Tips Allsvenskan 2021.

Så var det då dags igen, IK tippar allsvenskan.
Ytterligare en pandemisäsong men man kan lita på att vårt tips kommer ändå.

Som vanligt börjar vi nerifrån och upp i vårt tips. Alla våra tips har lagts ihop och det ger som vanligt att det lag med lägst totalsumma är vår vinnare. Och som alltid visas den totala summan först och sedan inom parentas visas Första Halvans-Paddans-Antis-Deves tips.
Och som alltid, om några lag hamnar på samma summa avgör det tips av någon enskild tippare som är högst rankat.

Då kör vi, såhär slutar allsvenskan 2021 enligt IK!

16.Varbergs Bois 59 (13-16-16-14)
Vi är alla eniga om att det blir en tuff säsong för en av fjolårets nykomlingar. Hunden och Anti tror på jumboplatsen t.o.m. Att det blir en tuff säsong för Varberg står utom altt tvivel, tappet av skyttekungen Selmani lär visa sig dyrbar även om tränare Persson trollat med knäna innan.
Jag tror dock att man klarar sig kvar utan kval medan Deve tror på kval och kvalen brukar ju allsvenska lagen plocka hem.

15.Östersunds FK 56 (16-14-11-15)
ÄNTLIGEN!!! ÖFK åker ur. En förening som saknar allt vad moral heter. Anti tror att man får en hyfsat behaglig plats 11 men i övrigt är det ren bottenstrid som gäller.
Vem vet dock? Det kanske säljs nån mer barack däruppe för några miljoner, kringås transferförbud och hyrorna höjs i Östersundshem med 2000% så ÖFK kan värva sig ur bottenstriden?
Nej, 2021 blir året då vi äntligen ser denna förening åka ur.

14. Degerfors IF 55 (10-15-14-16)
Här är det jag som tror på en bättre placering än övriga. Huruvida cupinsatsen gjort mig förblindad eller om det är för att Degen är en gammal fin förening kan vi låta vara osagt men det finns en del kvalité i laget med bl.a. Edvardsen och pånyttfödde Abraham.
Sedan spelar man ju dessutom på klassisk mark på gräset på Stora Valla.
Övriga verkar se detta som en nykomling som får oerhört svårt och visst har nykomlingar det ofta svårt så tipsen är inte alls ologiska och jag ser väl Degen som årets skrällgäng lite grann.

13. IK Sirius 51 (15-10-15-11)
Intressant tippat. Två som tror på direkt nedflyttning och två som tror på om inte en lugn höst så iaf nästan.
Jag tror dock att man lätt förblindas av Sirius fjolår då man gjorde det bra men nu har man tappat en del och jag har svårt att se att man återupprepar den bedriften från ifjol.
Det blir i min bok inget lag norr om solna i allsvenskan 2022 (nej, jag tror inte GIF går upp).

12.Halmstad BK 47 (11-13-13-10)
Någorlunda jämna tips igen, ingen tror på ens kvalplats för nykomlingen.
Det kan vi med all sannolikhet tillskriva att HBK inte är någon vanlig nykomling, man har bara på senare år flera allsvenska säsonger bakom sig och har en väldigt rutinerad allsvensk trupp som kan serien utan och innan. Det blir ingen hög placering men absolut något att bygga vidare på inför kommande säsonger.

11. Mjällby AIF 46 (9-12-12-13)
Jag tror lite mer på Mjällby än övriga. Det var ett gediget lag ifjol som får ses som en av skrällarna i tabellen då. Man lär slippa bottenstriden om man inte får alltför mycket skadeproblem etc och det är aldrig enkelt att ta sig till Strandvallen.
Man spelade även otroligt tätt under sommaren ifjol då man nådde cupsemin, med mer normalt spelprogram kan den något tunna truppen få nödvändig tid till återhämtning dessutom.

10.Örebro SK 45 (14-11-8-12)
Det finns aldrig nåt kul eller intressant att skriva om ÖSK.

