Blåvitt 2011.

Så var det då äntligen slut på ännu ett skitår för oss änglar. Vi har lidit mestadels men även haft skoj ibland. Nedan följer den traditionstyngda match-för-match genomgången. Blåvitts siffror alltid först.

Onsdag 19 Januari, Träningsmatch (inomhus) Elmiahallen.
Jönköping Södra 4-1.
Detta var alltså första matchen för året, det var inomhus men det man mest minns är allt tjöt om att några idioter brände bengaler och skit varvid brandlarmet sattes igång... Säsongen var igång iaf, skönt.

Fredag 28 Januari, Träningsmatch, Estadio Martinez Valero.
Tromsö 2-0.
Träningslägersmatch och jag har inga minnen alls härifrån, möjligt att försäsongstraditionen med textrapporter var så man följde denna kamp. Men 6-1 på 2träningsmatcher såg ju bra ut...

Måndag 31 Januari, Träningsmatch, La Manga
Karpaty Lviv 0-1.
Detta var träningsmatch men den ingick om jag minns rätt i "Copa del sol". Vi hade inte mycket att sätta emot heller om jag inte missminner mig.

Torsdag 3 Februari, Träningsmatch, La Manga
FC Köpenhamn 1-1
Vi vann på straffar sen och ledde matchen länge. FCK ville inte ha matchen då de skulle möta Chelsea i CLs åttondel sen inom en snar framtid (vissa nordiska lag spelar åttondelsfinaler i CL medan andra spelar kvartar...). Nåja, detta var la ett styrkebesked eller nåt.

Lördag 19 Februari, Träningsmatch, Valhalla
Landskrona Bois 0-2.
Äntligen var det dags att klä på sig mängder med kläder igen och bege sig till Valhalla. Och som vi njöt av det bländade spelet. Varenda spark var som en enda lång orgasm och sann fotbollskonst i den högre skolan. Efter denna kamp var vi helt övertygade om att 2011 skulle bli ett enda långt, härligt segertåg...

Lördag 26 Februari, Träningsmatch, Valhalla
Odense 1-2.
Återigen en sådan där fantastisk idrottsupplevelse, jag och Reine som ju är en ständig följeslagare har sett en del olika evenemang etc men inget som slår detta. Nej,detta var helt så magiskt att ens tanken på ett packat Ullevi på AC/DC, 32tusen på hockey på Ullevi, guldmatchen 07 etc bleknar till meningslös skit i jämförelse.
Vi har aldrig upplevt maken till njutbart evenemang!!!

Fredag 4 Mars, Träningsmatch, Borås Arena
IF Elfsborg 0-1
Tråkigare kan inget vara än Ellos lilla barnaskara... Ännu en briljant träningsmatch.

Tisdag 8 Mars, Träningsmatch, Valhalla
Qviding 1-1
Tradtionstyngd träningsmotståndare, lika kul som det låter och vår fullständiga övertygelse om en säsong som skulle ge minst 29segrar i allsvenskan stärktes än mer.

Måndag 14 Mars, Träningsmatch, Antalya
Bate Borisov 0-1
Bate är ju verkligen inget dussinlag så trots förlusten var la detta hyfsat ok men en förlust är en förlust...

Torsdag 17 Mars, Träningsmatch, Antalya
Luch Vladivostok 1-2
Detta hade ju annars varit en fin bortaresa om den spelats borta.

Tisdag 29 Mars, Träningsmatch, Starke Arvid Arena
Ljungskile SK 1-0
JAAAAA!!!!! SEGER!!!! Fyfan vad underbart... Nåja, seger i det allsvenska genrepet även om en annan körde på "dåligt genrep bra premiär" och vice versa.

Måndag 4 April, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Örebro SK 0-1
Allsvensk premiär för året och Ösk hemma, visst hade Ösk gjort ett bra fjolår och var inget dussinlag men att vi skulle plocka detta trodde man allt. Jag minns att jag var fullständigt tokig på det mesta och detta var en premiär att glömma fortare än Bolt springer...

Söndag 10 April, Allsvenskan, Rambergsvallen
BK Häcken 1-3
Rambergsvallen var överfull, en läktare stängdes nära inpå avspark då den var livsfarlig och resten av "arenan" blev överfull. Matchen var inget att berätta hem om totalt sett, vi tappade fullständigt. Hemsk söndag på den kriminella ön.

Måndag 18 April, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Helsingborgs IF 1-2
Visst var HIF en mycket tuff motståndare men efter de inledande förlusterna var ju nästan seger ett måste men icke då... Tungt som fan att vandra hemåt efteråt, mardrömslik säsongsinledning helt enkelt.

