Det allsvenska tipset!



IK tippar, som alltid, såväl allsvenskan som superettan i fotboll. Denna gång har vi återigen försökt få med Deve i tipset, och vi har återigen väntat länge men utan resultat. Dock har vi fått med Glenn vilket gör att tipset utgörs av IK:s eminenta tipstrio AH,Glenn och mig själv (FH).
Vi börjar som alltid våra tips nerifrån och upp tabellmässigt för att bygga upp stämningen.
Tipset är utfört som åren innan, dvs vi tippar tabeller var för sig, lägger sedan ihop det och får på det sättet en gemensam tabell, det minsta talet (Dvs bästa laget enligt oss) är 3 och det sämsta alltså 48.
Tipset inom parantes anger vem som tippat vad i ordningen FH-AH-Glenn.

16.Åtvidaberg FF 46 (16-16-14)
Åtvid blir sist enligt vårt tips, Glenn tror dock de klarar en kvalplats. Åtvid kommer få det svårt det tror vi alla, de har helt enkelt inte ett tillräckligt bra lag för att hänga med på denna nivån och hur klassiskt laget än är så är det troligt med direkt respass ur allsvenskan. Kristian Bergström smeker la in en och annan frispark ännu men att vila laget på en såpass ålderstigen spelare kan vara vanskligt med skaderisken i tankarna.

15.Mjällby AIF 43. (13-14-16)
Mjällby har fått Tobias Grahn och det ryktas om George Mourad, den största värvningen man hoppades på gick man dock miste om då Tobbe Linderoth valde att ta en timeout/lägga av. Mjällby får det svårt i allsvenskan, men man har en okej centrallinje som kan rädda dom. Vi tror ju lite olika här, jag personligen tror de klarar sig kvar utan kval medan Glenn tror de blir sist och AH tror på kval. En sak är iaf säker, Mjällby slåss i de nedre regionerna iår.

14.IF Brommapojkarna 42 (12-15-15)
BP tippas åka ur direkt av både AH och Glenn, jag personligen tror att de hänger kvar. Visst har de tappat en hel del rutin men samtidigt har de blivit fler med allsvensk rutin från ifjol och BP kommer blanda fantastiska insatser med en del mindre lyckade. Vårt tips blir kval och där beror det mycket på vem motståndaren blir.

13.Gais 38 (14-11-13)
AH tippar gais bäst av oss tre, känslorna kanske spelar in där? Nu har man förvisso fått behålla Wanderson, men hur länge? Något som verkar intressant med gais dock är 4-6-0 tänket dock ser jag inte att det skulle fungera speciellt bra just i gais, även om jag applåderar det innovativa med det. Jag tror förövrigt att förlusten av Lindström är den tyngsta för gaisarna, även om allas vår Pär Ericsson lär få ett annat glåpord av gaisarna vid första derbyt.

12.Djurgårdens IF 37 (15-12-10)
Hmm, här spred sig tipsen minsann. Jag tror inte alls Dif blir bättre än ifjol, jag kan inte se vad som skulle göra dom så mycket bättre iår? Men glenn tror på en stabil tiondeplats och AH på en tolfteplats så de har väl kanske sett något jag inte sett. Dif är iaf ett av årets mest svårtippade lag. En bra inledning och de kommer nosa på Glenns placering, en dålig inledning och jag är övertygad om att mitt tips går in...

11.Halmstad BK 35 (10-13-12)
Egentligen borde vi tippat HBK i topp för de gör ju ungefär vart femte år en briljant säsong när ingen förväntar sig det, senast man var bra var 2004... Men ser man på truppen så blir inte HBK bättre än såhär. Dock vet man inte, lånen från Espanyol kanske är riktiga toppspelare med allsvenska mått mätt och vem vet vad de hittar i Åhus Horna denna säsong?

10.Gefle IF 30 (11-10-9)
Här är vi rätt överrens om att Gefle slutar runt tiondeplatsen, allt är mao som vanligt....

9. Örebro SK 24 (7-9-8)
Återigen är vi tämligen överrens om lagets placering. Ösk blir lite bättre för varje år tycker man men nu är det lite av nu eller aldrig om ÖSK ska etablera sig i toppen. Vi tror inte på det riktigt. Nej, ÖSK får nog fortsätta vara det bästa allsvenska laget som aldrig vunnit nåt i folks hjärnor, trots att vi tippar Häcken högre.

