Ocker.

FHs anm: Varför då denna "ocker" just idag. Jo, det hela handlar givetvis om att gais kräver 420kronor för en plats på kortsidan i derbyt mot blåvitt varvid alla blåvitta kommer bojkotta.
Att betala 420kronor för en biljett på kortsidan i en allsvensk match, ja det är rent av just ocker!!
Gais, som alltid har pratat om att vara en arbetarklubb tar alltså 420kronor för en biljett på KORTsidan. Vi snackar om ett lag som om vi ska vara snälla var ett mittenlag.
Självfallet försöker man skinna blåvittfansen när de kan men den går vi inte på. Tusentals änglar betalar inte mer för en match mot gais än en match i clkvalet mot basel kostade ifjol t.ex.
Eller för den delen mer än vad de flesta tyskar betlar för en kortsidesbiljett, eller för den delen en massa engelska fans gör för sina matcher i premier league.

De som går ändå, trots uttalad bojkott kan betecknas som strejkbrytare. Och även om bojkotten "bara" gäller gaisare kan man inte förstå hur någon gaisare väljer att gå på en match som garanterat stänger ute massa folk i framtiden om denna prisbild fortsätter. Hade det varit omvända roller hade jag även trots att jag har årskort stanna hemma.
Detta är en fråga bettydligt större än en enskild match, går man på denna match bidrar man på ett uppenbart sätt till att göra fotbollen i Sverige till en sport för överklassen istället för som det alltid varit för arbetar och medelklassen.
Man bidrar till att visa att prisbilden är okej.
Att gå på derbyt Giriga Gais-IFK Göteborg 21maj är inte bara ett svek mot alla som utestängs från nämnda match, det är ett svek mot hela den svenska supporterkulturen, mot möjligheten att ha kvar fotbollen som det största nöjet för hundratusentals människor runt om i landet.
Om nu någon som läser detta är osolidarisk nog för att gå ändå och genom det svika fotbollen i förlängningen genom att acceptera att den görs till en för dyr sport för de rätta fansen så sviker ni allt vad fotbollskultur heter i hela landet i allmänhet och Göteborg i synnerhet.

Att inte vara på Ullevi 21maj är bara logiskt, man låter inte någon ta våran fotboll ifrån oss på detta sättet.
För det kan ni räkna med gott folk, att köper man priserna denna gång kan ni räkna med att prisbilden kommer bistå! Och då utestängs de riktiga fansen!!
Så oavsett om du är skinnväst med årskort-Visa din solidaritet med fotbollen och gå inte dit!

Nedan Wikipedias beskrivning av ocker!! Ni begår lagbrott Gais!


Ocker, i svensk rätt ett brott som innebär att någon utnyttjat någon annans nödsituation eller oförstånd för att få till stånd oskäliga ekonomiska avtal, till exempel lån med oskäligt hög ränta.

I 9 kap 5 § brottsbalken föreskrivs:

"Den som vid avtal eller någon annan rättshandling begagnar sig av någons trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroende ställning till att bereda sig förmån, som står i uppenbart missförhållande till vederlaget eller för vilken vederlag inte skall utgå, döms för ocker till böter eller fängelse i högst två år.
För ocker döms också den som vid kreditgivning i näringsverksamhet eller i annan verksamhet, som bedrivs vanemässigt eller annars i större omfattning, bereder sig ränta eller annan ekonomisk förmån, som står i uppenbart missförhållande till motprestationen.
Är brottet grovt, döms till fängelse, lägst sex månader och högst fyra år."




Kommentarer
Postat av: BorisBorissa

Absolut. Det är åt h-vete för dyrt. Men på något sätt så måste ju pengarna in till arenan. Någon måste ju betala alla noll-åttor som ska hit och inviga nya gamla ullevi. Anders Lundin?, vad är det för fel på Loket, Oldsberg, Kronér eller Harald T. Finns det verkligen inga artister/band från Göteborg som hade passat bättre än: Alcazar, Jerry W och Amy Diamond. Man blir upprörd. Min uppmaning till Göteborgarna blir: Bojkotta invigningen av den ny-gamla arenan.

Mvh, Boris.

2009-03-29 @ 14:47:41
Postat av: IK

Fast nu går inte pengarna på denna match till samma sak som invigningen av arenan...

Invigningen skiter man i, det är ju ingen invigning om den sker efter att det redan varit massa grejer där...

2009-03-29 @ 16:35:05
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: johan gyllensten

oj så tråkigt att GAIS utnyttjar IFKs supportrars oförstånd.

2009-03-29 @ 21:02:28
URL: http://misdirection.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0