Inför vm-starten. Utslagsrundorna.

Nu har ni sett, läst, diskuterat/irriterat er över mina tips av gruppspelet och jag går vidare här med att tippa utslagsrundorna, åttondelsfinalerna, kvartarna, semifinalerna, bronskampen och el grande finale.

ÅTTONDELSFINALERNA

Frankrike-Sydkorea
Tips: Frankrike tar hem denna match trots att Sydkorea verkligen inte lär ge sig enkelt, Frankrike avancerar vidare via en rätt enkel 2,3-0 seger.

England-Australien
Tips: England vinner denna heta kamp, det finns väldigt mycket historia bakom ett detta möte, de rent historiska aspekterna på matcherna är något AH troligen inte alls kommer blogga om, men borde göra.... England vinner denna troligen väldigt fysiska tillställning men det blir ingen "walk in the park" utan det blir en uddamålsseger, ska vi säga 2-1? Ok, då gör vi det.

Tyskland-USA
Tips: En mycket tuff match där Tyskarna självfallet är favoriter men USA kommer alltmer som fotbollsnation med och även här finns det mycket historia mellan länderna som är värt att uppmärksammas. Rent fotbollsmässigt kommer självfallet Tyskland kollektiv att mala ner jänkarna allteftersom matchen går och till slut avgå med segern, dock tror jag det blir förlängning där Tyskarna till slut trycker in ett mål och sedan försvarar hem det.

Argentina-Sydafrika
Tips: Alla vi som svurit ett helt gruppspel och tre åttondelsfinaler över de där j-a vuvuzelasen får här oss ett totalt frispel när det kommer vara värre än någonsin. Argentina är dock det överlägset bästa laget av de två, visst återstår en hel del frågor om Maradonas taktiska kunnande att reda ut ännu men denna match ska de ta iaf. Vi kommer få se ett hemmalag som dock kommer bäras fram och Argentina får verkligen inte ta lätt på uppgiften, jag tror på ett straffavgörande här, där sviker dock Sydafrikas nerver och Argentina vinner. Argentina borde självfallet vunnit innan men trots att man är överlägsna spelare för spelare tror jag det blir lite underskattning.

Holland-Slovakien
Tips: Holland vinner med en 3,4-0 och så var det inte mer med det.

Brasilien-Schweiz
TIps: Blir antagligen en enkel match för Brasilien som inte kommer göra mer än vad som krävs utan slår tillbaka ett underlägset Schweiz med 2-0.

Italien-Danmark
Tips: Nu kommer Glenn kasta grästrimmers på mig men här har Danmark ingen chans, Italien kommer göra 1-0 och sedan försvara hem det på precis det otroligt tråkiga, invanda sättet som de alltid gör. Och här tar således Nordens vm-äventyr slut.

Spanien-Elfenbenskusten
Tips: Den, på förhand iaf, mest underhållande åttondelsfinalen. Kan egentligen gå lite hur som helst. Elfenbenskusten kommer från en tuff grupp som kan vara både en för och nackdel. Fördelen är givetvis att man redan är uppe i varv och i praktiken redan spelat "utslagsmatcher" i gruppen medan nackdelen är just att man kanske tagit ut sig en hel del redan för att ens kvalificera sig för åttondelen. Spanien å sin sida har lekt hem sin grupp och går från steg 1 till steg 15 på en gång en övergång som kan vara ack så svår även för ett världslag som Spanien. Dock tror jag att Spanien ändå vinner, det finns så många spelare av absoluta toppklass så om någon inte riktigt är på topp går övriga in och ersätter/får upp de som ej presterar normalt. Bye,bye Svennis således.

KVARTSFINALER

Holland-Brasilien
Tips: Brasilien vinner denna kamp, Holland räcker således inte till denna gång heller och får fortsätta bära epitet "Världens bästa land som aldrig vunnit ett vm". Detta är en sån där match som man kommer ha SKYHÖGA förväntningar på och det är oftast de matcherna som inte blir så bra när det väl bränner till, samma scenario här tror jag. Mitt tips är 1-0 till Brasilien.

Frankrike-England
Tips: En verklig gigantmatch givetvis men Frankrike känns inte lika starka som förr medan England är starkare än på länge. Detta blir matchen som gör att Domenech slutligen får allt och alla emot sig och även det redan är klart med ny förbundskapten i Frankrike så blir det ett himla liv om den posten i Frankrike efter denna kamp. Här tror, här och häpna, jag på att England vinner på straffar och övervinner även den fasan för dom.

Argentina-Tyskland
Tips: Här tar det slut för Maradonas mannar, och har man lärt sig den mannen rätt under alla år så kommer det bli någon form av skandal efteråt. Tysklands maskineri gör det de är bäst på som vanligt och avancerar vidare. 2-1 till Tyskland är tipset.

Italien-Spanien
Tips: Vilken match, egentligen extremt svår att sia om utgången i, dock tror jag att Spaniens många olika varianter av spelet är vägvinnande här mot ett Italien som inte kan försvara hem en seger mot Spanien. 1-0 till Spanien är tipset och det blir inget försvarat vm-guld för spaghettifolket.

SEMIFINALER

England-Brasilien
Tips: Ja här får Brasilien lida för att de inte har de offensiva vanliga krafterna, England är något starkare helt enkelt. Och nej, jag har ingen bättre motivering till tipset.

Tyskland-Spanien
Tips: Som sagt att vinna två raka mästerskap är otroligt svårt och jag tror inte heller Spanien klarar av det. Tyskland når ytterligare en final.

Bronsmatch

Brasilien-Spanien
Tips: Någonstans tror jag Spanien är mer sugna i denna match än vad Brasilien är.

FINAL

ENGLAND-TYSKLAND
Tips: Den största vm-finalen NÅGONSIN!! Dessa två länder har inte mycket till övers för varandra, det finns så mycket historia, det är två giganter inom fotbollen där Tyskland meritmässigt är större men England är fotbollens hemland och allt det där. Det blir en gigantisk fajt, stenhårt fysiskt och det är bara att hoppas att det inte ballar ur totalt varken på eller vid sidan av planen. England tar hem vm-guldet och det är väl så att det blir Wayne Rooney som blir odödlig i all evighet i England med sitt 1-0 mål i förlängningens näst sista minut.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0