Lördagen då ja

Anti kom aldrig till Tibro så det blev tyvärr inga bilder. Jo jag vet att jag hade kunnat plåta själv men Anti plåtar rundbana bättre än mig. Så det blidde inget. Dock var det inte traktorraggarträff som FH påstått utan en gräsbanetävling. Förvisso har jag varit på både raggarfestival och traktor pulling men inte samtidigt, inte i Tibro och inte i lördags.

Var det årliga gräsbaneracet Katerydsloppet som är som typ speedway fast på gräs. Allt runtomkring är dessutom som speedway för 50 år sen kan man gissa. Tävlingen går på ett fält och publikplatsen är en gammal järnvägsbanvall. Alla har campingstol. Förarna är inte alls lika flashiga som de som åkte runt på dansgolvet under tak i Parken senare på kvällen. Alltså speedway-GP i Köpenhamn inte folkparken i Falköping...

Tävlingen vanns av en tysk som heter Hülshorst, mycket tyskare blir det inte och fort körde han. Men det var i sidovagnsklassen de verkliga karaktärerna fanns. Framförallt föraren i det ekipage som kom trea, en dansk som var en bit större än FH på alla ledder. Det ser man inte ofta inom rundbanesport. Men köra kunde han och fick på ruskiga starter. Nästan lika ovanligt, tyvärr, är kvinnliga utövare och det fanns en med. En holländska som vark burkslav (den som åker med och kompenserar centrifugalkraften genom att klättra omkring och nästan släpa huvudet i marken i kurvorna) åt en svensk förare. De vann dessutom. 

T-shirtmannen hade långärmat. FH fattar.

På hemvägen drabbades vi av ett våldsamt skyfall utanför Vårgårda, där vi också såg Antis idolers Scotts turnebuss, verkar finnas mycket pengar i den branschen. Dessutom såg vi många kommunslogans på vägen. 

Nu ska jag nog lägga mig så det blir allt för den här gången. Gonatt gott folk.

Kommentarer
Postat av: IK

Vad fan?? T-shirtmannen i långärmat? Är han sjuk?

2009-06-15 @ 07:34:23
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0