Sista deltävlingen

Då var det dags för den fjärde och sista deltävlingen av årets Melodifestival. Den här gången är det Malmö som står som värdar, och det är nu de åtta sista bidragen ska presenteras. Med tanke på hur fantastiskt mycket dåliga bidrag som har varit med hittills under säsongen har jag inga större förväntningar på Malmötävlingen, men det skulle verkligen behövas ett par bra låtar som kan gå till final så det inte bara blir B-betonade bidrag när allt ska avgöras i Stockholm.

The Girl – Charlotte Perrelli
Charlotte är en rutinerad artist som har erfarenhet av att vinna, såväl i Sverige som i Europa. Hon ställer upp med en ganska "poppig" låt som faktiskt inte är så tokig, i synnerhet inte om man jämför med de flesta bidragen från övriga deltävlingar. Kan gå vidare, men jag är tveksam till om svenska folket tror på Charlotte. En del tycker nog att hon redan har gjort sitt efter att redan ha vunnit ett par gånger.
Betyg: 3 bananer av 5 möjliga

Allting blir bra igen – OPA!
En grupp som jag aldrig har hört talas om... Det har faktiskt varit skrämmande mycket blåbär med i år. Sångaren sjunger på svenska, men själva melodin låter snarare som någon slags muslimsk ballad. En mix som inte funkar så bra ihop. Bör inte gå vidare.
Betyg: 1 banan

Land of Broken Dreams – Dynazty
Vet man vilka The Poodles är (vilket de flesta bör göra) så kan man nästan tro att detta är samma band. Ledsångaren har pudelfrilla och låten i sig är en rockdänga helt i pudlarnas stil. Har möjligheten att gå vidare, fast de kanske är lite för anonyma för den stora massan.
Betyg: 3 bananer

Don’t Let Me Down – Lotta Engberg och Christer Sjögren
Kvällens två mest välkända artister gör en duett tillsammans. Jag gillar båda artisterna och låten är ganska okej, men den kommer troligen ändå inte räcka till för något avancemang till finalen. Det brukar oftast gå bättre när de kör sin egen grej istället för att kompromissa. För många flugor i soppan gör ju inte att den blir godare att äta så att säga.
Betyg: 3 svaga bananer

Goosebumps – Hanna Lindblad
Ytterligare en artist som jag inte har någon koll på. Hon ser ganska bra ut, så detta blir väl förmodligen det bidrag som Andra Halvan kommer att rösta på. Men i övrigt är det mesta dåligt. Att sjunga "goosebumps" i refrängen låter faktiskt vare sig coolt eller vackert.
Betyg: 1 banan

Kyss mig – Axel Algmark
Också en ny artist... Förmodligen tror han att han är Håkan Hellström (som jag har för mig gör snarlik musik). Algmark kanske inte är lika tondöv, men det är ändå ingen rolig låt.
Betyg: 1 banan

Why Start a Fire – Lisa Miskovsky
Ett relativt känt namn, fast jag har ändå inte hört så mycket låtar av henne. Hon ställer upp med ett ganska segt bidrag. Inte sämst, men inte heller speciellt bra.
Betyg: 2 tveksamma bananer

Amazing – Danny Saucedo
Flickornas stora idol. Har man lyssnat på honom någon gång tidigare så vet man ungefär vad man får även i år. Ganska bra scenshow, bra dans. Kommer troligen gå till final.
Betyg: 3 bananer

Antis topp 4
Till final: Danny Saucedo och Charlotte Perrelli
Till andra chansen: Dynazty och Lotta Engberg & Christer Sjögren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0