CL:s åttondelsfinaler.

Så var det då dags, imorgon inleds åttondelsfinalsspelet i den turnering där Blåvitt dominerade på 90-talet, dvs Champions League. Nedan går jag, FH, igenom åttondelsfinalerna i svampligan och säger hur det kommer sluta så ni slipper se på skiten och kan ladda för ert svenska favoritlags träningsmatcher istället!!!

15 feb

Milan-Tottenham.
Spurs har en del mycket, mycket tunga skador och var väl kanske inte direkt favoriter innan de skadorna drabbade laget heller. Milan å sin sida är alltid Milan (det där lät logiskt va?) och frågan är ju även hur mycket Spurs senaste besök på San Siro sitter i spelarnas huvuden? Visst då ställdes man mot Inter men det är samma arena, samma stad osv. Jag kan inte se Spurs klara denna kamp faktiskt utan det här blir en seger för Milan (eller för Zlatan om detta hade varit AB). Tips: 3-0.

Valencia-Schalke.
Valencia är förvisso inte lika bra som för några år sedan men det är ändå inte lätt att åka till Mestalla och ta poäng. Schalke får svårt här även om sifforna inte lär rinna iväg direkt. Tips: 2-1.

16 feb.

Roma-Shaktar Donetsk.
Den sämsta åttondelsfinalen om man nu ska vara sån, och iom att "vara sån" ligger i IKs natur så jag sån....
De flesta skulle säkert plita ner en etta med två,tre måls marginal här utan att tveka alls. Dock är Donetsk inget dåligt lag och kan säkerligen störa Roma rejält även i den eviga staden. Roma är väl något bättre förvisso men med minsta lilla underskattning/missat fokus kan det blir skräll här. Tips: 1-1.

Arsenal-Barcelona.
Den åttondelsfinal som "alla" säger ska bli den roligaste rent spelmässigt, nu får jag dock kräkningar av allt tjöt om rolig fotboll, rolig fotboll är när favoritlaget vinner och det räcker så. Nåja,nu lär detta bli de åttondelsfinaler med flest tittare världen över och även om Barcelona är bättre än Arsenal så är det inte säkert att det syns i resultatet från den första åttondelsfinalen ty de brukar kunna bli betydligt mer låsta än den andra.
Tips: 2-2.

22 feb.

FCK-Chelsea.
Chelsea är givetvis ett mycket bättre lag än FCK, Chelsea är i säsong medan FCK visserligen har en pågående säsong men har haft vinteruppehåll. Chelsea måste dock först och främst satsa på att ens ta sig till CL även kommande säsong och det kan påverka vilket lag man ställer upp med här i den första matchen, man lär räkna med att kunna köra över FCK på Stamford Bridge om inte annat. Tips: 0-0.

Lyon-Real Madrid.
Lyon är inte lika bra som för bara några år sen vilket iofs verkar vara fallet med Real med, men detta ska Real normalt sett ta, de har ju nån där på tränarbänken som kan det här med cupspel... Tips:0-3.

23 feb.

Marseille-Man.Utd.
Det blir ingen lätt resa för Utd här, kanske framförallt inte för fansen... Nåväl, på planen så visar sig antagligen Utds styrka vida överstiga hemmalagets dito och ställer gästerna bara upp med fullt ordinarie manskap blir det seger. Tips: 1-2.

Inter-Bayern Munchen.
En jämnt och tuff historia i denna första kamp. Tips: 0-0.

ANDRA MATCHEN

8 mars.

Shaktar Donetsk-Roma (1-1).
Efter 1-1 i Rom är det Roma som måste framåt för att göra mål, nu lär de inte tokanfalla för det ty det handlar om att göra ett mål bara men ändå, Shaktar kan ta det lugnare än Roma om det står 0-0 framåt minut 70.... Jag tror vi får se en skräll här och att Donetsk tar sig vidare. Tips: 1-0 (2-1 totalt).

Barcelona-Arsenal (2-2)
Här sätter Barca in den växeln man aldrig riktigt la in på Emirates och det gör att Arsenal får vända hem som ännu ett i raden av lag som blivit slagna på Camp Nou. Tips: 3-1 (5-3 totalt)

9 mars

Tottenham-Milan (0-3)
Ett lagom intressant möte efter resultatet i match 1.... Tips: 1-0 (1-3 totalt)

Schalke-Valencia (1-2)
Efter en mycket jämn kamp i Valencia blir det jämnt även här men Schalke tar hem det. Tips: 1-0 (2-2 Schalke på bortamål)

15mars

Man.Utd-Marseille (2-1)
Marseille lär kämpa stenhårt även här, men detta är ett dubbelmöte Utd helt enkelt är för starka i. Tips: 2-0 (4-1).

Bayern Munchen-Inter (0-0)
Bayern gör här vad man inte gör i ligan och vinner. Tips: 2-0 (2-0)

16mars

Chelsea-FCK (0-0)
Efter att mest ha spelat av första matchen lägger Chelski in en högre växel här och vinner enkelt. Tips: 4-1 (4-1)

Real Madrid-Lyon (3-0)
Avslaget så det står härliga till efter match 1. Ännu en Realseger dock. TIps: 2-0 (5-0).

Slutkommentar: Ja,jag vet att det bara blir mindre och mindre om varje match för att jag tröttnade lite på inlägget innan det var slut...Dock erkänner vi på IK sånt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0