Sista (elitserie)striden det är...

Igår tog då allas vårt Frölunda ytterligare tre fullständigt livsviktiga poäng när man besegrade Färjestad i ett kokande men övernervöst Scandinavium. Hade man missat segern där hade man antagligen fått inrikta sig på kvalserien. Frölunda hamnade i underläge med 0-1, gick sedan upp till 4-1 men släppte sedan in Färjestad i matchen då gästerna tilläts gå upp till 4-3, sedan följde en enormt nervös sluttamp av matchen som Frölunda lyckades reda ut.
Dock är det inte över än, Frölunda har chansen på slutspel ännu men vid förlust finns även risken att man hamnar i den förhatliga kvalserien.
Det är oerhört svårtippat, vilket mina tipsresultat visat. Dock är jag inte sämre tippare än nån annan, skillnaden är bara att jag redovisar hur fel jag hade till skillnad från de flesta avlönade experter....

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

Modo-Luleå Tips: Modo 2p, Luleå 1p. FEL
Linköping-Aik Solna Tips: Lhc 3p. FEL
Djurgården-Skellefteå Tips: Saik 3p. FEL
Södertälje-Timrå Tips: Södertälje 3p. RÄTT
Frölunda-Färjestad Tips: Vf 1p, Färjestad 2p. FEL
HV71-Brynäs Tips: HV3p. FEL

Omgång 55(sista)

Luleå-Frölunda.
Luleå som har mycket bra form med fem raka segrar är redan klar fyra i tabellen oavsett resultatet här. Frölunda slåss för att först och främst undvika kvalserien och sedan hoppas de på att det räcker till slutspel.
Detta är mycket svårtippat likt de flesta matcherna såhär i sista omgången, frågan är hur Luleås redan klara tabellposition påverkar motivationen här? Kommer de att spela ut när de är helt avslappnade eller kommer de mest undvika tuffa tacklingar etc för att inte dra på sig skador inför slutspelet?
Hur påverkar de två senaste segrarna Frölunda? Man bars verkligen fram av publiken såväl igår som i tisdags men nu ska man spela i "fiendeland" och det mesta snacket har varit på de två hemmamatcherna och denna har lite fallit bort i snacket även om den givetvis är otroligt viktig även denna.
Frågorna är sanslöst många.Till syvende och sist handlar det dock om något så "enkelt" som vilket lag som gör flest mål under minst 60rafflande minuter. Dessutom ska jag lyckas förbise vad jag VILL ska ske och tippa vad jag tror. Man ska följa sin första känsla sägs det ju och den var igår att det blir en pinne till VF här...Tips: Luleå 2p, Frölunda 1p (straffar).

Skellefteå-Linköping.
För Skellefteås del gäller detta seriesegern medan det för LHCs del enbart handlar om placeringspengar ty då de nya slutspelreglerna gör att ettan i serien får välja mellan lag 5-8 så spelar det ingen roll ur den aspekten vilken position man får. Jag tror att hemmalagets jakt på serieseger väger över här och att det blir det som avgör. Tips: Saik 3p.

Färjestad-Brynäs.
Brynäs är så gott som klar sjua i tabellen då målskillnadsdifferensen uppåt är för stor för att vända på en match. Färjestad går för serieseger och även om man fick torsk i Scandinavium igår tror jag inte den matchen påverkar något här. Tips: Färjestad 3p.

Aik solna-Modo.
Vilken ENORM rysare detta blir, skillnaden mellan vinst&förlust är slutspel kontra kvalserie för Aiks del om vissa andra resultat går emot dom. För Modos del finns bara en sak och det är seger under ordinarie tid om de ens ska kunna drömma om slutspel, förlust för Modo och Öviksgänget får spela kvalserie. Räkna med ett smockat Hovet som förhoppningsvis visar sig från sin bästa sida och inte ställer till med några skandaler. Jag tror hemmais avgör det här och sedan har ju hemmalaget en visst Fasth i målet med.... Tips: Aik Solna 3p.

Timrå-Djurgården.
Då det som sagt inte spelar någon roll för motståndet i slutspelet så har Dif inte något att spela för men det har sannerligen Timrå. Trots att Timrå verkligen inte rosat marknaden det senaste tror jag de gör en klassisk "grismatch" här och tömmer sig fullständigt och det resulterar i en seger mot ett halvmotiverat Dif. Tips: Timrå 3p.

Södertälje-HV71.
Södertälje har inte förlorat under ordinarie tid på fyra matcher och jagar febrilt slutspel. HV jagar seriesegern men har ingen seger under ordinarie tid på de fem senaste matcherna... Nu är ju statistik etc inget som avgör matcher men det är ändå en indikator på vart det kan bära hän i Södertälje under lördagskvällen. Södertälje har ju dessutom mer att spela för än HV men det är inte alltid det avgörande. Sanslöst svårtippat. Tips: Ssk 2p, HV71 1p (sudden)

Då får vi en sluttabell efter 55 omgångar som ser ut såhär.

1.Skellefteå 97
2.Färjestad 96
3.HV71 94
4.Luleå 90
5.Linköping 84
6.Djurgården 84
7.Brynäs 81
8.Aik Solna 76
----------------------
9.Timrå 73
10.Södertälje 73
---------------------
11.Frölunda 72
12.Modo 70.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0