Tuffa tider för en drömmare...

Gårdagens elitserieomgång var ju för att uttrycka sig milt, inte drömmen för Frölunda. De resultat vi fick se igår innebär att VF är tre pinnar samt åtta mål från säker mark, så rent praktiskt är det fyra pinnar iom målskillnaden. Nu väntar två raka hemmamatcher och ska elitseriens bästa publiklag inte få harva i en nervdallarande kvalserie krävs det antagligen MINST sex poäng på de tre återstående matcherna för att slippa nämnda ångestserie.
Beträffande vårt vad om Röhsska är det alltså inte så att det faller in om Frölunda hamnar i kvalserien utan först om mardrömmen inträffar att de åker ur (dvs blir trea eller sämre i kvalserien).

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

Skellefteå-Brynäs Tips: Saik 3p. RÄTT
Timrå-Aik solna Tips: Aik 3p. RÄTT
Djurgården-Luleå Tips: DIF 3p. FEL
Färjestad-HV71 Tips: Fbk 3p. RÄTT
Linköping-Frölunda Tips: LHC 3p. RÄTT
Modo-Södertälje Tips: SSK 3p. FEL.

Omgång 53.

Aik Solna-Luleå.
Aik vann den mycket viktiga slutspelskampsmatchen mot Timrå och är i allra högsta grad med i kampen om att hamna topp-8. Luleå är klara för slutspel men jagar en åtråvärd fjärdeplats (vilket med största sannolikhet handlar om att få en ev sjunde match i kvarten mot lhc hemma). Två lag som har en del att spela för således. Då detta inte ska handla om vilka känslor man har för några lag utan vad jag tror så tror jag att Aik faktiskt tar hem denna kamp, de har ändå mer att spela för, spelar hemma och stärktes antagligen enormt av segern mot Timrå senast. Tips: Aik 3p.

Skellefteå-Färjestad.
Här kan hemmalaget skaka av sig Färjestad i kampen om seriesegern, Färjestad å sin sida lär sälja sig dyrt då de vet att vid seger skiljer endast en pinne upp till Saik i toppen. Färjestad slog det tredje topplaget HV igår(läs: Lör) och är uppenbarligen i god form. Skellefteå vill ju dock säkra seriesegern så snart det går och har fördelen av hemmaplan... Svårtippat minst sagt, dock tycker jag att Skellefteå under hela säsongen visat mer än gästerna och efter ett par dåliga/halvdåliga insatser har man vaknat igen och jag tror de grejar detta. Tips: Saik 3p.

Timrå-HV71.
Ska HV ha någon chans på serieseger krävs seger här och det tror jag man grejar med. Timrå fick en rejäl näsbränna (det ordet trodde jag inte jag skulle använda när jag vaknade imorse...) mot aik senast och det kan sitta i. HV är bättre helt enkelt. Tips: HV 3p.

Brynäs-Södertälje.
Brynäs ligger på en sjundeplats och kan realistiskt sett bli 6-7 så motivationen lär inte vara skyhög här, de lär mer tänka på det kommande slutspelet. Gästande Södertälje har desto mer att slåss för här och klichén säger ju att motivation slår klass och eftersom sånt där inte blir en sanning utan att det finns något bakom så tror jag att just motivationen gör att Södertälje vinner här. Tips: Södertälje 3p.

Linköping-Djurgården.
Mittenmatch där jag tror att LHC går segrande ur en ganska trisst,jämn kamp. Tips: LHC 2p, Dif 1p. (straffar).

Frölunda-Modo.
Iår finns det för Frölundas del viktiga matcher, lite viktigare matcher och sedan finns denna match mot Modo...
Blir det inte seger här är det med största sannolikhet kvalserien som gäller för Frölunda. Det kommer bli en rejäl holmgång det här, Modo har ju gigantiskt mycket att spela för även dom då även de ligger i botten och slåss om sista slutspelsplatsen/att undvika kvalserien. Modo fick kriga rejält hårt senast mot Södertälje och tog till slut 2pinnar. Frölunda har haft två jämna kamper mot två bra lag i HV och LHC men bara fått med sig en pinne.
Här kommer förhoppningsvis tiotusen frölundaiter bära fram sitt lag som i fornstora dagar nu när det är "sista chansen" för laget. Kan Frölunda få ett ack så viktigt tidigt mål så kommer publiken göra livet surt för Modo och bära fram Frölunda till den kanske viktigaste segern på 5år... Tips: Frölunda 3p.

Tabellen ser då ut såhär efter 53 (av 55) omgångar:

1.Skellefteå 97.
2.HV71 93.
3.Färjestad 90.
4.Linköping 86.
5.Luleå 84.
6.Djurgården 79.
7.Brynäs 78.
8.Aik 72.
--------------------
9.Södertälje 70.
10.Modo 69.
-------------------
11.Timrå 68.
12.Frölunda 68.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0