Sista matchen innan halvtid

Imorgon (fredag) spelas den femte omgången av kvalserien upp till hockeyallsvenskan, den sista omgången innan slutspurten drar igång och alla lag ska mötas i returmatcher. För Vita Hästens del tar man emot serieledande Björklöven från Umeå. En oerhört viktig match för båda lagen med tanke på tabelläget!

 

 

 

Som synes blir detta en såkallad sexpoängsmatch. En hemmaseger efter full tid innebär att Vita Hästen som sämst kommer att ligga på en andraplats när halva serien är genomförd. En förlust kan däremot innebära att Hästen får fem poäng upp till närmaste allsvenska plats, något som mer eller mindre lär vara omöjligt att hämta in.

 

Om Vita Hästen kan spela på precis samma sätt som mot Karlskrona finns det väldigt goda förutsättningar för att segertåget rullar vidare, men faller man tillbaka i gamla synder och börjar slarva för mycket i uppspelen och i det defensiva spelet, då ligger Hästen illa till. Björklöven har ett betydligt svagare lag än såväl Tingsryd som Karlskrona på pappret, fast många av spelarna är ändå relativt rutinerade och har mycket rutin från allsvenskt spel. Väldigt många av spelarna kommer också från norra Sverige, vilket innebär att Björklöven är ett lag som verkligen krigar till hundra procent. Lag med för många inköpta legoknektar kan ibland ha en förmåga att tappa motivation i vissa lägen.

 

Gällande de andra två matcherna så är utan tvekan duellen mellan de båda allsvenska lagen mest intressant. Även det är en sexpoängsmatch där oerhört viktiga poäng stå på spel, inte minst för Karlskrona. Om KHK skulle åka på sin tredje raka bortaförlust så blir det väldigt svårt för dem att komma igen! För Vita Hästens del är dock frågan vad som är bäst. Om Karlskrona vinner öppnas möjligheten för Hästen att gå upp i ensam serieledning, men då blir å andra sidan tabelläget väldigt mycket tightare bakom. Egentligen vore det kanske inte helt fel om Tingsryd vinner och är klara seriesegrare inför den sista omgången av serien. I avslutningen tar nämligen Vita Hästen emot just Tingsryd, och då skulle det sitta fint om det bara fanns ett motiverat lag på isen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0