Summeringen av det superettiska tipset.

IK tippade allsvenskan och superettan i början av året, och till skillnad från övrig media som aldrig redovisar sina tips så gör vi det trots att det i många fall inte är nåt att skryta med.
De båda halvorna tippade och deras gemensamma tips låg sedan till grund för en gemensam tabell.

Vi börjar med superettan, nerifrån och upp enligt VÅRT tips, med slutgiltig placering inom parentes.

16.Vasalund (16).
Kors i taket, vi tippade helt rätt. Fantastiskt egentligen.

15.FC Trollhättan (13)
Så värst fel ute var vi inte, förvisso grejade FCT nytt kontrakt via kval igår men en felmarginal på två platser anser vi vara hyfsat godkänt. Trollhättan får dock verkligen förstärka om man ska vara med i kommande års stentuffa superetta.

14.Syrianska FC (4)
Ja,vi erkänner att vi tippade åt helvete fel. Syrianska var nykomling men lyckades ända till 89e minuten i sista omgången andas allsvensk chansluft och trots att vi alltså tippade dom som lag 14 (eller de kanske läste det och motiverades extra av det?) så var man ett topplag. Hade inte J.Södra slarvat på slutet hade Syrianska kvalat och inte Assyriska.

13.Falkenberg FF (6)
Ja inte fullt lika uselt tippat som Syrianskatipset, men nära på. Falkenberg har helt enkelt gjort en fenomenal säsong och var länge,länge med i kampen om en kvalplats till allsvenskan. Vi tar av oss våra plommonstopp och bugar för prestationen.

12.Väsby Utd (12)
Vi tippade helt rätt. Hittils har vi antingen tippat helt åt skogen eller helt rätt.... Antingen eller verkar gälla. Solnas farmarklubb hängde kvar efter många om och ännu fler men. Väsby är dock ett gäng som konstant får det tufft att hänga kvar då man är tokberoende av vad solna skickar för gubbar dit.

11.Qviding FIF (14)
Man tappade en del när Killer-Stiller gick till Blåvitt men tog en kvalplats och det avgörs under torsdagskvällen i ett snöigt götet hur det kommer gå där. Vore viktigt för gbgfotbollen om Qviding grejar det. Vårt tips var ju helt okej fram till att man tappade Stiller...

10.Mjällby AIF (1)
Okej,okej. Vi kan nog säga att detta är det sämsta tipset vi någonsin gjort. Mjällby är väl det mest överlägsna laget i en elitserie inom svensk fotboll någonsin... Mjällby sprang hem serien och de tappade poängen kom mycket på slutet när det i praktiken redan var klart med avancemanget till allsvenskan. Vi båda halvor på IK erkänner vårt usla tips och skäms. Men vem fan kunde i januari tro att Mjällby skulle ha de två toppmålskyttarna i serien?

9.Ljungskile SK (9)
Ja,som sagt antingen tippar vi helt åt helvete eller helt rätt.... Ljungskile har nu bränt sina chanser till allsvenskt spel för gott med största sannolikhet. Visst gick pytteklubbar som Mjällby och Åtvid upp iår, men LSK har varit där nyss och visat att man inte håller och det gör det svårare att hävda sig framöver. Troligen kommer man åka ner ett pinnhål inom nåt år och sedan spela där....Andra Halvan njuter av det då LSK ju mer är gais rival än blåvitts...

8.IFK Norrköping (11)
Vi trodde nog lite tillmans att vi tippade dom lite långt ner men med facit i hand så var vi för optimistiska.... Peking, det gamla klassiska laget var länge nära nedflyttning/kval men lyckades till slut reda ut den värsta stormen och klara sig kvar. Nästa säsong kommer det inte bli lättare för Peking att ta sig upp men superettan 2010 kommer var otroligt het och ska Peking ha en chans gäller det att man rustar sig ordentligt.

7.Landskrona BOIS (8)
Helt okej tippat om vi får säga det själva (vilket vi får eftersom det är vi som är två av ur bloggredaktionen) att tippa mittenlagen exakt rätt är ofta omöjligt. Bois var egentligen aldrig nära varken ner- eller uppflyttning och det känns rätt likt pekings öde beträffande bois. Ska man ha en chans kommande säsong måste man rusta sig bättre men finns de förutsättningarna?

6.Ängelholm (7)
Ja, som sagt exakta positioner för dessa lag är svårt. Ängelholm visade att fjolårets säsong inte var en tillfällighet och man får väl säga att Ängelholm nu etablerat sig i superettan, starkt gjort får sägas. Vårt tips stämde tämligen väl och vi är nöjda.

5.Jönköping Södra (10)
Vi trodde mer på Södra det ska vi erkänna men samtidigt hade de det tufft, man visste tidigt att det var 1-2 tränarens sista år och tätkänningen var väck tidigt. Man undvek att på riktigt allvar vara en het avstingningskandidat och slutade till slut tia. Inte så mycket att säga om, ett halvkasst tips dock.

4.Assyriska FF (3)
Ja ett helt okej tips faktiskt. Vi tippade dom som fyra, de blev trea. Nu har man ett jätteläge att nå allsvenskan efter 2-0 hemma mot Djurgården i den första kvalmatchen. Starkt av Assyriska faktiskt.

3.Sirius (15)
Här var vi ungtefär lika fel ute i våra tips som borgarna är fel ute med sin politik vilket inte vill säga lite...
Vi skäms och lämnar detta tips därhän...

2.Åtvidaberg FF (2)
Vi tippade klassiska åtvid på den position de slutade på, vi känner oss rätt stolta över det faktiskt och slår oss för bröstet. Vi välkomnar Åtvid till allsvenskan 2010 och tillbaka till superettan 2011....

1.GIF Sundsvall (5)
Årets kollaps inom svensk elitfotboll under säsong stod Giffarna för man var ju så gott som klara för minst kval med bara några omgångar kvar, sedan torskade man allt och slutade femma. FH tycker mest synd om Wallerstedt....Vårt tips var såleds inte direkt kanon men inte totalt uselt heller.

Sammanfattning: En del tips var helt korrekta, en del väldigt nära och ett ytterst fåtal helt åt skogen. Vi ger oss själva väl godkänt på vårt tips totalt sett.
Det vi skäms mest över är tipsen på Syrianska och Sirius medan Sundsvalls kollaps var totalt omöjlig för oss att förutspå.
Vi tar nya tag och tippar även kommande säsong så fort vi känner till lagen i serien och hinner sammanställa tipsen.


Kommentarer
Postat av: Andra Halvan

4 fullträffar är faktiskt inte illa alls. Dessutom är det ju en serie man har mindre koll på än Allsvenskan.

2009-11-05 @ 12:05:56
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0