Hästen är oslagbara igen

Igår kväll spelade Vita Hästen sin sista hemmamatch, och den totalt näst sista matchen i allettan innan det verkliga allvaret drar igång med alla play off-matcher! Hästen som förlorade sin senaste hemmamatch mot ett taggat Olofström ställdes den här gången mot nästjumbon Mariestad, som precis liksom Hästen inte hade någonting att kämpa för, bortsett från äran. Med tanke på förutsättningarna blev det med andra ord ingen riktig hockeyfest, men jämfört med senast spelade i alla fall Hästen lite bättre.

Rent tempomässigt var det ingen större skillnad gentemot Olofströmmatchen, men att Hästen var lite mer taggade syntes i alla fall på effektiviteten. Första perioden bjöd på ett offensivt spel från båda håll som slutade med en skottstatistik på hela 14-12 med fördel till hemmalaget. I målkolumnen var det dock bara Hästarna som fick göra mål, och båda kom i spel fem mot fyra. Först kunde Marcus Eriksson lyfta in en retur i öppen kasse och senare kunde Jesper Samuelsson (som haft det tungt med målproduktionen under allettan) skjuta in pucken i krysset med ett rungande slagskott. Bakåt sett gjorde målvaktsfantomen Alexander Bergh comeback efter att ha vilat senast och gällande hans spel fanns det som vanligt ingenting att klaga på. Mot slutet av perioden redde Hästen bland annat ut ett fem mot tre-boxplay i nästan en och en halv minut.

I den andra perioden fortsatte hemmalaget att trumma på och vid ett tillfälle cirklade man runt i offensiv zon i flera minuter utan något uppehåll. Några mål blev det dock inte, trots seger i skottstatistiken med 17-6, så vi går raskt vidare till den tredje perioden! I slutrundan gjorde Vita Hästen 3-0 redan efter fyra minuter och än en gång kom målet i powerplay. Mot slutet började det bli spännande att se om Bergh skulle få hålla sin fjärde nolla i serien, men tyvärr blev det inte så den här gången. Med nio minuter kvar skickade en Mariestadspelare iväg en fin pass rakt genom hela mittzonen och friställde Markus Persson, som lyckades sätta pucken i mål.

Hade matchen gällt någonting hade kanske Mariestad växt av målet, men istället blev man tillbakatryckta direkt och dessutom drog man på sig onödiga utvisningar. Många onödiga utvisningar. Sett till de åtta avslutande minuterna drog bortalaget på sig fem stycken tvåminutersutvisningar, och dessutom ett matchstraff. Hästen fick chansen att spela fem mot tre vid ett par tillfällen och innan matchen slutligen var över kunde Viktor Ringberg slå in avgörande 4-1 på en retur efter Mike Gabinets skott.

Härnäst väntar Kristianstad på bortaplan, sedan drar äntligen play off-serierna igång. För Vita Hästens del är man direktkvalade till den tredje och avslutande rundan, så den första matchen kommer att spelas borta den 9 mars. Ett par dagar senare blir det returmöte i Norrköping. Två segrar i de matcherna innebär kvalserien!