Deltävling 3

Så var det dags för deltävling tre av Melodifestivalen 2012. Den här gången befinner sig cirkusen i Leksand där åtta nya och fräscha bidrag väntar på att få visa upp sig för svenska folket.

Youngblood - Youngblood
För ett par år sen sjöng Eric Saade in låten "manboy". Nu kommer ett gäng okända killar in på scen och sjunger om sitt eget bands namn. En billig och ganska tråkig låt i samma stil som Saades (tydligen ska det vara samma låtskrivare, vilket kan vara en förklaring). Men visst, det är lite nyskapande att sjunga "youngblood" i refrängen istället... Går låten vidare så läggs schlagerbloggandet ner.
Betyg: 1 banan av 5 möjliga

I mina drömmar – Maria BenHajji
En helt ny bekantskap för mig. Sjunger en form av popballad på svenska och gör det ganska okej. Efter att ha lyssnat lite på låten är det dock inget jag lägger på minnet. Kan gå vidare, men kan även floppa.
Betyg: 2 starka bananer

Förlåt mig – Mattias Andréasson
En av medlemmarna från det felstavade bandet EMD. En högst medelmåttig låt. Det bästa är att den är på svenska. Endast småflickor kan rädda hans fortsatta existens i tävlingen.
Betyg: 2 väldigt svaga bananer

Just a Little Bit – Love Generation
Och här har vi Andra Halvans favoritbidrag i dagens deltävling. Då förstår ni säkert att det handlar om unga och snygga tjejer. Sen förra året har de minskat i antal, men på sätt och vis kan det vara bra i och med att alla får lite mer egen plats på scenen. Låten som sådan funkar väl att lyssna på, så bara för att jag är snäll får bidraget som helhet godkänd. Kan gå till final.
Betyg: 3 bananer

Sanningen – Carolina Wallin Pérez
En bra artist som jag sett fram emot att få se i Melodifestivalen. Låten hon ställer upp med är egentligen inte dålig, men jag tror inte att den kommer passa in rent genremässigt i tävlingen. Det svenska folket vill bevisligen ha snabba och fräna hits, och det är inte detta. Carolina kan bättre.
Betyg: 3 tveksamma bananer

Lovelight – Andreas Johnson
För femtiosjunde gången är Andreas Johnson med i tävlingen. Låten skulle säkert funka att ha i någon reklamfilm för resor eller kläder. Med andra ord ganska tråkigt.
Betyg: 2 svaga bananer

Why Am I Crying – Molly Sandén
Kvällens bästa bidrag. Troligen kommer även Molly att få en del röster av AH. Bör gå till final.
Betyg: 3 starka bananer

Mirakel – Björn Ranelid feat. Sara Li
Stunden är kommen, det som Deve har längtat efter i flera år är nu verklighet. Björn Ranelid gör entré! Hans bidrag är kanske det som folk kommer minnas under längst tid efter att tävlingen är avgjord, men detta i negativ bemärkelse. Man kan se vissa likheter mellan Thorsten Flincks och Ranelids medverkan, men skillnaden dem emellan är att Flinck faktiskt försökte sjunga. Ranelid däremot står på scenen och talar. Han läser upp en av hans poetiska dikter. Sjungandet däremot står en ung blondin för... Blir lite som en grotesk variant av E-type, fast sämre. Mycket sämre. Just därför går väl skiten till final.
Betyg: 1 banan

Antis topp 4
Till final: Molly Sandén och Love Generation
Till andra chansen: Maria BenHajji och Carolina Wallin Pérez

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0