Åtvid borta- eller "polisen filmar från träden".

För ungefär en vecka sedan åkte FH med anhang till världsmetropolen framför andra i detta vårt kära, vackra, kungarike Sverige.
Det var äntligen dags att få känna på det rätta Sverige, långt ifrån betong,lokaltrafik,pubar,människor och istället bege sig mot röda stugar med vita knutar,byns enda taxi,en av tre pizzerior, drängar&pigor, övernojjiga publikvärdar från orten och en bortaläktare som antagligen stått på samma plats utan något som helst underhåll sedan arenan byggdes nån gång för typ 100år sen.



Klockan stod på ett klockslag AH aldrig någonsin sett en klocka stå på, dvs 07:00 när FH gick in och satte sig och morgonsket innan han en halvtimme senare begav sig mot det svarta motordrivna fordon som skulle ta oss mot de östgötska skogarna.


Vi rullade nerför backen här hemmavid och när vi svängde ner mot Linnéplatsen vrålade jag "PISSEPAUS, PISSEPAUS" för första gången. Ett krav som inte hörsammades av övriga dock.
Vi rullade sedan förbi stock och sten (Mölndal) över berg och djupa dalar (Kallebäck) innan vi sedan äntligen insåg att vi nu hade den underbara Jönköpingsvägen framför oss. Denna underbara väg som inte bjuder på NÅGONTING ÖVERHUVUDTAGET att se på. Jag tänkte desperat leta efter ett askmoln men inte ens det fanns.

Tiden gick och i baksätet sov redan de hårdföra huliganerna, vi rullade sedan efter ett tag in på en rastplats som när vi rullade in var full men när vi steg ur blev tom. Härlig 90-talsnostalgi beträffande bortaresor där.
Alla som någon gång åkt på bortaresorna under det årtiondeet vet hur leken "Hur snabbt kan tyskar kasta sig in i bilen och lämna rastplatsen?" En gång glömde de t.o.m. sina frukostar på ett bord, men keine gefaren meine dear fruenden wir hast das geätet. Nåväl, vi åt, var inne på att avliva en tupp, rapade och mobbade ett par som lade på sittunderlag och duk på sitt rastplatsbord innan vi sedan fortsatte vår resa. Förvisso bara några meter till den närliggande macken men ändå.

Sedan var tanken att vi skulle haft en välbehövlig pissepaus men då en idiot i en annan bil inte förstod hur man ska uppföra sig stressade vi honom istället så utsöndra urin fick man göra i Åtvid istället.
Vi hade en liten fadäs på vägen men en doftgran och en doftgris senare och en tvätt så var det fit for foght igen, då var vi visserligen redan i Åtvid men det var trevligt.
 Det var faktiskt inte meningen att få med grisbilen här, men såklart den snurrade ju på macken tills vi lämnade den...

Vi rullade sedan in i Åtvid och jag hade väl ungefär tvåtusensjuhundratrettifem gånger sagt att jag var tvungen att fota den klassiska entrén till Kopparvallen med, efter att övriga varit lagom nöjda över att jag fått de fotona och därmed höll käften om det så åkte vi in till det som titulerades "Centrum" (det blir alltid skämt om när det står Centrum i en by där det bara finns en väg) och in på en pizzeria som hade gudomligt god pizza och strax efter vi satt oss fylldes den med massa änglar, ja vartenda ställe i byn fylldes av rätttrogna och vi begav oss så smått mot arenan.

Det fanns en bandyplan bredvid och allt var frid och fröjd (nej inte speedwaylagledarna anti) och vi stod och slängde käft med några värdar från hemmalaget som var uppenbart livrädda för vårt följe (vi var första laget med ordentligt följe i Åtvid). Vi fick sedan bege oss in och var först på plats och trots mina försök till "Andra sidan är ni klara" hände inget. Läktaren var som sagt från 1910 eller nåt så vi var smått fundersamma över ramsan "Hoppa blåvitt hopp" men hoppade givetvis ändå och läktarna svajade gött.
Nåväl, blåvitt kom in, vi sjöng "Snart skiner Poseidon" och sedan blåste domaren av.

Hemfärden var lite segare minst sagt men så blir ofta hemresor när man torskat men strax efter Jping var det festligt iaf, det hela började med en glass hos chaffisen....
Vi körde förövrig förbi Mild och det var det mest spännande som hände på hemvägen.




Det där med att polisen filmar från träden? Jo, i Åtvid ligger det bostadshus precis vid kopparvallen och i träden i trädgårdarna där filmar snuten bortafansen....


En trevlig tripp i ett stycke legendariskt Sverige.

L4 BULLYS ON TOUR!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0