Oslagbara

Det börjar nästan bli lite tjatigt nu, men det är lika skönt att skriva det varje gång; Vita Hästen vann igen och är fortsatt obesegrade serieledare i allettan södra! Under söndagseftermiddagen var det storsatsande Karlskrona som kom besök, ett lag som har satsat på att köpa in många rutinerade spelare såsom den NHL-meriterade backen Alex Brooks och ett par ganska duktiga spelare från Lettland. Vita Hästen har gått på en lite annorlunda taktik och istället satsat på yngre spelare, och hittills har det minst sagt varit rätt val med tanke på alla fina resultat.

Vita Hästen rivstartade den första perioden och efter bara två minuter kunde Sebastian Harrysson slå in 1-0 bakom Timo Leinonen i KHK-kassen. Hemmalaget fortsatte sedan att föra spelet och man skapade en del ganska bra lägen att kunna utöka ledningen, men precisionen var inte den bästa så för Hästens del blev det inga fler mål i den första rundan. Karlskrona hade inte så många chanser, men de fick dock en riktig bjudning nio minuter in i perioden då domaren tilldömde gästerna ett något tveksamt straffslag. Straffskytten hos gästerna, Thomas Fahlqvist, klarade dock inte av att överlista "Berget" i Hästen-målet och därmed var alltså ställningen 1-0 efter första perioden.

I mellanakten var det Karlskrona som var det något hetare laget och som skapade flest bra målchanser. Vita Hästens anfallsspel hade kommit av sig fullständigt och även i egen zon såg det stundtals väldigt virrigt ut, men trots detta släppte man inte in något mål i den andra perioden heller. Kanske ligger det trots allt något det gamla ordspråket att "tur jämnar ut sig med tiden", i första perioden hade Karlskrona tur i försvaret och i andra perioden var det Hästens tur att ha just tur.

I den tredje perioden blev det bättre fart på målskyttet år båda håll. Vita Hästen inledde perioden riktigt bra och kunde efter att ha klarat av en utvisning skjuta in 2-0 genom Johan Olsson, som avlossade ett skott från blålinjen som studsade på någon bortaspelare innan den slutligen letade sig in i mål. Bara några minuter senare kom även 3-0 till Vita Hästen och den här gången var det Marcus Eriksson som fick näta efter att ha fått en riktig smörpass av Johan Erkgärds. I och med detta tryckte undertecknad att matchen kändes ganska avgjord, och det gjorde förmodligen även hemmaspelarna, för mot slutet blev det åter igen ganska lojt i försvarsspelet. Med tolv minuter kvar av matchen kom också det första reduceringsmålet och med ungefär tre minuter kvar gjorde de även 3-2, så de sista minuterna blev en riktig nagelbitare. Karlskrona chansade på att ta ut målvakten, men till hemmapublikens jubel gav det inte resultat. Hästen vann med andra ord matchen med 3-2 och nu leder man serien med nio poäng före tvåan Kristianstad.