Jakten på den gyllene tomtemasken

KAPITEL 12

 

De var nästan framme vid universitet då de var tvungna att stanna vid ett rödljus. En svart Chevrolet Transport, samma som hade kört efter grabbarna, körde upp jämsides och vevade ner passagerarrutan. Killarna fick till sin fasa se att det var mannen och de två kvinnorna och de såg inte glada ut.
Den brunhåriga kvinnan som satt på passagerarsidan höll upp en pistol riktat mot Palle och höll upp en lapp i den andra handen där det stod: "Ge oss masken annars är det slut med er".
Helt utan förvarning, och då det fortfarande var rött, så tryckte Palle gaspedalen i botten och bilen for i väg som ett spjut. De som hade grönt tvärnitade och tutade frustrerat. Transporten följde efter, hack i häl på den gula BMW:n.

 

Palle, som hade sett lite för mycket rally i sina dagar, fick helt plötsligt för sig att han var Marcus Grönholm och sicksackade mellan bilarna. Så även gjorde Transporten bakom dem.
Palle hade tränat på bredsladdar, för nu kom dessa i tät följd efter varandra. Genom stan for dem i höga hastigheter. Sicksackandes, bredsladdandes och allt detta gjorde Dan åksjuk. Han brukade aldrig bli åksjuk, men nu så kändes det som han satt i en bergochdalbana fast hundra gånger värre. Men han bet ihop och tvingade bort hulkningarna. Petter såg bara nöjd ut och log mot Dan och sedan manade på Palle.
- Fortare, fortare, skrattade han.
Transporten var fortfarande bakom dem och alla tre i den såg ganska förbannade ut.

 

Typiskt nog så kom de till en vägspärr. Det gick inte att köra upp på trottoaren så killarna var tvungna att överge bilen och fortsatte till fots. Mannen och kvinnorna gjorde samma sak. Nu så var det fara och färde för killarnas liv. Nu gällde det att hålla tungan rätt i munnen och försöka komma på ett sätt att lura av sig förföljarna.
De kom överrens om att de skulle dela på sig. All tre sprang åt olika håll. Dan valde att springa på ställen det var mycket folk i rörelse. Han valde att springa nerför Drottninggatan, där det nu var liv och rörelse. Klockan hade nämligen blivit 12 och varken Dan, Petter eller Palle hade sovit, sedan de gav ut på jakten efter tomtemasken.

 

Han tittade sig bakåt och såg att den frustande mannen kom närmre och närmre. Han tittade rakt fram igen och i samma sekund så krockade han med en kvinnan med tre matkassar i händerna. Kassarna for upp i luften och Dan och kvinnan for på rygg mot marken.
- Mina ägg! skrek kvinnan, som om det gällde livet.
Mannen  kom fram till Dan och ryckte upp honom och släpade in honom i en smal gränd.
- Idiot! röt han. Vart har du masken?
Dan bara hånlog mot honom. Mannen blev ännu mer frustrerad och gav Dan ett knytnävsslag över munnen. Dan spottade ut blodet i munnen och gav mannen ett nytt hånflin. Han lutade sig fram mot mannen, som om han skulle berätta vart masken fanns. men istället log han och sa:
- Skit på dig.
Återigen gav mannen Dan ett hårt knytnävsslag över munnen, så att Dan föll ner på marken. Mannen tog nu sin chans och muddrade Dan, men han fann ingen mask. Den hade nämligen Petter.
Mannen grymtade förbannat, gav Dan en spark i magen och lämnade därefter platsen.

 

Dan tog upp sin mobiltelefon och ringde till Palle, som svarade nästan direkt.
- Jag sitter i detta nu i en buske och kollar på när de två kvinnorna letar efter mig, viskade han. Vart är du?
Dan ignorerade frågan och sa:
- Möt mej inne på Restaurang Dressingen, sa Dan och lade därefter på.
Han tog lite vatten i händerna ur en fontän och sköljde munnen. Sedan så gick han till Restaurang Dressingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0