Melodifestivalen drar vidare, tävling 3

En vecka har nu passerat sedan förra veckans (ganska logiskt va?) Melodifestival-deltävling i Göteborg. Att Sean Banan gick till final kändes helt rätt och att team Segerstedt/Damli tog sig vidare till andra chansen var också helt okej. Men i övrigt kan jag inte göra annat än att beklaga mig över hur dålig musiksmak det svenska folket tycks ha. Nåja, åtminstone den skara svenskar som tittar på den här cirkusen år efter år. Den mer eller mindre värdelösa låten som handlar om döda fiskar gick till final... Bedrövligt. Ganska tråkigt att SHW inte tog sig vidare heller, men en förklaring till detta kan vara att Pernilla Wahlgren var en av medlemmarna i trion, något jag inte hade uppmärksammat på förhand. Hon brukar aldrig ha turen med sig nu för tiden.

 

Den här veckan arrangeras deltävlingen i Skellefteå. Frågan är om det blir skrällar även den här gången. Med tanke på att detta är den näst sista deltävlingen hoppas jag i alla fall på två bra låtar i final.

 

1. Eddie Razaz  –  Alibi
Det är många gamla Idol-artister som genom åren har fått förtroendet att ställa upp i Melodifestivalen. Eddie är en utav dessa och han bidrar med en relativt tråkig poplåt. Den går att lyssna på, men sticker inte ut från mängden från all annan Rix-FM-musik vi har fått bekanta oss med såhär långt. Bör inte gå vidare, men man vet aldrig hur tjejer röstar.

Betyg: 2 svaga bananer av 5 möjliga (där 5 är bäst och 1 är sämst)

 

2. Elin Petersson – Island

En ensam kvinna på scen med en gitarr i famnen som sjunger om Island (om det är ön som heter  just Island eller någon annan ö framgår tyvärr inte). Det finns en viss chans att ett sådant bidrag kan skrälla. Bättre än bidrag nummer ett, men av det jag hört av låten får den inte godkänt.

Betyg: 2 bananer

 

3.  Ravaillacz – En riktig jävla schlager
Artister: Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander. Det säger det mesta. Troligen kvällens roligaste och mest självironiska låt. Går till final om jag får som jag vill. Rent melodimässigt är dock låten tyvärr lite för enformig. Det största hotet mot att de tar sig vidare till final är att majoriteten av folk som skulle gilla den förmodligen inte ens tittar på programmet.

Betyg: 4 bananer

 

4. Amanda Fondell – Dumb

Ytterligare en gammal Idol-deltagare som ställer upp med en typisk Rix-FM låt. Med tanke på att hon har en betydligt mer säregen röst än exempelvis Eddie så känns det här bidraget snäppet vassare. Kan gå hur som helst.
Betyg: 2 ganska starka bananer

 

5. Martin Rolinski – In And out of Love
Rolinski ställer också upp med en typisk Rix FM-låt, men det var i och för sig ganska väntat med tanke på vad han har ställt upp med tidigare i Melodifestivalen. Han brukar ha en förmåga att gå långt i dessa sammanhang oavsett hur bra låtarna är, så det finns väl inga anledningar att tvivla nu heller. Något jag dock inte förstår är varför man målar ett par glasburar med yoghurt på scenen. Ärligt talat ser det mest äckligt ut.

Betyg: 3 bananer

 

6. Caroline af Ugglas – Hon har inte
Gjorde succé för några år sen med sin "Snälla, snälla, snälla". Den här låten är i ungefär samma stil, så det finns förutsättningar till ytterligare en succé. Om nu inte folk har börjat tröttna. Med andra ord svårtippat.

Betyg: 2 förhållandevis starka bananer

 

7. State of Drama – Falling
En okänd grupp som framför en låt som inte lär göra dem så mycket mer kända. Tråkigt nummer, måste bjuda till mer på scenen om det ska ha någon chans att gå hem hos folk.

Betyg: 2 svaga bananer

 

8. Janet Leon – Heartstrings

Till en början kan man tro att man ska få avnjuta en bra popballad, men efter ungefär en halvminut förvandlas bidraget till ytterligare en typisk Rix FM-dänga. Bättre än flera av de andra som ställt upp hittills i år, men jag hade hellre hört en ballad istället.

Betyg: 2 bananer

 

Om jag får som jag vill slutar tävlingen såhär:

Till final: Ravaillacz och Rolinski

Till andra chansen: Caroline af Ugglas och Fondell

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0