"Vår"Säsongen.

(Denna bloggpost kommer bli rätt hård så för känsliga läsare varnas det för grovt språk= Paddan,Deve se till att Anti ej läser då lär han sig bara massa fula ord)

Igår avslutade då Blåvitt vårsäsongen, det allsvenska spelet är över, liksom cupen. Nu tränar grabbarna idag (jösses vad de behöver det) innan de tydligen ska vara lediga i två veckor (jisses vad JJ kommer vara seg efter två veckor liggandes i soffan ätandes chips) innan det börjar igen med några träningsmatcher och sedan allsvenskan,cupen och Euro League.

Andra Halvan kommer skriva om hela serien senare men jag riktar här in mig på enbart blåvitts matcher.

FC Moskva, Träningsmatch, Cypern 3-2.
Ja vi inledde säsongen med att slå ett ryskt lag som har mindre pengar än mig (vilket är en jävla bedrift) och var inne på segerspåret. Efteråt var vi nöjda med att "Inleda säsongen med seger mot ett erkänt starkt Ryskt lag". Dvs det lät precis som det låter varje försäsong.

Ålborg, Träningsmatch, Valhalla 3-1.
Jisses, vi drog mer folk på träningsmatcher än vad gais gör i allsvenskan och vann, poseidon sken och vi frös som f-n. Vi slog ett "Erkänt starkt danskt lag som är närmare sin säsongsstart än vi är vår". Dyrestam skadade sig tyvärr och vi fick ångest över hur vi skulle lösa vänsterbacken. 6 februari och säsongen hemmavid var igång igen.
Qviding, Träningsmatch, Valhalla, 3-3.
Vi spelade med ett, till stora delar, b-lag. Pärlan gjorde mål och vi skrek "HATA GAIS" vilket är ramsan som gäller när han gör mål. Det målet är väl förövrigt det enda bra pajsarn gjort under våren, strongt att näta mot "ett erkänt starkt div.1 lag".... Glenn var sne som fan över den tidiga matchstarten, men det var Qvidings hemmamatch. Dock imponerande att vi har 900pers (15 höll på Qviding) kommer på en b-lags träningsmatch den 10februari klockan 17 i minusgrader.

FC Nordsjälland, Träningsmatch, Valhalla, 2-1.
Ja vi frös igen, vi vann igen och vi snackade om hur ofattbart bra vi var och hur ofattbart bred truppen skulle bli när alla var tillbaka, Rispen kom tillbaka. Jag har för mig vi gjorde någonting efter denna matchen med men minns fan ej vad, antagligen var det la OS, eller om det var efter första träningsmatchen hemma. Dock minns jag att vi insåg hur jävla bra vi skulle vara denna säsong.

Ljungskile SK, Träningsmatch, Valhalla, 5-1.
Denna spelades 21feb, alla minns hur det var i götet denna helg, det var totalt snökaos, det gick knappt några spårvagnar, det låg metervis med snö, det var 12!!!!! grader kallt. Ni kanske tror att vi ej gick, men till skillnad från vissa s.k. fans här på IK går vi även på träningsmatcher och det var ju jävligt vackert i stan när det var helt dött, inga bilar, inga spårvagnar mer än i de absolut mest centrala delarna och bussar som gick lika mycket enligt tidtabell som i Mogadishu. Men vafan? Det var ju blåvitt! Förövrigt var vi lika övertygad efter denna om hur ofattbart bra vi skulle vara denna säsong.

Dinamo Minsk, Träningsmatch, Cypern, 1-1.
Vi kvitterade i slutet och var obesegrade under försäsongen, jävlar vad vi skulle totalförnedra alla under säsongen. Fy fan vad bra vi varit under försäsongen, bättre har nog inget lag varit....

Aik Solna, Supercupen (HAHAHAHAHA), Råttsunda, 0-1.
Planen var tusen gånger sämre än gamlas varit under våren, bojan fuskade med en frispark, vi torskade men ingen orkade egentligen bry sig nämnvärt, supercupen är ett jippo likt langosfestivalen i götet varje sommar (som numera tydligen heter kulturkalaset).

Kalmar FF, Allsvenskan, Fredriksskans, 3-0.
Allsvenskan började på en åker, vi tokdominerade och vann med 3-0 och vi var återigen lika övertygad som under försäsongen om att vi skulle leka hem allsvenskan. Att det sedan visade sig att Kalmar innan de bytte målvakt var ungefär lika bra som vårt försvarsspel på fifadagarna är en annan femma....