9.Kalmar FF 35 (12-7-7-9)
Ursäkta mig men jag har inte hämtat mig än, menar ni på allvar att KFF skall spela utan en enda Elmare? Kan inte mamma Ulla hoppa in? Kommer Rydström coacha i världens tightaste shorts och tröja?
Kalmar har kvalat två år i rad och även om det kan vara svårt att se vad som är så mycket bättre 2021 så tror vi alla att man slipper det detta år. Rydström-effekten?

8.IF Elfsborg 32 (6-9-9-8)
Ett av fjolårets succélag och nu tippade som åtta? Ja, det ser änna så ut...
Elfsborg får enligt oss alla svårt att upprepa fjolårets succé och då rasar man lätt några platser i tabellen som lär bli jämn.
Är dock alltid svårbemästrade på Borås Arenas icke plan vilket gör att man hamnar stabilt i mitten.

7.Hammarby IF 26 (7-6-6-7)
Här är vi i det närmaste eniga i att det blir en position strax under toppen. Vissa ser bajen som en guldkandidat denna säsong men inte IK inte.
Det känns som det saknas något för att det ska bli toppstrid utan att man riktigt kan sätta fingret på vad, det skulle väl vara bakåt isf.
Nej, en placering i ingemansland för Bajen detta år.

6.BK Häcken 26 (3-8-10-5)
Här varierar tipsen mer igen. FH och Deve tror på topp fem medan övriga tror på en plats i mittenskiktet.
Dock är det ju oftast så med Häcken att man tippar det gänget för högt upp då truppen ser väldigt bra ut på pappret men sedan skall det utföras på fotbollsplanen (eller plasten i majoritetens av Häckens matcher) med.
Jag tror dock det blir en tredjeplats, något Häcken bör vara nöjda med. Dock kan man lika gärna tokfloppa och landa på Antis tips.

5.IFK Göteborg 19 (5-3-5-6)
Var med i striden om nedflyttning fram till näst sista omgången ifjol och tippas nu sluta femma. Har värvat rejält och gjort sig av med en del överflöd. Paddans tips är rentav europaplats medan vi övriga tror på en plats strax under.
Oavsett vilket ett rejält skutt uppåt i tabellen.
Vi måste ju nämna den största värvningen ett svenskt lag någonsin gjort här med i att klubben plockat in Marek Hamsik för 17 matcher... Når han nivå är han överlägsen i en sådan här serie.

4.IFK Norrköping  FK 17 (8-5-2-2)
Det var kaos i denna föreningen åtminstone fram till årsmötet nyss men kvalité på planen (nåja, balkongmattan då) finns där. Är som många lag dock svårbedömda och känns som det kan sluta med såväl guld som en tråkig plats i mittskiktet.
Lyckas Norling få igång laget maximalt kan man absolut sluta som antis och deves tips men det är för osäkert nu för att man ska landa så högt i min bok.

3.Djurgårdens IF 14 (2-4-4-4)
Det blir topp/europastrid för DIF enligt oss alla och väl däruppe är det otroligt jämnt,
Jag tror man lyckas utmana länge och väl i toppen, speciellt framåt hösten när MFF skall ut och strida i europa med men att man inte når riktigt ända fram.
Dock som sagt ett svårbedömt gäng till men jag tycker vi med plats 2-4 har satt DIF bra.

2.AIK 10 (4-2-3-1)
Alla fyra har olika placeringar på solnaiterna men alla är övertygade om att det blir strid om iaf europaplatserna. Deve tror rentav på guld.
AIK har för vana att vara med däruppe även om fjolåret inte var sådant.
Sätter ju i regel alltid sin defensiv men brukar ha svårare framåt. Det kan vara det som fäller laget även detta år.

1.Malmö FF 6 (1-1-1-3)
Alla förutom Deve har MFF som vinnare. Det är ju svårt att bortse från att det är den bästa truppen på pappret, speciellt om man hittar en målvakt eller får tillbaka Dahlin i gammal god form.
Det skulle väl vara att det kan bli lite väl tufft matchande från sommaren och framåt om man lyckas i europa men klubben har ju visat innan att man klarar att behärska både ock...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0