Hästen - Tingsryd 1-0

Igår, lördag, var jag - ANTI - i Himmelstalundshallen för att bevittna den första play off-matchen mellan Vita Hästen och Tingsryd. Matchserien som avgörs i bäst av tre möten kommer skicka det segrande laget vidare till den slutgiltiga kvalserien där två platser står på spel till nästa års allsvenska. Det skulle betyda mycket för Vita Hästen att nå dit, såväl sportgsligt som ekonomiskt!

Inför matchserien målades Tingsryd upp som storfavoriter att vinna kampen. De är rika och har spelare med mycket NHL och elitserierutin, men frågan är om man kan leva på gamla meriter när det börjar dra ihop sig. En liten del av svaret fick vi igår, och svaret då var nej. Tingsryd var visserligen bra, men de var inte bättre än hemmalaget. Faktum är att Vita Hästen var bättre och man vann också matchen rättvist med 2-1.

Den första perioden inleddes piggt av Hästarna, men domaren som dömde matchen var väldigt petig och skickade ut spelare efter spelare till botbänken, vilket störde matchen en del, inte minst för Hästen som drabbades allra värst av domarens nivå. Efter en inledande Tingsrydsutvisning drabbades Hästen av fem raka(!) utvisningar, och TAIF:arna fick vid ett tillfälle chansen att spela 5 mot 3 i över en minut. Men Vita Hästen krigade stenhårt och försvarade sig så pass bra att gästerna faktiskt inte ens var nära att göra mål. På grund av alla utvisningar var dock inte heller Hästen nära att göra mål, så den första perioden slutade 0-0, vilket får anses som ganska rättvist.

Den andra perioden inenhöll mer anfallsspel för Vita Hästens del än den första och denna gången var det mest Tingsrydsspelare som blev utvisade. Till skillnad från just Tingsryd spelade dock Vita Hästen bättre och när drygt halva matchern (och perioden) var avklarad kunde Victor Carlsson dundra in ett slagskott bakom en annars ganska duktig TAIF-målvakt. Omgående efter ledningsmålet gick Vita Hästen till ännu ett anfall där ännu en Tingsrydsspelare drog på sig en utvisning efter att ha utfört en ful boarding som huvuddomaren först inte upptäckte trots att hela hallen vrålade. Som tur hade i alla fall linjedomarna satt på sig glasögonen... Hästen fick i alla fall sitt power play, och efter en dryg minut fick även Hästen en chans att spela 5 mot 3, detta sedan en Tingsrydsspelare sköt pucken ur spel i defensiv zon. I 5 mot 3-spelet spelade Hästen runt pucken fint och Sebastian Ellerstad var nära att göra 2-0, men pucken studsade oturligt i stolpen. Istället fick tillslut Johan Olsson tag på pucken, han slog också till med ett slagskott och pucken letade sig till publikens jubel upp i nättaket bakom Tingsryds målvakt som såg ganska uppgiven ut. 2-0 till vita Hästen gav hemmalaget ett fint utgånsläge inför slutdelen av matchen och man lyckades hålla ställningen fram till paus.

Den tredje och sista perioden bjöd åter igen på en del utvisningar, och den här gången var det åter igen Vita Hästen som drabbades värst. Efter bara ett par minuter åkte Gustaf Gardell ut för en cross checking. Hästen redde ut hela situationen, men precis när man blev fulltagliga kunde Tingsryd slå in en retur och därmed reducera ställningen till 2-1. Resten av matchen blev en lång och olidlig väntan. Hästen var det bästa laget och hade ett par jättelägen att avgöra, men som man dock missade. Den grövsta missen stod Jimmy Andersson för som missade öppet mål efter en drömpassning av Marcus Eriksson, men att han missade kan delvis bero på att han samtidigt fälldes av en Tingsrydsspelare, som ändå klarade sig från utvisning. Utvisningar drababdes istället vita Hästen av. Med bara fem och en halv minut kvar av matchen åkte Johan Olsson ut för en holding, och en dryg minut senare plockade domaren även ut Eric Persson. Med andra ord fick Tingsryd för andra gången i matchen spela 5 mot 3 i över en minut, ett gyllene läge att kvittera matchen. Just då satt jag på läktaren och tänkte "det vore skönt om man varken kunde se eller höra vad som händer i hallen nu tills detta är över". Men jag såg vad som skedde och spelarna kunde säkerligen höra vad publiken tyckte om det. Hästarna kämpade på som djur (ja, de är ju hästar) och lyckades efter mycket om och men reda ut alla utvisningar, och därefter ganska säkert spela av matchen.

Slutresultatet skrevs alltså till 2-1. På måndag spelas returmatchen i Tingsryd. Om Hästen krigar med samma hjärta som igår så har man ett jätteläge att skrälla och i så fall slå ut de stora favoriterna till att gå upp i allsvenskan! GO HÄSTEN GO!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0