Seger trots ganska svagt spel

Vita Hästens segertåg i allettan fortsätter. Under söndagseftermiddagen arrangerades en så kallad enkronasmatch i Himmelstalundshallen med fri entré och där ungefär 200 företag gick in och betalade klubben en krona per åskådare. Trots att seriejumbon Kumla kom på besök nådde man därmed upp till årets hittills bästa publiksiffra; 4 127. Sett till matchen i sig bjöds dock inte publiken på någon större propagandahockey. Vita Hästen öppnade visserligen starkt och gjorde en förhållandevis bra förstaperiod som man vann med ställningen 2-0 efter mål av Johan Erkgärds och Rasmus Schelin (som svarade för ett magnifikt solonummer när han sprätte upp pucken i krysset efter att ha cirklat runt fint i anfallszonen).

Den andra perioden var däremot inte lika bra från hemmalagets del. Man föll in i Kumlas tempo och spelet blev ganska slarvigt med många felpass, ojämnt försvarsspel och en del missade chanser. Kumla såg lite bättre ut till en början och direkt efter en tekning, fyra minuter in i perioden, kunde de slå in en reduceringspuck. Men med bara 25 sekunder kvar på mellanakten slog Johan Erkgärds in 3-1-pucken till Vita Hästen och därmed var det åter igen en brant uppförsbacke för gästerna från Närke.

Inte heller den tredje perioden bjöd på någon större underhållning. Det var återigen ganska slarvigt spel, och det hände inte speciellt mycket förrän mot slutet då Mike Gabinet hamnade i slagsmål med Kumlas Andreas Jensen. Båda fick fem minuters utvisning och matchstraff. Hästen försökte avsluta matchen fint med några mål och pressade på i anfallszonen, men precisionen saknades och istället för mål fick man ytterligare en skada. Den här gången var det Linus Näsström som blev tacklad så axeln hoppade ur led. En viktig kugge försvann därmed, förhoppningsvis är han snart tillbaka, men i värsta fall kan det ta ett tag. Jimmy Andersson, som även han fick axeln ur led mot Kumla i premiärmatchen den sjätte januari, har exempelvis ännu inte kommit tillbaka.

Matchen slutade 3-1 och Vita Hästen är därmed fortsatt obesegrade i serien. Totalt sett var det ingen vidare match, men det blev seger igen, bara ett insläppt mål och tre nya fräscha poäng, och det är ju ändå det som räknas när tabellen ska summeras lite senare. Just sett till tabellen leder förövrigt Vita Hästen med 22 plockade poäng. Nybro ligger tvåa med 14 poäng, men Kristianstad (13) eller Skövde (12) kommer troligen passera då de har spelat en match mindre än de övriga lagen.

Den här gången kommer tyvärr inga bilder då jag testade min nya videokamera, men däremot kan jag bjuda på Hästens 1-0-mål!