Hästen vinnare igen!

Vita Hästen är vinnare igen. Under söndagseftermiddagen slog man tillbaka Huddinge med 4-3, ett relativt rättvist resultat sett till matchbilden. Ett par timmar innan nedsläpp kom en liten nyhetsbomb i lokalpressen; nye tränaren Per Hånberg hade beslutat sig för att bänka lagkapten Jesper Samuelsson och Vilhelm Åman. "Speltid är något man förtjänar", kommenterade Hånberg beslutet, ett beslut som kändes modigt att fatta. Hur ofta brukar man bänka en lagkapten som egentligen tillhör en av de bättre spelarna i laget? Efter de två nederlagen mot Björklöven och Karlskrona behövde man dock bryta förlusttrenden och då gav förmodligen denna förändring laget en rejäl tankeställare.

Samuelsson och Åman på bänken

När matchen kom igång visade Vita Hästen direkt upp att man är klassen bättre än Huddinge. Redan från start dominerade Hästen och man skaffade sig mängder av fina målchanser. 1-0 kom efter drygt tio spelade minuter, och några minuter innan periodvilan satte hemmalaget även 2-0. Som matchbilden hade sett ut dittills hade dock ledningen kunnat vara dubbelt så stor om Hästen bara hade haft bättre skärpa i avsluten.

De avslutande två perioderna såg däremot inte alls lika imponerande ut från Hästens sida. Istället för att döda matchen och förbättra målskillnaden - som kan bli en viktig faktor för tabellplaceringen - så började man slarva, vilket bäddade för att Huddinge kunde ta sig in i matchen, såväl spelmässigt som målmässigt. I andra perioden reducerade gästerna ställningen till 2-1 och i tredje perioden skapade gästerna också en hel del onödig spänning.

Huddinge tilläts göra matchen onödigt spännande...

I slutperioden gjorde Hästen ett tidigt 3-1-mål, men bara ett par minutser senare hade Huddinge reducerat igen sedan Hästens målvakt Alexander Bergh svarat för en riktig tavla. I spel fem mot fyra gick Bergh ner bakom kassen för att ta hand om pucken, men han skickade inte iväg den till någon hemmaspelare. Istället la han gummitrissan rakt i gapet på en Huddingespelare, som i sin tur gav en av sina lagkamrater framför kassen öppet mål. Halvvägs in i perioden satte Erik Rosén 4-2 till Hästen, men precis som tidigare var inte Huddinge sena med att reducera ställningen igen. Efter att gästerna kommit ikapp till 4-3 såg det väldigt nervöst ut i hemmalaget, men man lyckades ändå hålla uddamålsställningen tiden ut och tog därmed en nödvändig seger för att ha fortsatt möjlighet att nå allsvenskan. Angående de bänkade spelarna (Samuelsson och Åman), så släpptes de förövrigt in i några byten i andra och tredje perioden.

Samtidigt som man följde spelet på isen fick man också hålla ett ständigt vakande öga på resultaten från de övriga matcherna. Hade Hästen haft tur med resultaten så hade man kunnat gå upp på en allsvensk plats, men så blev ej fallet. Chansen att nå allsvenskan finns fortfarande, men då måste Karlskrona tappa minst en poäng samtidigt som Hästen måste vinna sina två avslutande matcher. Mer om förutsättningarna inför den nästa sista omgången - som förmodligen blir helt avgörande för hur kvalserien slutar - kommer imorgon!