Resan-Etapp 14.

18aug.

Vi vaknar där i tältet i Lûbeck efter några timmars sömn och hälsas välkomna till staden av ett uppbåd med shoppinggalna svenskar som vill önska oss lycka till längs färden, som ju trots allt bara är i sin linda än och har ofantligt långt kvar till allas stora glädje. Främst för de som läser IK och följer oss där.
Efter att ha suttit längs ett långt bord allihop och skrivit autografer till de som ville tog Paddan tag i saken och sa att "nu får vi nog dra oss vidare gott folk, men tack för ert intresse, följ oss via IK vetja".

Vi, eller BB, snarare packar ihop tältet och vi rullar från Lubeck efter en god måltid som vi bjöds på av en lokal restaurang.

Dagens etapp är den längsta såhär långt och går till Severomorsk, Ryssland. Sträckan är på 293,7 mil och beräknas ta 35timmar och 33minuter i ren restid. Det innebär att vi kommer ta en sovpaus längs vägen med.
Severomorsk? säger ni. Är inte den där stängda staden 2,5mil norr om Murmansk där ryska flottan har sin norra bas?
Jodå, gott folk visst är det det! Skönt att ni har sådan koll på platserna vi åker till.
Hur kommer ni då in där frågar sig säkert vän av ordning? Vi lyckades faktiskt få en tripp under sträng bevakning av militären och utan att få ta egna fotografier. Och givetvis accepterade vi detta.

Själva resan dit går genom Polen och Baltikum, vi visar diverse speedwaybanor för övriga passagerare men då dessa vägrar följa med längre om det står mer än dessa rader just om det (De var inte speciellt intresserade medan halvorna, anti och glenn gladeligen tittade och njöt av en träning) så lämnar vi det därhän.
När vi rest ett bra tag tog vi och stannade när vi kommit in i Litauen efter drygt 22timmars resa med diverse bajsraster(Som anti kallar dom) inräknade. Vi stannade och sov ett antal timmar så när vi återigen började vår resa var det 19augusti och ny dag. 

Det är fantastiskt vad man får se när man reser europa runt såhär, och än har vi ju inte sett speciellt mycket av allt det vi kommer se det är ju mängder med etapper kvar, 553 stycken närmare bestämt.

Vi stannar strax innan den Lettiska gränsen och tar oss ner till en mycket vacker sandstrand, stranden är den på bilden:

 Här ses den ena av fröknarna med Deve i tät släptåg lämna stranden medan Paddan står där i sin gula tröja med sin tjocka tröja käckt slängd över axlarna, att det var 35grader varmt hjälpte inte den tröjan skulle bara med.
Anti skrek om att det var vågor och att hans barkbåt han gjort på dagis skulle gå under av dom, medan halvorna mer göttebosskt hamnade i en debatt om vilken sorts fisk som är mest trolig att få just här just nu, en debatt även Glenn la sig i rätt snabbt. BB försökte förhandla med en lokal båtuthyrare om att få hyra båten billigare om han (bb alltså, inte båtuthyraren) sjöng några sånger för att hylla Götet som han ju älskar. Uthyraren gick med på att få höra några låtar och sedan skulle han se hur det blev med båtuthyrningen. Nedan visas vilka fyra låtar den gode BB valde att tolka:










Halvorna och Glenn står småchockade över det tvära kastet från de tre tidigare låtarna till avslutningen med Hirasawatolkningen medan resten av gänget muttrar något om att även resekategorin håller på att bli en youtubekategori på IK, men så är icke fallet så var lugna. Det var bara viktigt att visa vilka låtar BB tolkade. Man kan väl säga att BB:s röst passade bättre för troublemakers och attentat än för Hirasawa men Perkele kom nånstans i mitten i vår rangordning av hans sångprestationer.

Nåja, båtuthyrarna som förståeligt nog inte fattade speciellt mycket nekade och vi fortsatte vår resa. Till slut närmade vi oss etappens mål Severomorsk. En mycket udda plats faktiskt men intressant, vi fick faktiskt ta kort själva med med förbehållet att de skulle kontrolleras innan vi fick lov att ta kameran med oss, var kortet för avslöjande så var det tvunget att raderas.

Anti tog många kort, bl.a. på vad han trodde var Sten A Olssons Compagnie (det är en fenomenal låt förövrigt, om än inte deras bästa) senaste tillskott i sin flotta:



Vidare togs det tre foton till och de får avsluta det här inlägget, det är bara att konstatera att Severomorsk (försök skriva det full det skulle nog inte gå) är en fantastisk plats.





Vi somnade sedan in en bit utanför staden, vi fick inte sova i staden, men vi fick tillåtelse att tälta utanför utan reprisallier ty egentligen fick man inte det heller, men vi fick tillstånd. BB slog upp tältet och sedan somnade vi alla gott efter en bit kvällsmat, imorgon var det ju en ny etapp....

Kommentarer
Postat av: Ida

Helvete vad många skepp det var. Och jag som trodde den där sjömannen stod och spelade gitarr, men jag ser ju nu på bilden att han är en skjutglad jävel...



Jag vill visst till sthlm! Där ska jag steka. När jag kommer ner till gbg ska jag bara va go (älläärrr).

2009-09-12 @ 22:19:13
URL: http://daaarlingen.blogg.se/
Postat av: Ida

bajsblogg.se

2009-09-12 @ 22:25:24
URL: http://daaarlingen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0