Första matchen i Nyköping

Nu är veckan slut, men vart har all tid egentligen tagit vägen? Det känns inte som att det har hänt mer än vanligt, men uppenbarligen har det gjort det med tanke på hur mycket jag inte har hunnit med hittills. Exempelvis har jag missat en och en halv hockeymatch på TV, ett avsnitt av Merlin och ett avsnitt av Sveriges Historia. Lägg därtill en massa andra smågrejer som redan borde ha fixats. En del i förklaringen till min tidsnöd är nog att speedwaysäsongen har börjat, men det skulle inte heller förvåna mig om borgarna har plockat bort 3-4 timmar per dygn. Ju mindre fritid fotfolket får, desto mer arbete och desto mer pengar till chefen. Fast det kanske bara är en konstig konspirationsteori, vad tror ni?

Vad jag egentligen tänkte blogga om idag var torsdagens speedwaymatch som jag var på i Nyköping, där hemmalaget Griparna tog emot Hammarby från Stockholm. Griparnas lag som bland annat innehöll Freddie Eriksson, Miroslaw Jablonski och stortalangen Kim Nilsson såg ut att ha ett något jämnare lag än gästerna, men Hammarby hade däremot den klart största stjärnan i Magnus "Zorro" Zetterström, som vanligtvis kör för Indianerna. Bortsett från "Zorro" fanns även den duktige polacken Pawel Hlib med, och ett annat intressant namn var Ukrainaren Andreij Karpov. På reservsidan såg däremot Griparna lite bättre ut, och reservkampen visade sig också bli ganska avgörande.

I kvällens första heat tog Hammarby en 4-2-ledning, men efter något varv kraschade Griparnas Jablonski, och då han inte kunde resa sig upp i tid blev det en omstart i heatet. I det andra försöket gick allt smärtfritt och det var återigen Hammarby som tog kommandot och segrade. Det blev närmare bestämt en femetta signerad av Pawel Hlib och Linus Eklöf. Benny Johansson i Griparna hängde inte med alls och fick inte köra något mer under kvällen. Hårda bud!

I det andra heatet hade nog de flesta räknat med en kvittering av resultatet, men så blev icke fallet. Andreas Lekander vann planenligt, men bakom honom lyckades Hammarbys Tero Aarnio besegra Griparnas André Hertzberg, vilket medförde att det "bara" blev en 4-2:a till hemmalaget. Denne Aarnio fortsatte sedan, till min stora förvåning, att briljera. Han plockade poäng efter poäng och hade inför nomineringsheaten kört in 12+1 poäng av 15 möjliga. Tack vare hans positiva resultat lyckades Hammarby hålla reservkampen jämn och det gjorde även att man inför de två sista heaten hade ledningen i matchen med 40-44.

Sett till de ordinarie förarna var det också jämnt. Griparna hade fler förare som körde bra, men Hammarbys stjärnor var dock lite hetare och såg till att man inte tappade någonting. Allra hetast var Magnus Zetterström som var totalt överlägsen i sina tre första framträdanden. I hans fjärde heat fick han dock se sig besegrad av Miroslaw Jablonski. "Zorro" startade då från ytterbanan och hamnade direkt efter polacken som fick till en kanonstart från innern. Zetterström jagade honom febrilt i alla de fyra varven, men kunde dock aldrig passera trots att det var nära ett par gånger.

Kvällens nästa sista heat slutade 3-3 efter att Andriej Karpov segrat före Kim Nilsson och Andreas Lekander. Karpov inledde förövrigt tävlingen ganska tungt med ryckig och osäker körning, men avslutningen med 7+1 poäng på de tre sista heaten var det dock inget fel på. Inför det allra sista heatet i matchen ledde således Hammarby matchen med 4 poäng, och Griparnas enda chans att ordna ett oavgjort resultat var genom att inkassera en femetta. Men den drömmen blev aldrig något annat än en dröm. Det sista heatet vanns nämligen av Magnus Zetterström som fick revansch på Miroslaw Jablonski. Även detta heat slutade 3-3, så totalt sett vann Hammarby med 46-50.

Nu orkar jag inte blogga mer idag. Gonatt på er!


Pawel Hlib (vit) och Linus Eklöf (gul) på väg mot en femetta


Andreas Lekander i blå vann första reservheatet före Tero Aarnio


Magnus "Zorro" Zetterström


Andriej Karpov


"Zorro" och Miroslaw Jablonski i hård kamp om heatseger

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0