8. Trelleborg FF 24 (9-4-11)
(anledningen till att TFF tippas högre än ÖSK trots att båda har 24pinnar är att AH tippat dom som fyra vilket är den högsta placeringen och vid lika totalpoäng avgör det)
TFF är ett lag som jag trodde mycket på ifjol, lite mindre iår men AH tror de kan bli ett riktigt topplag och slåss om europaplatser. Glenn å sin sida tror de blir 11... Så vad ska man säga då? TFF är ett lag som alltid är bättre än vad folk i allmänhet verkar tro, ifjol hade de som mest 11 skador och det förklarar placeringen då. Iår kan det uppenbarligen gå precis hur som helst enligt IK:s experter men sluttipset blir åtta.

7.Helsingborgs IF 22 (8-8-6)
Henkeborg är inte längre just Henkeborg och det kommer märkas på laget, nu tippar vi dom rätt högt ändå men med HIF vet man aldrig. De kan bli ett topplag och de kan få slåss i botten men det mest troliga är att de hamnar här i mitten. Det är förövrigt därför vi tippar dom i mitten.

6.Aik Solna 18 (6-5-7)
Aik har sålt sina chanser, mer säger vi inte om det laget.

5.BK Häcken 16 (5-6-5)
Häcken gjorde en fenomenalt bra säsong ifjol och vara nära europaspel både i allsvenskan och via cupen, nu är det år 2 och även om det ofta blir ofantligt mycket svårare så känns Häcken som ett lag som kan hantera det och vi här på IK tror de gör en minst lika bra säsong iår igen, synd bara att det bara är Glenns polare som går och ser dom....

4.Kalmar FF 15 (4-7-4)
Egentligen kan jag inte motivera mitt eget tips här med något annat än att Nanne alltid lyckas med det han tar för sig.... Kalmar har sålt brödratrion och kan få det tufft men de kommer säkerligen blanda sig i toppstriden ändå. Det finns ju en del spelare likt Dauda som kan blomma ut rejält iår. Gör fler det så kan Kalmar återigen jaga guldet så bra är ju trots allt grundstommen.

3.Malmö FF 9 (3-3-3)
Direkt kan vi säga att MFF lär floppa och vårt tips går åt helvete.
Dock är malmoe på pappret ett lag för toppen det visade höstens spel om inte annat, nu har man dessutom rensat i såväl tränarstaben samt i ledningen det lär ge MFF en annan ro och det påverkade iaf mitt tips.
Kan Daniel Larsson och Edward Ofere vräka in bollar likt i höstas går inget lag säkert. Mff blir farliga helt enkelt.

2.IF Elfsborg 6 (2-2-2)
Elfsborgs enda svaghet är att de saknar en målgörare, Keenes krigande i all ära men mycket mål gör han inte. Det känns dessutom som lite av sista dansen med gänget för Elfsborg iår. Ska man ta guld igen får det nog ske nu, 2011 känns Taco,Lucic, Covic blir inte bättre med åren t.ex. och man lär tappa en del av de spelare som bär laget likt Bajrami, speciellt om man ej vinner iår. Vi är likt på MFF-tipset helt överrens och det innebär att Elfsborg blir tvåa.

1.IFK Göteborg 3 (1-1-1)
Blåvitt är sett till truppen överlägsna i Sverige idag. Vi skriver IDAG för man vet ju aldrig vad som sker till sommaren. Får man behålla alla spelarna och får tillbaka landslagsspelare som Adam Johansson och Robin Söder(u21) och komplementsspelare som Niclas Carlsson, Kamal Mustafa så har man en trupp som är den bästa vi sett i Sverige sedan blåvitts egna 1995. Man blandar karaktärsspelare av landslagsklass som Hysén, Christensen, A.Johansson, Sigurdsson, Gustav Svensson med bra allsvenska spelare likt Selakovic och på det massa unga lovande spelare. Ett lag som dessutom kommer med en hunger på guld som är likt den från 90-talets jakt på CL-titeln. NÄSTA MÄSTARNA!




Imorgon: Superettan.

Kommentarer
Postat av: Glenn

Hyfsat lika tips må ja säga pöjkar.

2010-02-20 @ 15:58:20
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0