Torsdag 21 April, Allsvenskan, Råttsunda
aik solna 0-2
FY FAN!!!

Måndag 25 April, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Kalmar FF 2-0
Detta var den viktigaste match blåvitt spelat på många,många år, viktigare än guldmatcherna de senaste åren. Vi var tvungna att vinna annars hade vi åkt ur, så kändes det verkligen. Dessutom hade det inneburit att vi hamnat våldsamt långt efter övriga och ja det hade inneburit nedflyttning. Det var dock tur att det var Kalmar vi mötte för vi har alltid lätt mot dom i allsvenska sammanhang. Vi tog en seger som var så ofattbart viktig för hela klubben att man inte var glad efteråt utan bara lättad.

Måndag 2 Maj, Allsvenskan, Swedbank Stadion
Malmö FF 2-0
Efter Kalmarsegern så var man lättad över vinsten men man visste ju samtidigt att om vi torskade här i den grymt svåra matchen i Malmö så var vi tillbaka i förlorarspåret igen. Dock togs en otroligt skön seger här och man vågade iaf fundera på om det vänt nu?

Måndag 9 Maj, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Gais 2-1
Som vanligt när derbyna gäller något vinner Blåvitt. 2-1 brukar ju dessutom vara standardresultatet så detta var onekligen en skön seger, den tredje segern i rad också efter fyra raka torsk i början. Väldigt viktigt.

Torsdag 12 Maj, Svenska Cupen, Limhamns IP
Limhamn Bunkeflo 6-2
Enkelt avancemang i cupen och med tanke på hur allsvenskan inleddes var ju cupen enda chansen till europaspel 2012 så det var extremt viktigt att lyckas i cupen. Första steget mot europa avklarat.

Söndag 15 Maj, Allsvenskan, Nya Parken
IFK Norrköping 2-2
Efter att ha sett Deve käka glass, Anti filma deve som äter glass, gett Paddan sitt hundsmeknamn samt dinerat pizza på kommandots stamställe med resten av gbgmaffian så hann matchen knappt börja innan det stod 1-0 till Peking. 2-2 till slut var väl okej med den inledningen men vi låg fortsatt pyrt till i tabellen så tre pinnar hade inte gjort ont.

Söndag 22 Maj, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Trelleborgs FF 1-1
Årets på förhand hetaste match, TFF kom med 1500 man och stämningen på den fullsatta arenan var magisk, hela dagen märktes det på stan att det var stormatch på gång och under hela veckan hade tidningarna haft extrabilagor inför denna match.... "eller inte" som Reine hade sagt...

Torsdag 26 Maj, Allsvenskan, Örjans Vall
Halmstad BK 2-1
HBK var detta år något av det sämsta jag sett i allsvenskan så tre pinnar var ju ett krav och det blev det också, viktigt då vi ju fortsatt låg pyrt till faktiskt.

Söndag 29 Maj, Svenska Cupen, Gamla Ullevi
Djurgårdens IF 1-0
Otroligt viktig seger, men detta var så infernaliskt tråkigt att man ibland funderade på om det där med att se på torkande färg inte vore en lämpligare sysselsättning. Dock levde hoppet om en titel tack vare denna seger.

Måndag 13 Juni, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Djurgårdens IF 0-4


Lördag 18 Juni, Allsvenskan, Strandvallen
Mjällby AIF 2-0
Briljant tripp, och jag och Reine undrar ännu vad tjejen i restaurangen på campingen är? Det regnade och var kallt på matchen men en trevlig tripp likväl, vi såg Peter Antoine och Anders Linderoth och funderade över var alla de som var tykna mjällbyfans på campingen INNAN matchen hade tagit vägen EFTER densamme. Otroligt viktig seger med, hade vi torskat här hade avstånder ner till kval/nedflyttning inte varit stort nu kändes det lugnt dock.

Onsdag 22 Juni, Allsvenskan, Gamla Ullevi
IF Elfsborg 1-1
Jag har ingen källa men Gnällsborg klagade la på gräset... 1-1 ok dock men vi brukar ju tvåla dit Gnällos hemma.

Söndag 26 Juni, Allsvenskan, Strömvallen
Gefle IF 0-1
Ibland är det tur att man har selektivt minne och glömmer sånt här.

Lördag 2 Juli, Allsvenskan, Södertälje Fotbollscenter
Syrianska FC 2-1
Åsså slog vi tillbaka ett av allsvenskans numera mest hatade lag, mycket skönt. Hoppet om en fjärdeplats och europaspel den vägen tändes med.

