SLUTSPELSDAGS!!!!

Så var då-äntligen-grundserierna slutspelade i Hockeyarena. För IK-alliansen tre lag Antianerna (div.II), Buckanjärerna (div.V) samt The Broppers (div.V) har säsongerna inneburit olika utmaningar.
De två förstnämnda var nykomlingar i sina serier efter att ha avancerat upp ifjol och som nykomlingar kan man ju ställa frågan vad de hade för målsättningar.
Buckanjärerna sade sig först sikta på att bara hänga kvar, men då det är en målsättning som var pinsam så vände sig alla mot det och nu siktar han med sitt arenabygge på att gå upp.
Antianerna var nykomlingar i högsta serien och siktade på att försöka hänga kvar, en målsättning som på den nivån var rimlig, även om jag tror de siktade på betydligt högre mål inofficiellt.
The Broppers hade som sig bör bara ett enda mål, att gå upp, att idrotta utan att sikta på att vinna varje match av värde är ju meningslöst och Broppers satsar stenhårt för det med.

Hur gick det då i grundserien, vad kommer ske i slutspelet?

Antianerna har gjort en fenomenal säsong såhär långt och slutade på en sjätteplats i serien. Serien är dock väldigt jämn och det skilde vid seriens slut bara fem pinnar mellan fjärde och tolfte plats.
Antianerna får nu i kvartsfinalerna möta Rogsta Eagles, i serien förlorade Antianerna borta med 4-3 och hemma med samma siffror. Det är således väldigt jämna lag som möts, men Eagles har nog ett litet psykologiskt övertag men är det något Antianerna är bra på är det att invagga andra i falsk säkerhet.  Jag tippar på seger för Antianerna med 2-1 i matcher och avancemang till semifinalerna. I semifinalerna väntar då den överlägsne seriesegraren SKH Stingers och det ska vara för svårt för Antianerna helt enkelt. Jag tror tyvärr det tar stopp för Antianerna i semifinalerna via 0-2 i matcher. Men givetvis hoppas vi på motsatsen.

Buckanjärerna som allteftersom växt in i division fem kostymen hade andraplatsen i sina händer men en mycket överraskande och onödig torsk i sista seriematchen mot Team Koskela gjorde att Buckisarna "bara" blev trea men det är en placering som kan visa sig ödesdiger för dom längre fram. En godkänd säsong för nykomlingen dock.
I slutspelet ställs nu Buckisarna i kvartsfinalerna mot Vatjorn, det är matcher Buckisarna med rätt inställning bör ta hem och jag tror det blir en hyfsat relaxad resa till semifinalerna via 2-0 i matcher för Buba Shots mannar.
I semifinalerna ställs man sedan, efter den tunga torsken i sista ligaomgången mot seriesuveränen Hansson55. Dessa två är antagonister av stora mått och Hansson har ett övertag på Buckisarna. Nu vill det till att Buckisarna får till allt under två perfekta kvällar för att kunna rubba Hansson. Jag tror dock Hansson fortsätter dominera och vinner med 2-1 i matcher. Precis som i fallet med Antianerna hoppas jag dock innerligt på motsatsen.

The Broppers var tung favorit i sin serie och har trots lite nojja på sluttampen klarat av favoritskapet och tog hem serien redan innan sista omgången var spelad. Var inte så mycket snack egentligen, Broppers hade kontroll på händelserna hela vägen. Att man torskade sista matchen beror ju på att man vilade sina TRE bästa femmor samt lät tredjemålvakten starta matchen och andremålisen hoppas in.
I kvartsfinalerna ställs Broppers mot Team Skåne, Skåningarna ska inte väcka några problem alls för den tunga favoriten Broppers men man vet aldrig och det gäller framförallt att Broppers inte underskattar Skåne. Dock är ett rimligt tips 2-0 i matcher efter tämligen enkla resor.
I semifinalerna väntar troligen Gute Indians, det är på det berömda pappret matcher Broppers bör vinna. Dock är Gute Indians Broppers stora boogieteam och det lär vara rejält nervöst i Bropperslägret när dessa kamper går av stapeln. Det är verkligen inte så att man tar segrar för givna här inte, dock bör Broppers vinna om man kan övervinna hjärnspökena. 2-1 i matcher till Broppers.
Finalerna spelar underligt nog ingen större roll här ty det är lagen som vinner semifinalerna som avancerar upp en division men att vinna både grundserien och slutspelet lockar väl givetvis för Broppers. Det är svårt att säga om det blir Mörbygården eller Wyra som väntar Broppers där men oavsett blir det tuffa kamper som dock Broppers bör kunna klara av. 2-1 i matcher till Broppers tippas där.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För att fortsätta följa IK-alliansens öden och äventyr i Hockeyarena fortsätt följ bloggen!!!


Kommentarer
Postat av: Andra Halvan

Bra analys bortsett från att vi kommer få Nordic Light i semin troligen, och inte Hansson. Hansson kommer om kvartarna går som de borde få möta segraren mellan Koskela och Nova Scotia Climbers.

2010-03-10 @ 15:31:51
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0