Slutspurten!

Ikväll drar slutspurten igång i kvalserien upp till hockeyallsvenskan. Fem omgångar återstår och poängen blir allt viktigare. Så här ser kvällens omgång ut samt tabelläget.

 

 
 

I och med förra veckans seger mot Björklöven tog sig Vita Hästen upp på en andraplats i tabellen, något som innebär att man verkligen är med i kampen om de allsvenska platserna på allvar. Marginalen ner till just Björklöven är dock bara en ynka poäng, så om Vita Hästen skulle förlora returmatchen ikväll ligger man på nytt efter. Då kommer man behöva förlita sig på andra lags resultat, och förmodligen måste man även vinna de matcher som återstår. En seger skulle däremot innebära att man får ett försprång på fyra poäng ner till närmast jagande lag. Som ni förstår är med andra ord kvällens match uppe i Umeå oerhört viktig.

 

Med tanke på hur matchbilden såg ut i Norrköping så talar mycket för att det blir svårt för Vita Hästen att vinna, men naturligtvis finns det ändå relativt goda chanser eftersom man ändå vann senast med 5-1. Det viktigaste blir att hålla rent framför egen kasse och inte ge Björklöven så många heta målchanser. Det gäller också att man fortsätter vara dödligt effektiva på de chanser man själva skapar. Vidare skulle det också vara bra om Vita Hästen kunde chockera med ett offensivt spel, något som säkerligen skulle göra såväl publik som spelare i Björklöven nervösa. De räknar med att gå in och föra spelet som de själva vill.

 

Sett till de övriga matcherna blir det också intressant att följa returmatchen mellan Karlskrona och Tingsryd. Om KHK förlorar även ikväll så är chansen för dem att gå upp mer eller mindre obefintlig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0