Söndag 10 Juli, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Syrianska FC 3-0
Sköööööönt.

Måndag 18 Juli, Allsvenskan, Vångavallen
Trelleborgs FF 0-2


Torsdag 21 Juli, Svenska Cupen, Falkenbergs IP
Falkenberg FF 3-2
En sanslös vändning, Seb var inne i cirka 10minuter innan han åkte ut, men en vändning som gjorde att cuptiteln fortfarande kunde plockas hem och med tanke på allsvenskan var ju detta även den mest sannolika vägen ut i europa.

Måndag 25 Juli, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Halmstad BK 3-1
Vi var inte sådär kanonbra direkt men det räckte för att slå HBK och hoppet om en fjärdeplats som då kunde ge europa levde.

Söndag 31 Juli, Allsvenskan, Olympia
Helsingborgs IF 1-2
HIF var 2011 års överlägset bästa svenska lag så detta var inget att snacka om faktiskt.

Torsdag 4 Augusti, Allsvenskan, Gamla Ullevi
aik solna 3-1
FY HELVETE VAD SKÖNT!!! Att slå världens avskum är alltid så otroligt skönt fyfan vad gött, Tobbes mål var ju dessutom helt enkelt magiskt vackert! HÄÄÄÄÄRLIG seger.

Måndag 15 Augusti, Allsvenskan, Borås Arena
IF Elfsborg 2-3
På plastskiten i Borås blev det en tung torsk, Seb skadade sig allvarligt och man grämde sig grymt över Joels missade friläge vid 2-2 i slutet och speciellt när julkalenderförsäljarna sedan gör 3-2...

Måndag 22 Augusti, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Gefle IF 3-0
Efter en veckans intensivt ringande från Reine om hur vi skulle ladda upp för denna, årtusendets hetaste match på svensk mark så minns jag faktiskt inte något härifrån. Kanske bra det, Geflematcherna är sällan speciellt heta...

Lördag 27 Augusti, Allsvenskan, Guldfågeln Arena
Kalmar FF 0-0
Blondie höll på att åka dit för uppvigling, Reine strippade på läktaren, jag njöt över att för första gången på en svensk arena ha hittat en stol där ryggstödet dög för min längd och arenan var mycket fin. En kanonhelg helt enkelt! Den lilla chansen till europaspel via fjärdeplatsen levde dessutom.

Söndag 11 Septemeber, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Malmö FF 0-0
Matchen minns mestadels för att det var en ovanlig kamp mellan två bröder, Erik i Blåvitts mål samt Johan i MFFs, "The Battle of the Dahlins".

Onsdag 14 September, Svenska Cupen, Gamla Ullevi
Kalmar FF 3-4
Jamen, kan vi inte torska mot KFF i en cupsemi med 3-4 på hemmaplan efter ett avgörande KFFmål i sista förlängningsminuten även iår då? Jodå, det kan vi. Fan också där dog drömmen om en titel...

Söndag 18 September, Allsvenskan, Eyravallen
Örebro SK 2-0
Jaja, jag vet att det inte Eyravallen men det nya namnet är vidrigt.
Segern innebar dock att hoppet om en fjärdeplats och ev europaspel levde.

Torsdag 22 September, Allsvenskan, Gamla Ullevi
BK Häcken 2-2
En seger hade ju varit mycket skön men en pinne var bättre än ingen (Det där lät logiskt va?) och chansen till den där fjärdeplatsen levde...

Måndag 26 September, Allsvenskan, Stockholms Stadion
Djurgårdens IF 2-1
Skön seger, alltid gött att slå DIF!!!

Lördag 1 Oktober, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Mjällby AIF 0-1
När nu fjärdeplatsen inte gav något europaspel efter att HIF slagit Ellos i cupen så var ju detta lagom hett, Reine led dock, han gick för tidigt den svikaren och missade årets absolut bästa kvart i hela allsvenskan (eller så är jag bara avundsjuk att han hade en iaf hyfsad anledning att dra innan slutet...) 0-1 i slutet och detta var otroligt tråkigt.

Måndag 17 Oktober, Allsvenskan, Gamla Ullevi
Gais 0-1
Gais vinner bara meningslösa derbyn såsom detta. Matchen gällde ju ingenting, inget av lagen kunde nå europa, inget av lagen kunde åka ur etc. Vi gjorde en liten old-school och stod i klacken. Tja, det var det det.

Söndag 23 Oktober, Allsvenskan, Gamla Ullevi
IFK Norrköping 3-0
Deve svek sitt peking igen och vi vann men man var mest nöjd över att säsongen ÄNTLIGEN tog slut.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0