IK-Köket presenterar: FISH&CHIPS!!!

Fish&Chips

Alla som såväl känner FH och AH på redaktionen eller har läst SSF vet att vi alltid´ställer frågan ”Gillar du Fish&Chips” i intervjuer.

Vad är då så speciellt med denna maträtt? Dels är det kult att alltid äta Fish&Chips vid speedway på Arendal. Sedan är det ju så att speedwayen är från England och då passar det ju utmärkt med denna speciella engelska maträtt (även om den nu finns att få tag i stora delar av världen).

Vi presenterar nedan ett recept på maträtten.

INGREDIENSER

1 dl socker

1 dl kornmjöl

170ml öl.

1/4 tesked salt

4 koppar vegetabilisk olja for frityr

4 stora rödbruna potatisar

2 bankade fisk filéer , skurna i halvor, sidoskurna

Tillredning.

Värm ugnen till 120grader.

Förbered smeten: Blanda mjöl, kornmjölet och saltet tillsammans. Lägg till ölen och blanda väl. Smeten skall vara tunn.

Skär potatisen i jämna, fingertjocka bitar.

Värm oljan i en djup stekpanna. FYLL INTE TILL TOPPEN. Potatisen och fisken kommer att göra så att oljan bubblar. Ge rum för oljan att stiga.

Koka 1/3 av potatisen tills den får en gyllenbrun färg,ungefär fem minuter. Låt torka på papper (pappershanddukar).
Lägg det i den varma ugnen. Upprepa processen tills potatisen är klar. Lägg inte in för mycket potatis på en gång. Det kyler ner oljan för mycket.

Doppa fisken i smeten, tillåt det att droppa av. Stek i omgångar tills det blir en gyllenbrun färg,ungefär 5 till 8 minuter.
Låt torka på pappershanddukar.
Håll det varmt i ugnen tills all fisk är klar.
Slå in i tidningspapper format som en strut.. Skulle det läcka får en tallrik räcka.

Servera med utspridd vinäger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0