt att ha en extremt bra låt att framföra, men tyvärr för Julias del så har hon inte det. Kommer inte att gå vidare.

Betyg: 2 svaga bananer

 

Lasse Stefanz - En blick och nånting händer

Lasse Stefanz är en av Melodifestivalens mest spännande deltagare i år. Allting de gör ÄR kvalité, så låten de ställer upp med är självklart riktigt bra. Något som dock talar för fiasko (resultatmässigt sett) är att de inte riktigt satsar på en tempostark schlagerdänga, och det är oftast sånt som brukar gå hem. Men oavsett hur det går så kan de vara stolta över att ha gjort sin grej!

Betyg: 4 bananer med en cowboyhatt på

 

Linda Pritchard - Alive

En snygg rödhårig tjej som ställer upp med något som kan liknas med en rockballad utan elgitarrer. Ett ganska bra bidrag som kan gå hela vägen till final om hon lyckas briljera med rösten!

Betyg: 3 ganska starka bananer

 

Anders Fernette - Run

En poppig men ganska tråkig låt. Känns väldigt "plastig" och massproducerad. Inget jag hänger i julgranen.

Betyg: 2 svaga bananer

 

Linda Bengtzing -  E det fel på mig

Linda Bengtzing är, som några säkert redan känner till, en av mina personliga favoriter. Hon sjunger i princip alltid på svenska och hon ställer alltid upp med riktigt bra låtar med positivism och bra drag. Detta blir någonting för de andra att bita i! Jag tror att många kan känna igen sig i låttexten också...

Betyg: 4 bananer

 

Nicke Borg - Leaving home

En ganska seg och slätstruken låt som framförs av en otäck snubbe med massvis av tatueringar på armarna. Otäckt är min kommentar.

Betyg: 1 banan

 

Love Generation - Dance alone

Detta är ett ganska svårtippat bidrag. Fyra snygga tjejer som ställer upp med en förhållandevis bra låt. Under förra året hade de ett par hits på radion och fick säkert en hel del nya fans som är villiga att rösta. Kan gå till final, men bör inte göra det.

Betyg: 3 bananer

 

Antis topp 4

1. Lasse Stefanz (av principskäl)

2. Linda Bengtzing

----

3. Melody Club

4. Linda Pritchard

 

Ska jag tippa kommer dock Melody Club och Bengtzing gå till final, medan Pritchard och Love Generation går till sista chansen


Kommentarer
Postat av: IK

Inget "Hur mycket andra halvan än röstar"???

2011-02-26 @ 09:18:46
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0