Halva allettan avklarad - Vita Hästen obesegrade

I och med onsdagens hemmamatch mot Kristianstad är nu halva allettan avklarad för Vita Hästens del. Gästerna var inför matchen även de obesegrade och låg tvåa i tabellen bakom Norrköpings stolthet. Många talade om en mycket tuff uppgift mot ett stort och starkt lag, men matchen blev aldrig riktigt tuff, och verkligen inte spännande. Hade matchen varit en boxningsmatch så kan man kort och gott säga att Hästen vann på knockout redan efter en halv rond! Hästarna rivstartade nämligen matchen och gjorde 1-0 redan efter tre spelade minuter. Innan man hunnit halvvägs i första perioden hann Hästarna även göra 2-0 och 3-0 bakom Alexander Bengtsson i KIK-målet, som de flesta i publiken hade börjat kalla för "sållet".

Efter de tre inledande målen hände inte så mycket mer i den första perioden. Kristianstad hade en del giftiga lägen, men när de väl lyckades komma till avslut så stod Alexander Bergh i vägen i Hästen-kassen. Andra perioden inleddes med ett ganska segt spel där hemmalaget mest bevakade ledningen, men ungefär hallvägs in i mellanakten tände det till rejält då Mike Gabinet delade ut en hård tackling mot en KIK-spelare som däckade på isen. Från min position sett såg tacklingen helt regelrätt ut, men domaren valde ändå att plocka ut Kanadensaren i två minuter för en boarding. Efter utvisningen blev spelet mycket mer fysiskt och tempot skruvades åter igen upp. Med fem minuter kvar av perioden fick Hästen chansen att spela fem mot tre och då kunde Gustaf Gardell spika in 4-0, som också blev den slutgiltiga ställningen när de två inledande perioderna var avklarade.

I den tredje rundan blev matchen åter igen väldigt händelsefattig och temposvag. Vita Hästen spelade på resultatet och drog på sig en rad onödiga utvisningar, men trots detta kunde man ändå utöka ledningen till 5-0. Mot slutet var det enda intressanta att se om Bergh skulle få hålla sin tredje nolla för året. Hade försvaret varit lika skärpta som i de två första perioderna så hade det förmodligen blivit så, men tillslut lyckades ändå Kristianstad spräcka nollan och göra ett tröstmål genom dansken, Jannik Karvinen. Med ett par minuter kvar av matchen tog gästerna också en ganska underlig time-out trots att de låg under med ointagliga 5-1. Det korta uppehållet visade sig dock ge resultat... för Vita Hästen. Med bara ett fåtal sekunder kvar av matchen kunde nämligen Linus Näström skjuta upp pucken snyggt i det högra krysset och därmed slå in slutresultatet 6-1.

Vita Hästen har nu mött samtliga lag i allettan södra en gång och samtliga matcher har slutat med segrar, varav två i övertid. Nu väntar returmöten mot alla lagen innan det är dags för play off-matcher och förhoppningsvis även en kvalserie där allsvenska platser står på spel!