Inför fredagens matcher

Först ska Grupp G, även kallad dödens grupp, avgöras med Portugal-Brasilien och Nordkorea-Elfenbenskusten.

Lag M V O F P                      GM - IM
1 Brasilien               2 2 0 0 6 5 - 2
2 Portugal               2 1 1 0 4 7 - 0
3 Elfenbenskusten  2 0 1 1 1 1 - 3
4 Nordkorea            2 0 0 2 0 1 - 9

Brasilien är klara för avancemang men måste ta poäng för att vinna gruppen. För att Elfenbenskusten ska gå om Portugal så måste de ta in tre poäng och nio mål, man kan kan anta att det blir fullt ös framåt från start av Svennis mannar.

Brasilien: Klara för avancemang, vinner gruppen vid seger eller oavgjort.
Portugal: Vinner gruppen vid seger, vidare som tvåa vid oavgjort. Vidare även vid förlust om inte Elfenbenskusten tar in 9 mål.
Elfenbenskusten: Måste vinna samtidigt som Brasilien vinner och sammanlagt måste det vara med 9 mål eller fler.
Nordkorea: Borta vid avancemang men blir trea vid seger.


På kvällningen avgörs den sista gruppen, H.

Lag           M V O F P   GM - IM
1 Chile        2 2 0 0 6    2 - 0
2 Spanien   2 1 0 1 3    2 - 1
3 Schweiz   2 1 0 1 3    1 - 1
4 Honduras 2 0 0 2 0    0 - 3

Alla har chansen men det ska mycket till för Honduras del. Trots två segrar i bagaget är det dock inte alls omöjligt att Chile missar. I fall krävs att de förlorar samtidigt som Schweiz vinner och tar in tre mål. Chile är visserligen bara två mål före men vid säg 1-0 till Spanien och Schweiz får både Chile och Schweiz 6p och 2-1 i målskillnad (Spanien får i så fall 3-1) och då vinner Spanien gruppen och Chile blir tvåa seger i inbördes möte före Schweiz. Hängde ni med? Oavsett känns det troligt att nåt lag kommer få lämna VM som grupptrea trots två vinster. Räkna med ommöbleringar i tabellen under matchernas gång...

Chile: Oavgjort räcker. Förlust om Schweiz inte vinner och Schweiz seger och Chiles förlust sammanlagt blir tre mål eller mer.
Spanien: Vidare vid vinst. Vidare vid oavgjort om Schweiz inte vinner. Vidare vid förlust om Honduras vinner men inte tar in de 4 mål de är efter.
Schweiz: Vinst är inte säkert att det räcker, men vinner Schweiz är de vidare om Spanien inte vinner eller om Spanien vinner och Schweiz går ikapp Chile på målskillnad. Schweiz är vidare vid kryss om Chile vinner.
Honduras: Måste vinna med minst 3 mål för att passera Schweiz och ta in 4 mål på Spanien som då måste förlora.


Notera att dagen bjuder på två möten mellan gamla kolonialmakter och kolonier, Brasilien-Portugal och Chile-Spanien. Jag hoppas blogga lite extra om dessa möten imorgon.

/AH

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0