Tips Allsvenskan 2020.

Vi uppdaterar här ungefär lika ofta som domarna blåser rätt i serien, men nu är det iaf här igen!
IKs tips av den kommande allsvenska säsongen!

Vi som tippat denna gång är Första Halvan, Anti, Paddan och Deve. Andra Halvan har fullt sjå med att reda upp härvan kring sommarens resor.

Som sig bör börjar vi nerifrån. Siffran som står är vad det sammanlagda tipset är när vi lagt vi ihop våra tips och siffrorna inom parentes är vad Första Halvan (fh), Paddan, Deve och Anti tippat i nämnd ordning.

16. Varberg Bois 60 (14-15-15-16)
Endast anti tror att nykomlingen Varberg som aldrig spelat i allsvenskan tidigare kommer sist men det gemensamma tipset visar att dom blir det. Ingen sticker ut nämnvärt i tipset dock.
Det blir helt klart en tuff säsong för Bois, tufft matchande, tunn trupp och inte kan väl Jocke Persson trolla med laget en gång till likt i superettan ifjol?
Detta är verkligen ett lag som måste lyckas, även om målskytten Seljmani givetvis måste göra en del baljor för att det ska gå vägen.

15.Mjällby AIF 57 (11-16-16-14)
Den andra nykomlingen i serien som kommer direkt från div.1 via en säsong i superettan tippas åka ur direkt. Här skiljer sig dock tipsen lite åt, jag tror att Mjällby med sina smarta värvningar hänger kvar. Man har värvat rutin, har kvar en ledare i "Löken" och inget lag kommer ha det lätt nere på Strandvallen. Någon topplacering blir det självklart inte men nog finns det flera lag som är sämre än MAIF i serien enligt mig men det samlade tipset är som det är.

14.Falkenberg FF 56 (15-12-14-15)
FFF klarade sig i sista omgången ifjol och känns inte starkare iår vilket tipset indikerar, sedan kommer det vara rätt jämnt därnere så inget av dom individuella tipsen är nån skräll direkt.
Den tunna truppen kommer få slita dock.
Har ju dock rutin från streckstrider såväl i botten av allsvenskan som toppstrider i superettan vilket kan visa sig vara väldigt viktigt i höst när det ska avgöras.

13.Östersunds FK 52 (16-13-11-12)
Klarar sig verkligen ÖFK kvar? Det lär bli svårt, ekonomin lär ställa till det och går man i konkurs slutar man helt enkelt sist. Det är det mest troliga om man inte ännu en gång lyckas fuska sig kvar. Förlorade ju i princip varenda match i höstas, är sannerligen inte bättre nu och ekonomin har verkligen inte hjälpts av pandemin...

12. IK Sirius. 50 (10-14-13-13)
Inte var det inför tomma läktare Sirius tänkte sig inviga sin nya arena.
Rydström har fått mer tid på sig nu, men har tappat några rutinerade gubbar och kan sluta lite varstans i tabellsn nedre del.

11. Kalmar FF 41 (12-10-9-10)
Fick kvala sig kvar ifjol och kändes där aldrig riktigt hotade men med Nanne på bänken hela säsongen lär det inte gå lika uselt. Vi tippar dom som elva och därking ligger även allas individuella tips vilket är logiskt.

10.Örebro SK 38 (9-11-10-8)
Återingen ett lag vi tippar rätt snarlikt. Tja, vad ska man säga om Örebro? Det är väl ett lag som abonnerar på plats 10.

9.Helsingborgs IF 37 (13-6-12-6)
Okej, här skiljer sig tipsen åt en hel del. FH och Deve tror på en bottenstrid medan Paddan och Anti tror att HIF hamnar på övre halvan och kanske rentav slåss om europa.
Man har förvisso gjort sig av med en del äldre gubbar men Granen blir inte bättre, man har som vanligt stora ekonomiska problem som kommunen får lösa åt dom och det var inte nån lysande tabellplacering ifjol.

8.BK Häcken 35 (7-9-8-11)
Detta är laget som på pappret alltid tippas slåss om guld och europa hela vägen men som extremt sällan når dit. Icke så heller nu.
Kanske lite förvånande långt ner men lagen ovanför känns starkare helt enkelt.

7.IF Elfsborg 32 (8-8-7-9)
Smyger med i mittenskiktet utan att på allvar blanda sig nån toppstrid och är för bra för botten. Således känns denna tippade sjundeplats helt logisk och det blir ytterligare en säsong i mitten för boråsarna. Finns tillräckligt med kvalité för att undvika botten men inte tillräckligt med bredd för toppen.

6.IFK Göteborg 22 (4-5-6-7)
Märk väl att vi här hoppar tio pinnar i det gemensamma tipset vi får väl räkna att vi har toppen från detta blåvitt.
Gjorde en förvånansvärt bra säsong ifjol och även om man inte har den breddaste truppen (förutom på mitten) kan man säkerligen göra en lika bra säsong igen.
Svårtippat, mycket handlar om vad som kommer in dessa sista dagar på transfern.

5.IFK Norrköping 19 (6-4-4-5)
Det andra kamratlaget i serien kommer precis före, det finns egentligen alla förutsättningar för en riktig satsning här men den kommer inte riktigt men en plats där man slåss om europa lär det bli och med rätt start kan det nog bli högre, känns dock som det lika gärna kan floppa och hamna längre ner.

4.Djurgårdens IF 16 (5-3-5-3)
DIF blir trea eller femma men tippas fyra. Sådan är matematikens logik.
Har tappat tungt i Danielsson bakåt och Touray framåt utan att ersättarna känns lika bra/säkra.
Sedan är det otroligt svårt att försvara ett guld i allsvenskan och truppen känns lite väl tunn för att slåss även ute i europa.
Kommer givetvis vara ett topplag men får svårt att nå hela vägen även iår.

3.Hammarby IF 15 (1-7-3-4)
Här kommer då första tippade guldlaget ty jag tror man tar det sista steget nu som man varit hyfsat nära några år nu. Blir givetvis en prövning med europaspel parallellt med serien men truppen är bred och jag tror att man satsar mer på serien än europa om man tvingas "välja".
Och nej, jag tror inte Zlatan spelar.
Paddan tror dock Bajen floppar rejält och slutar sjua, vad han grundar det på får ni ringa honom och fråga. Jag tror det är för att han tycker korven smakar illa på Tele2.

2.AIK 8 (3-2-1-2)
Här är således Deves guldlag
Känns som AIK i den mån det gänget nu kan det, smyger med bakom dom stora favoriterna i MFF och Bajen detta år.
Om nu cupen slutförs och aik inte får en europaplats den vägen "slipper" man dessutom slitaget med europamatcher vilket talar för dom men i toppen hamnar man utan tvivel.

1.Malmö FF 6 (2-1-2-1)
Här är då Paddans och Antis guldlag.
Visst skall deras breda trupp betala sig mer än nånsin en säsong som denna med sitt tajta schema men frågan är hur mycket europa sliter där vi ju vet att man satsar hårt.
Att MFFs trupp är bäst och bredast i serien är väl alla överrens om men det ska ju sedan fungera på många plan med, men att detta är ett lag som kommer vara med och slåss om guldet hela vägen in är vi alla eniga om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0