BK Rövsvett, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 0-1.
Ja men dra mig baklänges och låt mig få Anna Brolin, jag väljer ändå Häcken i hemmapremiären och ser Ragnar missa en straff, Häcken göra 0-1 på slutet, inse att mitt korvmeal i kiosken inte säljs längre, det var nog kallt som fan också. Härligt. Vi försvarade oss med att vi torskade mot en övertänd lillebror som skulle slåss om guldet....

Kommunens IF, Allsvenskan, Olympia, 0-2.
Ja men tjenare, för första året på nära tio år åkte jag aldrig ner till "Sundets pärla" vilket jag är jävligt nöjd med i efterhand. Vi var totalt rötna och inledde med offensiva mittfältet i form av Seb-Gurra-Faltsetas.... Förutom att spelet var röttet så är la det ingen skam att torska mot hif iår...

Skansen, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 1-1.
Ja men om vi tar och spelar oavgjort hemma mot DIF, det kanske kan få upp humöret hos fansen? Ja, så gör vi nog fan. Det känns bra, ja men då så. JIPPIE EN PINNE-FY FAN VAD UNDERBART!

Bromma Flygplats, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 1-1.
Briljant på min ära, vi krigade till oss en pinne mot BP. Jag minns att vi hade congatåg av glädje på läktarna sjöng lovsånger till spelarna som stod för en fenomenal insats och avslutade allt med att skjuta upp signalraketer.
Just fan, Göran Johansson höll tal med, i finkostym....

Tom Prahl FF, Allsvenskan, Vångavallen 1-2.
TFF har två segrar iår, mot Mjällby och givetvis mot oss. Vångavallen har aldrig varit tråkigare. Ett glädjeämne dock: Söder gjorde comeback.

Ellos, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 5-1.
"Det här kan han väl inte såga ändå?" tänker ni nu. HAHAHAHA!! Det kan han visst, vi var ju totalt chanslösa fram till Covic utvisning, och Ellos var bättre långa stunder i andra med och det hela rann iväg på slutet bara när Ellos desperat försökte komma tillbaka, hade Covic ej åkt ut hade vi nog fan torskat med samma siffror.

Facit, Allsvenskan, Kopparvallen, 1-2.
Innan matchen hade Facit inte vunnit en enda match, jag sa "De kommer säkert slå oss" och jag hade rätt. FY FAN VAD RÖTNA VI VAR!!!

Rosa Tjockis, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 0-2.
Sällan har vi väl varit såhär chanslösa de senaste åren? Sedan får spelarna och tränarna säga vad de vill....

Mjällschampo, Allsvenskan, Strandvallen, 0-0.
Här gjorde vi iaf mål men vann ej. Fast den sämste i blåvitt sedan Hvenfeldts dagar brände en straff och vi var precis så usla som bara vi kan vara, när det efteråt hette att detta var ett steg framåt trodde jag fan att jag skulle strypa någon med mitt eget tarmsystem av ilska.

Asen, Allsvenskan, Gamla Ullev, 4-0.
Visst vi slog det vidrigaste av lag och det rejält men handen på klubbmärket, det var fan ingen vidare bedrift sett till hur asen spelat denna säsong....

Faktums korplag, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 0-0.
Domaren i fokus efteråt när båda lagen var vansinniga på honom men vafan vi måste fan spela bättre ändå. Uselt i 90minuter och vi började planera 2011års resor i superettan.

Kronblom, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 0-0.
JIPPIE!!! Fan vad underbart, jag har aldrig varit gladare. Den stora frågan efteråt var "Har glenn fått tillbaka femtilappen han lånade ut till en polare?".

Det där laget i Gävle som ej vunnit sm-guld, Allsvenskan, Strömvallen, 0-0.
AVGÅ ALLA!!

Asens reservlag, Cupen, Vilundavallen, 2-0.
Ja men tjohej då. Tydligen var 1-0 mer välförtjänt i paus än 2-0, sedan försvarade vi oss genom andra tydligen. AVGÅ ALLA!!!

TRUPPEN

Kim-Vill han själv så förläng hans kontrakt med ungefär 10år! Den enda under våren som varit bra men vad ska han göra när resten av laget inte håller?

