VM:s största skräll

Troligtvis så gick en och annan lavin i de schweiziska alperna idag på eftermiddagen. Ölförsäljningen steg säkert 110% och en hel del hus är säkerligen i behov av att repareras på grund av rasrisk. Dans hela natten lång, fest hela veckan och glädjetjut som troligtvis hörs ända ner till Sydafrika. Jag talar såklart om Schweiz seger över Spanien. Denna lilla nation som inte alls är känd för någon världsklassig fotboll har idag bjudit på VM:s största skräll hittills, genom att vinna med 1-0 över nationen som har gjort sig känd för att vara en av världens bästa fotbollsnationer.

Det var ingen övertygande seger, men likväl en seger. En seger som schweizarna kommer att komma ihåg en lång tid framöver. Medierna i hemlandet kommer att blåsa upp detta och vill säkert framhäva deras landslag som ett lag i den absoluta toppen i fotbollsvärlden. Detta är jag näst intill övertygad om. För om man kan slå Spanien, så kan man slå vilken annan nation i världen. Allt som behöv är bara en gnutta tur.

Men i dagens match var det inte bara en GNUTTA tur som spelade in. Det var en hel skeppslast med tur. Då spanjorerna hade majoriteten av matchen i sin famn så ska Schweiz vara glada över att dom lyckades få några chanser överhuvudtaget. För det var inte många chanser, men som vi alla vet så spelar det ingen roll hur många chanser man får. Det gäller att sätta dom och detta lyckade inte spanjorerna med. Dock så var det riktigt nära två gånger, genom Xabi Alonsos kraftfulla kanonskott i ribban (som säkerligen darrar än) och Gerald Piques dribbling och avslut i straffområdet. Men bollen ville inte in.

Som sagt, Schwiz hade ett fåtal chanser och fick in matchens enda mål i den 51 minuten genom Gelson Fernandes. Efter en tilltrasslad situation där spanska målvakten Casillas kan se sig som skyldig, på grund av en totalt ogenomtänkt utrusning mot bollen.

VM-spöket fortsätter att spöka för Spanien. Choklad - Paella 1-0

/ DV


Kommentarer
Postat av: johan gyllensten

schweiz har dock varit i kvartfinal 1934 samt 1954 plus två åttondelar 1994 och 2006... vilket inte är mycket sämre än vad spanien lyckats med, spanien kom på fjärde plats 1950 och då fanns inget slutspel utan alla gruppsegrare möttes i en finalgrupp.

2010-06-17 @ 02:46:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0