Melodifestivalen 2011 - Deltävling 2 - Inför

Så var det dags för den andra deltävlingen av årets melodifestival. Den här gången beger sig cirkusen till Sveriges framsida, Göteborg, och vips så blir det bättre klass på artisterna än senast. Jag sa det redan då och jag säger det igen. GÖR TÄVLINGARNA MER JÄMNA SÅ INTE FLERA FAVORITER ÅKER UR DIREKT! Tack på förhand. Till lördagen finns det så många jämnbra låtar med att det faktiskt är rusikigt svårt att tippa vilka som kommer att gå till final och andra chansen. En av de stora förhandsfavoriterna är Sanna Nielsen, men henens bidrag i år är tyvärr inte lika starkt som senast... Vi får se hur det går helt enkelt!

Brolle - 7 Days And 7 Nights
Brolle kommer säkert ha stöd av av många kvinnor som vanligt. En ganska bra artist som kommer till start med ett bidrag som faktiskt inte låter som all annan skit man hör i radio. En ganska positiv melodi som kan bära honom vidare från tävlingen, men frågan är om det räcker till final?
Betyg: 3 bananer

Loreen - My heart is refusing me
Hon har en ganska cool röd träöja som består av lösa trådar, sånt vinner man röster på. Men låten är däremot inte mycket att hänga i julgranen. Faktum är att den är dålig. Går hon till final så kommer Andra Halvan att publicera en nakenbild på sig själv.
Betyg: 1 banan som håller på att ruttna.

Babsan - Ge mig en spanjor
Det som är lite otäckt är att Första Halvan fortfarande tror att Babsan är en riktig kvinna... Vad "hon" gör med i Melodifestivalen kan man fråga sig, men det är i alla fall en rejäl rosa färgklick som säkerligen kommer bjuda publiken på många skratt. Hade bidraget framförts i något land där Eurovision Song Contest inte är så stort hade låten kunnat vinna hela skiten, men inte i Sverige. Vi vill ha seriösa grejer.
Betyg: 2 bananer med en gycklarhatt

Elisabeth Andreassen - Vaken i en dröm
Ett av de mest namnstarka korten i årets melodifestival. Extra stort plus att hon använder den berömda Carola-fläkten och att hon dessutom vågar sjunga på svenska! Låten består av en ganska lugn ballad som faktiskt är ganska skön att lyssna på. Ingen festlåt direkt och kan få svårt att ta sig vidare, men på svensktoppen kommer den garanterat göra entré inom kort!
Betyg 3 starka bananer

Sanna Nielsen - I'm in love
Så gör min stora favorit "comeback" i Melodifestivalen efter en tids frånvaro. Hade publikens röster varit avgörande när hon var med senast så hade hon vunnit "mellon", men missminner jag mig inte så var det den så kallade juryn som förstörde segerchanserna. I år kommer hon inte till start med en ballad, utan med en mer "poppig", positiv låt. Inte hennes bästa bidrag, men likväl är den bra och bör gå vidare!
Betyg: 4 bananer med lite Anti-dregel ovanpå

The Moniker - Oh my God!
Herregud! Det var det ord som först ploppade upp i min skalle när jag såg/hörde låten för första gången. Ganska passande att låten dessutom heter "Oh My God". En riktigt okänd artist,, vilket han kommer tappa röster på, men låten är faktiskt också ganska bra och framför allt orginell. Fina svampar dansar omkring i bakgrunden, färgstarkt!
Betyg: 3 starka bananer

Anniela - Elektrisk
En tjej som jag inte heller har hört tala om tidigare. Inga scenkläder som håller toppklass (alla är klädda som DeVe, förutom tjejen då) men låten har vissa fördelar. Inledningen på låten är visserligen ganska trist, men hon sjunger på svenska och när refrängen drar igång gillar man det mer och mer. Kan bli en skräll.
Betyg: 3 bananer

Christian Waltz - Like suicide
Även detta en gansak udda låt som låter lite "annorlunda". Men detta är nog för mycket udda för att den ska föra honom vidare.
Betyg: 1 banan med lite McDonaldskrydda

Antis topp 4
1. Sanna Nielsen
2. The Moniker (SKRÄLL!)
----
3. Elisabeth Andreassen
4. Anniela

OBS: Om jag ska tippa så kommer dock Brolle komma bland de fyra främsta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0