Hästen behöver hjälp

Imorgon eftermiddag spelar Vita Hästen sin tredje match i kvalserien då man på bortaplan ska ta sig an Huddinge. Ska hoppet om en allsvensk plats leva vidare så är man piskade till att vinna den matchen efter full tid och ta tre poäng. Men faktum är att mycket står på spel för Vita Hästen redan idag. De övriga fyra lagen i kvalserien spelar nämligen sina matcher under lördagen, och om resultaten slutar på rätt sätt för Vita Hästens del kan man faktiskt ta sig upp på en delad andraplats genom en seger imorgon!

 

 

Det som krävs för Vita Hästen är att de hittills obesegrade Björklöven vinner borta mot Tingsryd. På pappret är egentligen Tingsryd favoriter i den matchen, men av det vi sett i de första två omgångarna finns det förmodligen ändå goda chanser för "löven" att fortsätta sitt segertåg. I den andra matchen, mellan Karlskorna och Piteå, så behöver Vita Hästen ett oavgjort resultat där Piteå står som segrare efter förlängning eller straffar. KHK har ett klart vassare lag, men de förlorade sin senaste match samtidigt som Piteå som bekant besegrade Hästen på bortaplan. Det känns med andra ord inte helt osannolikt att det scenariot slår in också.

 

Om dessa resultat går vägen kommer visserligen Björklöven få en stor ledning ner till de jagande lagen, men bakom dem kommer det att bli desto jämnare! Inför omgång fyra kan vi ha fyra lag med fyra poäng som delar andraplatsen. Det vore faktiskt ganska passande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0