Kort

Så var det en ny vecka igen, dags för ett nytt kort. Jag har egentligen flera fina autografkort att bjuda på, men för variationens skull tänkte jag bryta mot mönstret den här gången och istället köra på ett häftig jerseykort på den legendariske ryssen Valeri Kharlamov. Han var en av sin tids största stjärnor och kanske rentav en av de allra bästa spelarna genom tiderna.

 

Kharlamov toppar den totala poängligan för VM och det ska nog mycket till om någon ska kunna passera hans 155 poäng (74+81) som han lirade ihop på 105 matcher. Meritlistan, som bland annat består av 8 VM-guld, 2 VM-silver, 1 VM-brons, 2 OS-guld och 1 OS-silver, är det inte heller många som ror på. Som spelare ansågs han av många ligga före sin tid med en kvickhet och bländande teknik som inte många kunde motsvara.

 

Tyvärr råkade han 1976 ut för en allvarlig bilolycka där han ådrog sig skador som gjorde att karriären riskerade att ta slut i förtid, men han kämpade sig tillbaka och fortsatte skapa stora framgångar för sina lag, fram till den 27 augusti 1981. Den dagen var han åter igen med om en bilolycka, fast tyvärr utan samma lyckliga slut som senast. Både Valeri och hans fru Irina avled. Valeri blev bara 33 år gammal.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0