Expedition IK!

Dag 5.

Idag är det dags, första tävlingen! Frågan är vem som får lämna gänget senare under kvällen.
Stämningen i lägret är lite mer spänd än normalt, förutom hos AH då som fortfarande sover, ingen är förvånad dock.
Anti håller på att färdigställa frukosten, som överraskande nog är fisk.
Paddan är och hämtar vatten till aliihop i ett gäng vattenflaskor som var den enda lyx som produktionen gav oss.
Resten av gänget håller som bäst på att bygga upp vallgrav där eventuella kommande regn kan rinna ner i havet istället för att stanna kvar precis vid lägret.
Anti vrålar att frukosten är klar och vi sätter oss alla kring matplatsen och käkar, AH har så smått börjat vakna och ansluter tro det eller ej även han trots att klockan enligt hans sätt att se det bara är 12 på dagen.
Diskuteras mest intensivt görs givetvis dagens kommande tävling, vad ska den bestå av? Hur ska den gå till? Blir det en fysisk tävling eller ska man "tänka själv"? som Deve brukar säga?

Frågorna är många och ingen har ju svaren. Vi vet heller inte exakt när tävlingen ska gå av stapeln, den startar helt enkelt när programledar tepe kommer till ön.

Klockan går, frukosten äts upp och ingen tepe syns till, klockan närmar sig sjutiden på aftonen när Peji utbrister "jag ser en båt på väg hit, det måste vara tepe".
Det blir en spänd stämning i lägret, alla vet vad som väntar, den vänskap som finns gäller ju inte precis under tävlingarna. Glenn börjar stretcha för att klara ev fysiska övningar.
Båten kommer närmare stranden och när den är en-två meter från stranden hoppar Tepe iland och tjingsar på allt och alla på stranden.

"Ja, ni vet ju alla varför jag är här" säger han och alla vet det givetvis "Vart är AH?" fortsätter Tepe.
"Han slaggar väl`?" Säger Paddan och mycket riktigt andra halvan har somnat in igen.

När alla väl är samlade på stranden så tar tepe till orda.

"Okej, grabbar, dagens tävling består av två moment. Först ska ni gräva en grop på stranden inom inrutat område med ert respektive namn på. När ni sedan finner hålet tillräckligt djupt ska ni med hjälp av den spannen som står i er ruta springa ner till vattnet, fylla spannen med vatten för att sedan fylla er grop tillräckligt mycket för att ni ska kunna doppa hela kroppen i vattnet i er egen grop. Den som blir sist färdig åker helt sonika med mig härifrån"

Alla ställer sig iordning inom sitt avgränsade område, tepe räknar ner och alla börjar gräva.

Bäst verkar det gå för den hårt utvilade AH med Anti på god andraplats. Tyngre verkar det gå Deve och Glenn.

En timme senare...

Anti är färdig med sitt håll och har börjat springa ner till vattnet, andra halvan har nära på grävt färdigt sitt hål men somnar i det och lär tappa värdefull mark. FH som inledde i ett makligt tempo till skillnad från de andra har dock malt på i samma tempo hela tiden och har placerat sig som tre i ordningen nu, det verkar vara ett bra koncept att köra i ett och samma tempo hela tiden.
Anti har dock ett helt eget tempo och leder överlägset och det dröjer inte lång tid till innan han vrålar "KLAR" och tepe inspekterar när Anti tar sitt dopp. Anti klarar sig alltså kvar i åtminstone ytterligare några dagar.
Andra halvan har vaknat och har börjat jobba i ett ruskit tempo och tar sig förbi alla och blir tvåa.
Första Halvans tempo i samma takt har lönat sig och han ropar in sig som trea.

Det märks nu att det börjar bli nervöst hos Paddan, Deve, Glenn å Peji som är kvar.
Paddan fortsätter dock sitt lite udda beteende med att då och då hälla i en spann vatten och sedan gräva lite till men trots denna något udda metod så ser han till att bli fyra i tävlingen.
Glenn ropar "KLAR" bara sekunderna efter Paddan och det gör att kampen om att vara kvar nu står mellan Deve å Peji.
Det blir en frenetisk kamp när de märker att det står mellan dom vem som ska åka ut.
Resten av gänget har sökt skydd mot det tilltagande regnet och längtar bara till någon av de kvarvarande är klara.
Peji vrålar sedan "klar" men tepe godkänner inte doppet då Peji inte var nere med hela kroppen gropen var lite för tajt för att han skulle få plats med hela kroppen däri ihopkrupen, istället vrålar sedan Deve "KLAR" och grejar den sista platsen för att vara kvar.

Peji åkte alltså ut först ur Expedition IK. Han tar adjö av resten av gänget och sätter sig sedan i båten tillsammans med Tepe för att åka in till fastlandet för att tillbringa resten av tiden där.
Själv säger Peji om sitt tidiga uttåg "Visst känns det tråkigt, jag hade ju hoppats vara kvar betydligt längre, men jag får väl vara nöjd med drygt en månads betald semester på en paradisö".

Det var allt för detta avsnitt!

Kommentarer
Postat av: Mi

Mina herrar, ni förvirrar mig.. om var och en av er som faktiskt kommenterar hos mig tar och använder sig av sina smeknamn så skulle jag bli väldigt glad. Just nu är jag nämligen väldigt snurrig :P

2008-03-03 @ 13:27:16
URL: http://porcelainheart.blogg.se/
Postat av: Mi

Bra, då slipper jag bli så yr :D
Nu blir allt så mkt lättare, eller kanske inte allt, men iaf dom här "samtalen" :D

2008-03-03 @ 13:38:21
URL: http://porcelainheart.blogg.se/
Postat av: Mi

Heh, jag har lagt mig till med vanan att alltid öppna bloggen man ska svara hos i ett nytt fönster, blir så sanslöst mkt lättare om man ska svara på nåt långt :D

2008-03-03 @ 13:48:38
URL: http://porcelainheart.blogg.se/
Postat av: anti - IK

ANTI VANN!!!!!!!!!!!!!!

2008-03-03 @ 21:11:29
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0