Vinna eller försvinna

Ikväll spelar Vita Hästen bortamatch mot Karlskrona. En väldigt avgörande match för båda lagen. För att haka på jakten efter de två topplatserna i tabellen krävs en seger, tre nya och fräscha poäng!

 

 

 

Känslan att möta just Karlskrona i en avgörande match känns inte speciellt bra med tanke på hur det gick förra året när lagen möttes i play off-spelet innan kvalserien drog igång. För er som missat eller glömt bort det så vann KHK matchserien med 2-1 och tog bokstavligt talat död på Vita Hästens säsong. Nu har KHK chansen att göra samma sak igen, något de säkerligen kommer vara sugna på efter utskåpningen tidigare i kvalserien när Vita Hästen hemmaslog Blekingelaget med 4-0.

 

Nyckeln till framgång för Vita Hästen ikväll är att våga spela offensivt och sätta hård press mot motståndarmålvakten. I de senaste två matcherna mot Björklöven har man mestadels fått rikta in sig på försvarsspel. Ibland kan även det ge segrar, men då krävs det oftast ett fantastiskt målvaktsspel samt en grym effektivitet på de målchanser som skapas. Att spela offensiv hockey brukar alltid öka möjligheten att vinna, och ser man till vart KHK är som svagast så är det i egen zon (även om man på pappret har ganska bra spelare). Hittills i kvalserien är faktiskt Karlskrona det lag som släppt in näst flest mål!

 

Tre nya poäng till Vita Hästen skulle göra att man fortfarande är med i kampen om de allsvenska platserna på allvar. Blir det däremot förlust så kommer Karlskrona gå om i tabellen, och avståndet till de två allsvenska platserna lär i så fall växa till fem poäng. Något som förmodligen blir en övermäktig uppgift att hämta in i de avslutande matcherna. Det måste helt enkelt bli seger ikväll och förhoppningsvis kommer Hästen att visa det på isen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0