Hallå Svensson! Vad sägs om "Pannkakans dag"?

Vad är det som inträffar den 4 oktober varje år? Jo, "Kanelbullens dag". Den 27 september påbörjas en vecka som kallas för "prinsesstårtans vecka". Alla hjärtan dag, Mors dag, fars dag... jag orkar inte skriva ner alla dagar som har ett kommersiellt syfte. Ta till exempel Alla hjärtans dag, när man ska ge varandra hjärtan och säga att man älskar den man lever med. Vad är det för j...a hippie som har kommit på denna dag? Är vi människor så oromantiska och inte säger att vi älskar den vi lever med och därför måste upprätta en dag för det? Detta låter ju mer sorgligt än en dag som är värd att fira. Men syftet bakom denna dag stavas K-O-M-M-E-R-S-I-E-L-L-T. 
Sedan har vi fars respektive mors dag, som innebär att man ska vara glad över att man har en mor och en far. Återigen, ska vi vara glada för att vi har två föräldrar EN dag om året? Jag är glad 365 dagar om året att jag har två föräldrar. Men det går ju inte att ha en högtid utan presenter, så man säger till människor att köpa mer eller mindre dyra presenter till sina föräldrar för att visa att man bryr sig om dom. Det är också väldigt sorgligt, att visa att man älskar sina föräldrar genom att ge dom presenter. Återigen är syftet med denna dag kommersiellt.
Den närmsta "högtiden" var Kanelbullens dag. Denna dag finns för att... ja ni fattar vart jag vil komma.
Inte nog med att dessa "högtider" är av kommersiellt intresse, utan även riktiga högtider som jul och nyår m.fl har också blivit kommersiellt syfte. Barn värdesätter inte julen för gemenskapen och tryggheten längre. Dom värdesätter julen genom hur många och hur dyra presenter dom får. Och så finns dessa bortskämda, uräkta språket, ungjävlar som får allt dom pekar på. Oavsett pris. Föräldrar tar lån just för att ha råd att köpa dessa presenter åt barnen, men dom inser förr eller senare att dom då inte kan betala tillbaka lånen och en ond cirkel uppenbarar sig. Den som har mest och häftigast fyverkerier på nyårsafton är den coolaste. Tyvärr är det så. Vanliga medelsvenssons blir skuldsatta och får snåla med allt medan dom stora kedjornas ägare sitter och gottar sig och badar i pengar i sina badkar, gjorda av 24 carat guld.
Så därför tycker jag att man i Sverige bör införa en "högtid". En högtid som inte alls är kommersiell, en dag som gör alla människor lite gladare, livet lite lättare. Jag talar om "Pannkakans dag" En dag som får alla människor på bättre humör, snällare och solidariskt beteende. För let's face. Alla människor gillar pannkakor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0