Kalle Svensson-Var ordinarie till HIF matchen sedan har inte fått chansen på ett bra tag innan Gefle och gjorde det bra där och mot Väsby. Behövs i laget men risken är väl att tränarna inte anser honom hålla måttet.

Niclas Carlsson-Ska vara kvar, en glad skit trots att han är råtta. Jag vill förövrigt fortfarande se honom i PWrollen som han spelade så bra i under sommaren ifjol.

Petter Björlund-Hade precis kommit tillbaka från en korsbandsskada när han åkte på en till, har kontrakt året ut men lär sedan tyvärr få leta ny klubb, om han nu alls kommer tillbaka till fotbollen på någon nivå att tala om. Synd, det verkade vara en redig talang.

Turunen-Har ju fått spela lite på slutet och gör det bra, är dessutom som jag brukar tjata om väldigt flexibel och bör därför få chansen ett tag till i truppen. Risken är väl att tränarna inte tycker han förtjänar en plats och försöker göra sig av med honom dock.

Adam-Inget att snacka om, han är inte i gammal god form helt än men det kommer att komma och så länge vi kan behålla honom ska vi vara glada.

Tobbe-Skrev nyss på ett långt kontrakt och vi hoppas han blir kvitt sina skadeproblem, även om man gör helt rätt i att låta de läka ihop helt och hållet först, sedan hoppas vi han återkommer och skjuter oss till himlen.

Tomas Olsson-Jäklar vad han spelat bra på sistone, behövs i laget dessutom som lite pappa bland ungtupparna. Skriv kontrakt med honom tills han lägger av tack.

Sella-BÖRJA SPRING FÖR I HELVETE!!! Skärper han sig ej ser jag fan ingen anledning att ha kvar honom alls, det pockar på uppmärksamhet från andra, yngre spelare. Visst har han gjort mycket för oss men isf skulle ju Bebben också vara ordinarie än.

Ragnar-Sägs ju vara klar för utlandet redan och det tror jag på, så tack för allt Ragge.

Söder-Livstidskontrakt för bövelen, livstidskontrakt!!

Sandberg-En bra reservmålis och förhoppningsvis utvecklas han än mer genom att ha Kim med sig.

Gurra-Sägs ju vara klar för utlandet redan och det tror jag på, så tack för allt Gurra.

Hjalle-Ja vad ska man säga, man kan inte tycka det är en exemplarisk fotbollsspelare men han brinner för klubben och har aldrig gnällt trots allt gnäll på sig själv. Dessutom den enda hela vänsterbacken i truppen.

Jakob-Varsågoda BK Badboll, er nya vattenblandare är här. Skicka åt h-e.

Lund-Lider lite av den hårda konkurrensen och är dessutom skadad, men bör givetvis få vara kvar.

Risp-Förhoppningsvis blir han hel och då är han en av allsvenskans bästa mittbackar men det verkar väl alltmer tyvärr som att han kommer få lämna nu när halvårskontraktet går ut.

Pajsarn-Varsågoda pajsare, han är er. Pris? Tja, ni kan FÅ honom.

Killer Stiller-BLI HEL!!! Fan vad vi saknar dig!

Faltsetas-Visst gurra sticker nog men jag har svårt att se att Faltsetas är bättre än någon av våra ungtuppar på väg upp. Lär få stanna dock, men en utlåning tillbaka till Trollhättan kan vara på sin plats.

Bärkroth-Ska stanna, punkt.

Sana-Här vill alla utan tränarna att han ska starta matcherna, tränarna lär väl låna ut honom dock.

Seb-Har spelat mycket, mycket bra på slutet och blir bara bättre och bättre, lite slipning så han slipper alla kort med så är han 100! Gjuten att ha kvar dock.

Dyrestam-Tyvärr borta hela året men gjuten att ha kvar i laget.

Erik Dahlin-Har väl egentligen bara fått vara kvar våren ut för att man varit oroliga att Kim ska sticka, när det blir klart att Kim stannar får Dahlin gå.

Kamal Mustafa-Gjorde det bra i somras och ska givetvis få chansen igen när han är hel.

Johan Lundgren-Har fått sitta på bänken en del och verkar onekligen lovande.

Elmar-Gjuten att ha kvar, in med honom centralt bara.

William A-Ska vara kvar, skadad tyvärr men annars ett intressant anfallsalternativ.

Avslutningsvis:

Sett till resultaten, vad är det för skillnad på blåvitt och ett binärt talsystem?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0