Antis julkalender 2011 - del 7

Axel la varsamt ner varorna de handlat i en papperskasse och sedan begav de sig tillbaka mot Elinas hem. Sen de hade gett sig av hade det passerat ett antal timmar, så Elina gissade att hennes far borde ha kommit hem från sitt jobb på banken vid det här laget. Både hon och Axel såg med spänd tillförsikt fram emot att höra vad han skulle säga till Axel. Om han hade hittat något hem åt honom. Väl framme hos Elina gick de direkt in i köket för att ge matkassen till Lina, som redan hade satt igång med kvällens middag. Och mycket riktigt hade även Ragnar kommit hem. Han satt på sin sedvanliga plats i kökssoffan och rökte på sin vattenpipa, samtidigt som han läste dagens morgontidning.

 

När Axel, Elina och hennes moder hade fått ordning på matvarorna och lagt allt på sina rätta platser så la Ragnar ner tidningen på köksbordet och kom med beskedet. ”Axel, ikväll kommer du inte att få sova hemma hos oss. Jag har ordnat med ett eget boende till dig nu. Min kontakt på jobbet känner en hyresvärd som har en liten etta som du kommer att få bo i från och med ikväll. Han är medveten om att du inte kan betala någon hyra rent ekonomiskt ännu, så tills vidare kommer du att få betala genom att arbeta hos honom”.

 

Axel, Elina och hennes föräldrar åt därefter mat tillsammans och humöret var mycket glatt hos dem alla. En riktig festmåltid för att fira slutet på den mörka tid som Axel hade bakom sig, men som nu alltså var till ända. En stund senare bankade det på dörren. Ragnar sa åt Axel att göra sig i ordning för att gå ut och träffa sin nya hyresvärd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0