Gör ensamheten sällskap på redaktionen

Så är det inte alls långt kvar. Mindre än ett dygn kvar och pulsen jobbar sig uppåt. IK-redaktionen är helt tom. Några enstaka lysrör håller på att blinka och försöker fördjäves hålla sig vid liv. Jag tänder skrivbordslampan vid mitt bord och sätter igång datorn. Jag går till köket för att brygga kaffe och hittar först inget filter, men efter en noggrann genomsökning av alla skåp så hittar jag ett längst inne i ett skåp innehållande en gammal kaffeservis från 1500-talet. Paddan hade köpt den på fyllan en gång och tyckte att vi skulle ha den på redaktionen. Vi övriga var inte fullt så positiva, men vi lät den vara på redaktionen.

Kaffebryggaren puttrar medan jag går och sätter mig vid min dator. Kontorsstolen är trasig och jag byter ut den mot FH:s nyinköpta super-duperstol som har inbyggda högtalare och även ryggmassage. Men efter ett litet tag blir det irriterande och jag byter till Paddans stol. Inför OS i vintras så köpte vi in nya bord som är höj- och sänkbara. Bredvid mig har Anti sin plats, där han brukar sitta och rapportera om hockey samt speedway och jag ser att han inte har stängt av sin datorn. Jag rör på musen så att skrivbordet tonar upp sig. Onödigt, tänker jag. Att datorn står på och drar ström när han inte är här.

Kaffetbryggaren har puttrat klart och jag går ut och slår i kaffe i en stor röd mugg. Jag tar mig tillbaka till datorn och sätter mig ner och börjar gå igenom starttiderna för samtliga löpare. Kaffekoppen ställer jag varligt ner på bordet, utan att ta blicken från skärmen. Alla svenska hoppen är på plats i Oberhof, Kalla, Haag, Hellner, Rickardsson, Jönsson, Olsson och Södergren. Man undrar ju vad som försigår innanför deras pannben nu. Kanske har nervositeten infunnit sig i samtliga löpare, eller kanske så tar alla det bara lungt och inte känner någon oro eller nervositet alls.

De blinkande lysrören ger upp  och slocknar nu helt. Det är mörkt på hela redaktionen, förutom från gatlycktorna som lyser in genom fönstren, samt min lilla skrivbordslampa som så mysigt ger ifrån sig så pass mycket ljus så jag ser vad jag skriver. Det är självklart en lågenergilampa om ni undrar. Här på IK tar vi vårt ansvar för miljön.

Jag går ut i köket och häller i mer kaffe i koppen och stänger av bryggaren. På den nyinköpta whiteboearden skriver jag "Måste köpa kaffe samt melittafilter" Det är nämligen jag som bär ansvaret för införskaffandet av kaffe. Jag går till schemat för arbetsdagarna som sitter uppklistrat på insidan av toalettdörren. (Det var FH:s idé. Han sa någonting om skittider när han satte upp det).

Klockan som hänger på väggen alldeles ovanför entrén visar 23.37. Jag sätter mig vid datorn och går igenom de sista nyheterna innan jag stänger ner för att gå hem. Kontorslampan stänger jag av och ställer den åter på AH:s skrivbord, där jag för en vecka sedan lånade den ifrån. Laddar för imorn. Då är det allvar. Då kommer det bli riktigt svettigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0