Kvalserien uppdatering!

Nu har kvalserien upp till allsvenskan dragit igång på allvar, men för Vita Hästens del har det inte riktigt gått som planerat. I premiärmatchen som spelades under torsdagen på bortaplan mot Huddinge blev det nämligen storstryk med hela 6-1. Vita Hästen spelade riktigt dåligt och man var helt enkelt sämst när det gällde. Tre oerhört viktiga poäng gick därmed förlorade, så till lördagens första hemmamatch mot Karlskrona var seger ett måste för att hänga på topptåget.

Men även mot Karlskrona började allt på helt fel sätt för Hästens del. Efter mindre än en minut kunde gästerna ta ledningen med 1-0 efter en markeringsmiss i försvaret och vips befarade nog alla Hästensupportar att det skulle gå åt skogen även den här gången, att säsongen i praktiken skulle vara över. Men Vita Hästen replikerade snabbt och kvitterade ställningen till 1 lika bara någon halvminut senare, ett oerhört viktigt mål! Efter kvitteringen spelade hemmalaget upp sig något och vidare in i andra perioden tog man över kommandot mer och mer. 15:23 in i andra perioden lyckades också Vita Hästen ta ledningen för första gången i kvalserien och just då var det inte mycket som talade för förlust.

I tredje perioden började det motigt för Vita Hästens del igen. I inledningen fick Hästen visserligen spela powerplay, man fick dock ingen utdelning, men det fick däremot KHK som en kort stund efter att man blivit fulltagliga kunde utjämna ställningen till 2-2. Därefter blev matchen åter igen väldigt oviss och domaren gjorde samtliga Hästen-anhängare vansinniga med sin stundtals uberdåliga bedömningsförmåga. Hästen-spelarna visades ut på löpande band medan Karlskrona-spelarna mer eller mindre fick göra som fe ville på isen. De delade ut vårdslösa knytnävsslag, målvakten fällde spelare med sin klubba osv. Men utvisningarna uteblev. Matchen gick slutligen till sudden death och väl där kunde Marcus Eriksson sätta 3-2 till Hästen, ett mål som alltså innebar 2 poäng till hemmalaget och 1 poäng till bortalaget.

Efter de första två matcherna har med andra ord Vita Hästen plockat två poäng, så man är fortfarande med i kampen, men nu krävs det några trepoängare på rad för att verkligen haka på i toppen. Nästa match spelas redan imorgon (måndag) och då är det dags att ta sig an Asplöven! Tre poäng där så är man max 3 poäng bakom de två första lagen som ligger på uppflyttningsplatserna...