Melodifestivalen 2011 - Andra chansen - Inför

Nu är som bekant alla de fyra deltävlingarna avklarade av årets Melodifestival och det enda som återstår innan finalen i Stockholm är kvällens "andra chansen"-tävling där de två sista finalisterna ska utses. Precis liksom förra året avgörs tävlingen genom en slags utslagstävling där artisterna får duellera mot varandra. Kul TV-koncept, men ganska tråkigt rent tävlingsmässigt då inte alla duellerna är lika hårda.

Duell 1: Jenny Silver mot Love Generation
Kan bli en ganska jämn strid. Läser man tidningarna här i Peking så verkar det som att Love Generation är favorittippade, men låtmässigt sett tycker jag att Silvers låt är snäppet vassare!
Antis tips: Jenny Silver går vidare

Duell 2: Loreen mot Sara Varga
Två ganska olika låtar ställs mot varandra här. Min favorit bland dessa är utan tvekan Sara Vargas, dels för att hon sjunger på svenska, men framför allt för att hennes låt är betydligt bättre än Loreen.
Antis tips: Sara Varga går vidare

De som går vidare från de ovan nämnda duellerna kommer sedan att få mötas i en avgörande duell där en finalplats finns i potten. Om Jenny Silver och Sara Varga vinner, så kommer alltså de att få göra upp mot varandra. I det läget vet jag inte riktigt vem jag ska hålla på, men Silvers låt är nog kanske mer passande i en stor final.
Antis tips: Jenny Silver går till final

Duell 3: The Moniker mot Linda Pritchard
Två förhållandevis starka låtar möter varandra. The Moniker har en ganska "rolig" låt, men frågan är om det kommer räcka till mot den fagra och rödhåriga Linda, som kommer ha starkt stöd av Andra Halvan... Mycket svårtippat!
Antis tips: Linda Pritchard går vidare

Duell 4: Shirleys Angels mot Pernilla Andersson
Shirley är utan tvekan den mest folkkära artisten bland dessa kombattanter och det kommer hon säkerligen att vinna många röster på. Men sett till det bidrag hon ställer upp med i år är jag inte speciellt imponerad. Pernilla Anderssons låt är betydligt bättre och bör gå vidare.
Antis tips: Pernilla Andersson går vidare.

Segrarna från duell 2 och 3 kommer sedan att ställas mot varandra i en avgörande duell där den andra och sista finalbiljetten ska delas ut. Om Pernilla Andersson och Linda Pritchard möts så blir det återigen väldigt svårtippat då genrerna på bidragen är så pass olika. Bjuder Pritchard på en nakenchock så kommer utan tvekan AH börja tokrösta på nytt, det kan bli avgörandet!
Antis tips: Linda Pritchard går till final

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0