Division 1-kval i ishockey i Götaland - Efter Playoff 2

Lite sent men jag ska gå igenom matcherna i playoff 2 som utlovat.

Match 1

Limhamn - Helsingborg 4-3
Helsingborg kunde ta kommandot och gå upp till 2-0 redan efter nästan 9 minuter. Därefter vände Limhamn på steken och gick upp till 4-2 innan Helsingborg reducerade förgäves.

Kallinge/Ronneby - Ulricehamn 4-3
Period 1 slutade 0-0 men i andra tog hemmalaget ledningen, inför sista var dock ställningen 1-3 efter en snabb Ulricehamnsvändning. I tredje kunde dock hemmalaget (ja det är jobbigt att skriva namnet) vända på steken igen.

Bäcken - Vimmerby 3-7
Blev nog sista matchen i gamla Frölundaborg detta, trist att det skulle gå på det sättet bara. En orgie i missade chanser för Bäcken som var aningen bättre spelmässigt i två och en halv period men Vimmerby var effektivare. I slutet av matchen gjordes det dessutom ett par riktiga vansinnesbjudningar vilket tyvärr gjorde att det rann iväg.

Tyringe - Motala 6-3
Här trodde jag på Motala som bekant men de verkar verkligen tappat farten nu i slutet.

Match 2

Helsingborg - Limhamn 3-2
Denna gång Limhamns tur att ta kommandot och gå upp till 0-2 innan hemmalaget kunde vända.

Ulricehamn - Kallinge/Ronneby 4-3 efter straffar
Det var nog stressat i Lassarinken när gästerna ledde med 2-0 men Ulricehamn kom ikapp och vann till slut på straffar där först dem femte straffen satt och bortalaget missade alla sina.

Vimmerby - Bäcken 5-0
0-0 efter första och 2-0 efter andra men i tredje ryckte Vimmerby ytterligare. 4-0 kom i tom bur och sen fick Vimmerby in ytterligare ett mål. Storsatsande Vimmerby vidare något enklare en väntat och en trots allt mycket bra säsong över för Bäckens del. I andra periodpausen kunde man på liverapporteringen läsa "Puckkastning pågår i hallen Vinnaren får en signerad Djurgården tröja"

Motala - Tyringe 2-7
Som sagt Motala verkar ha tappat det mesta, en seriesegrare ska inte åka ut på det sättet.