Jakten på den gyllene tomtemasken

KAPITEL 11

 

Mannen och den brunhåriga kvinnan hade tappat deras pistoler, då Dan hade hoppat in i dem precis innan väggen till salen slog igen. Snabbt tog Palle och Petter upp pistolerna och siktade på sina fiender.
-  Försök inte med nåt smart, för nu är det vi som har knallpuffrorna, sa Palle.
Dan hade sett något som kunde vara räddningen för honom, Palle och Petter. Ett hål i bergväggen och vatten på golvet. Det måste betyda att vi är nära en utgång, tänkte Dan
- Kom jag har hittat en väg ut, sa han triumferande.
Medan de rörde sig mot hålet så fortsatte Petter och Palle att sikta på mannen och de två kvinnorna.
- Våga inte följa efter, annars..., hotade Petter.

De gick in i hålet och kunde efter ett tag såg de dagsljus, emellan lite granris som gömde hålet, utifrån vägen.
De kom ut mitt i en slänt som vätte neråt mot bilvägen. De sprang fort ner till de små sjöbodarna som låg alldeles på andra sidan vägen och gömde sig, då de visste att mannen och de två kvinnorna var dem på spåren.
- Palle, vi gör så här: Du sticker och hämtar bilen så är jag och Petter kvar här, sa Dan. Sedan när du kommer med bilen hoppar vi in och sedan kör vi in till stan. Och du, tryck på gasen.

 

Det kom mycket lägligt en buss och Palle, som inte var så jättepigg på att springa eller gå till bilen, tog bussen. Dan och Petter stannade kvar och pustade ut. Pistolerna slängde de in i vassen, för att inte riskera att någon såg att de kastade vapen i sjön. De höll hela tiden uppsikt mot vägen, ifall de skulle se mannen och de två kvinnorna.
Äntligen, tänkte Dan. Äntligen är man ute i det fria.

 

Efter ett tag kom Palle med sin bil. Snabbt som bara den sprang Dan och Petter fram till bilen, nästan slängde sig in och sedan for de in till stan.
Palle frågade vart de hade gjort av pistolerna. Dan berättade att de hade kastat vapnen i vassen.

 

Sedan for de in till stan med breda leenden över deras munnar. De for hemåt under tonerna av Steppenwolfs "Born to be wild"

 

En bil kom upp bakom dem. En svart Chevrolet Transport och där i satt mannen och de två kvinnorna. Men det märkte inte Palle, Dan och Petter. De var fullt upptagna med att ge upp glädjetjut efter att ha kommit ut ur grottan med liven i behåll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0