Bra start på allettan för Hästen

Under söndagseftermiddagen spelade Vita Hästen sin första hemmamatch för året i allettan. Efter 2-1-segern borta mot Kumla ett par dagar tidigare, där det krävdes förlängning innan matchen kunde avgöras, var Norrköpings stolthet i stort behöv av tre poäng för att kunna haka på i toppen av tabellen. Den här gången ställdes man mot Skövde, som under grundserien hade lyckats med bedriften att besegra Vita Hästen i båda matcherna då lagen drabbades samman i Himmelstalundshallen.

I samband med att matchen drog igång kunde man direkt konstatera att det inte handlade om någon mer eller mindre betydelselös grundseriematch. Det var högre tempo, tuffare fysiskt spel och grinigare. Hästen spelade mycket bättre än tidigare under säsongen och man pressade, trots ett flertal skador, tillbaka Skövde ganska rejält och skapade ett flertal hyfsade målchanser. Precisionen var dock inte speciellt bra, vilket gjorde att ställningen var 0-0 efter de första 20 minuterna.

I den andra perioden fortsatte Hästarna att ligga på, men målen uteblev fortfarande och de flesta i publiken började förmodligen oroa sig över om det skulle bli ännu en sån där jobbig match där gästerna får in ett snöpligt kontringsmål och går segrande ur striden. Med mindre än tre minuter kvar av perioden gav dock Hästens kämpande äntligen utdelning. Victor Ringberg fick ett bra läge och sköt in ledningspucken 1-0 bakom Skövdes målvakt, som dittills hade motat puckarna med både tur och skicklighet. Precis i slutskedet drog dessutom Skövde på sig en utvisning vilket gjorde att Hästen skulle få börja den tredje perioden med en man mer på isen, förövrigt matchens enda power play för Vita Hästens del.

I normala fall brukar det vara svårt att börja en period med en man mer på isen, men Hästen satte högsta fart på en gång och med bara några sekunder kvar på power play-spelet kunde Johan Olsson trycka in 2-0. Ett mycket viktigt mål som gav Hästen lite andrum inför avslutningen. Mot slutet fick Skövde till en del farliga lägen då även gästerna fick chansen att spela power play ett par gånger, men Alexander Bergh i Hästenkassen imponerade stort och höll tätt. Skövde blev allt mer desperata och tog, med ett par minuter kvar av matchen, ut målvakten. Hästen redde ut även detta och kunde istället sätta 3-0 i den tomma kassen, vilket också blev slutresultatet.

I och med segern gick Hästen upp på 5 poäng och därmed är man uppe i delad serieledning tillsammans med Karlskrona. I nästa match möter man just Karlskrona på bortaplan, åter igen en viktig match där det gäller att vinna för att fortsätta ligga kvar i toppen!