Inför vm-starten. Grupp C.

Grupp C kommer följas hårt av oss svenskar då England är med och många av oss svenskar följer just England. England får även ses som favoriter till gruppsegern, trots Ferdinands skada igår, visst kan USA utmana men Capellos mannar lär reda ut den här rätt enkla gruppen utan att förta sig. Bakom blir det lite jämnare men visst får USA anses vara jättefavorit att bli tvåa.

England är som sagt jättefavorit, en engelsk tidning slog ju upp rubriken EASY efter lottning och syftade på lagen i gruppen (England, Algeria, Slovenia, Yankees). Det är ett evigt tjöt om det men man kan inte komma ifrån det faktum att ska England någonsin igen vinna vm-guld är det iår. Spelarna är i perfekt ålder, har spelat ihop i flera år, har en extremt rutinerad tränare, spelarna har gjort det här förut, de är "vana" vid trycket på ett vm. Jag tror personligen på att England tar hem det hela och därför ser jag dom som gigantisk favorit i gruppen.

USA är nästan lika stor favorit att bli tvåa som England är att vinna gruppen. Man får tycka vad man vill om USA som land etc, personligen har jag gillat deras fotbollslandslag sedan vm 94 då Lalas, Wynalda och Meola (om det stavas så) var profiler. Freddy Adu, den eviga 15åringen, är inte med men Donovan, Howard,Spector,Bocanegra är bara några av profilerna i detta vm-lag. USA gjorde mycket bra ifrån sig i Confederations Cup men det är en helt annan turnering än ett vm. USA kommer avancera vidare men sedan beror mycket på lottning, kan gå riktigt långt och England ska, trots favoritskapet, inte slappna av i premiären.

Algeriet är ett lag som fick spela en helt avgörande play-off match för att ta sig till vm, att lägga den extremt heta play-off matchen i sudan var ju också något som fick det hela än hetare... Nåväl, Algeriet är klara för vm men det blir inte mer än så. Gruppens klart sämsta lag.

Slovenien är bättre än många tror men konkurrensen med England och USA i gruppen lär bli tuff, fördelen för Slovenien är spelschemat i gruppen. Ser man på det logiskt bör England slå USA och Slovenien slår Algeriet i första omgången. Detta gör att Slovenien sedan mot USA troligen kan vara nöjda med en pinne. I sista rundan har då Slovenien ett redan klart England som vinner gruppen på oavgjort och det lär vara ett resultat som även Slovenien är nöjda med. Annars känns USA som starkare men det blir en hård strid iaf, jag håller USA för lite bättre men scenariot i gruppen är Sloveniens chans.

Tips:

1.England.
2.USA
3.Slovenien
4.Algeriet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0